Αλέξανδρε, γύρνα πίσω!

28.09.2007
Μελαγχολικό ποδαρικό επιφύλαξε η φετινή τηλεοπτική σεζόν στη Σοφία Αλιμπέρτη, που δεν της έφτανε ότι έχασε από τηλεοπτικό παρτενέρ της τον Αλέξανδρο Παρθένη

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Μελαγχολικό ποδαρικό επιφύλαξε η φετινή τηλεοπτική σεζόν στη Σοφία Αλιμπέρτη, που δεν της έφτανε ότι έχασε από τηλεοπτικό παρτενέρ της τον Αλέξανδρο Παρθένη, αλλά είδε για μία ακόμη φορά την προσωπική της ζωή να σχολιάζεται και το μεγάλο φετινό της αντίπαλο Ανδρέα Μικρούτσικο να κάνει θριαμβευτική πρεμιέρα.

Η μάχη των πρωινάδικων των καναλιών έχει βαφτιστεί «μητέρα όλων των μαχών» και όχι άδικα, αφού την επομένη της πρεμιέρας των δύο ανταγωνιστών Μικρούτσικου - Αλιμπέρτη το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στα «ραβασάκια» της AGB και στη μελαγχολία της Σοφίας Αυτό της έλειπε! Ενώ στην προσωπική της ζωή η Σοφία φαίνεται να περνάει κάπως δύσκολα, ήρθαν και τα νούμερα του πρώτου Σαββατοκύριακου, που ήταν μάλλον απογοητευτικά. Οι τηλεθεατές «ψήφισαν» δαγκωτό το οικογενειακό κλίμα της εκπομπής του Ανδρέα Μικρούτσικου και της Δήμητρας Ρουμπέση όλο το Σαββατοκύριακο. Με σταθερό προβάδισμα, που άγγιξε τις 7 μονάδες (!) και τις δύο μέρες, τα χαμόγελα χάθηκαν στο επιτελείο του «Καλομελέτα κι έρχεται» της Σοφίας. Το Σάββατο, τη στιγμή που Ανδρέας και Δήμητρα κέρδιζαν με 21,8%, η Σοφία «αγκομαχούσε» με 14,8%. Την Κυριακή το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού τα ποσοστά ήταν 18,2% και 11,9% αντίστοιχα! Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεύτερη θέση στον πίνακα της AGB κατέλαβαν «Οι περιπέτειες του Πίτερ Παν» στο Star με 19,7% το Σάββατο και 18,3% την Κυριακή!

Τέτοια ήττα ήταν αρκετή για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να φέρει τη μελαγχολία στα όμορφα μάτια της Σοφίας. Άλλωστε, δεν είναι το «πρώτο χτύπημα» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Λίγο πριν από την πρεμιέρα της φετινής σεζόν τα σχόλια περί χωρισμού από το σύντροφό της την έφεραν στο προσκήνιο με έναν τρόπο που εκείνη δεν επιδίωξε. «Ό,τι και αν συμβαίνει στα προσωπικά μου δεν θα το χρησιμοποιήσω για να κάνω νούμερα», φέρεται να είπε στους συνεργάτες της που την πίεζαν να «αξιοποιήσει» τη σχέση της για να προκαλέσει δημοσιότητα. Όταν η «είδηση» του χωρισμού της έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία και σχολιάστηκε από τον Τύπο, η ίδια θεώρησε πως επρόκειτο για χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Θύμωσε πολύ και πείσμωσε. Τώρα η Σοφία προσπαθεί να βρει τρόπο να πείσει τον Αλέξανδρο να γυρίσει πίσω στην εκπομπή, λένε. Ας θυμηθούμε ότι ο Αλέξανδρος με τη δική της συναίνεση αποφάσισε να κάνει θέατρο. Και οι δύο μαζί συμφώνησαν ότι πρωινό στην τηλεόραση και δύο παραστάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν συνδυάζονται ή μήπως συνδυάζονται; Η ανάγκη του να δοθεί 100% στο θέατρο φέτος το χειμώνα υπερίσχυσε μέσα του. Πώς θα καταφέρει, λοιπόν, η Σοφία να πείσει τον αγαπημένο της να αλλάξει γνώμη και να κάνει «διπλοβάρδιες»; Όσο η παρουσία του ζευγαριού Μικρούτσικου - Ρουμπέση φαίνεται να λειτουργεί δελεαστικά για το κοινό, τόσο θα αντιμετωπίζει πρόβλημα η Σοφία Αλιμπέρτη, που ως πρώτη διδάξασα έφερε το σύντροφό της στο πλατό ως συμπαρουσιαστή. Αξίζει να θυμηθούμε ότι και πέρυσι στον ανταγωνισμό των δύο πρωινών, με παρουσιαστή τότε τον Θανάση Πάτρα στον Alpha, τα νούμερα ευνοούσαν πάλι το κανάλι της Κάντζας. Όχι για πολύ όμως, αφού δύο μήνες μετά, και ειδικά όταν η Σοφία πήρε στο πλάι της τον Αλέξανδρο, άρχισε η «κατρακύλα» του Θανάση, κι έτσι η σεζόν έκλεισε θριαμβευτικά για την αγαπημένη παρουσιάστρια του ΑΝΤ1.

Όσοι πάντως είναι χρόνια στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ συνιστούν ψυχραιμία και ότι «θα πρέπει να περιμένουμε και τις προσεχείς εβδομάδες για να δούμε πώς θα κινηθούν στους πίνακες της AGB οι δύο εκπομπές». Πάντως, καλά θα κάνουν Ανδρέας και Δήμητρα να προσέχουν, αφού για πρώτη φορά μετά το γάμο τους παρουσιάζουν την ίδια εκπομπή. Ας προσέξουν αυτούς που ζηλεύουν την ευτυχία τους και ας έχουν υπόψη τους και κάνα ξεμάτιασμα, έτσι, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!