Πρωτιά στην ομορφιά

25.09.2007
Η ελληνική ομορφιά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους για άλλη μια φορά, αφού η Β Μις Ελλάς 2007 Δέσποινα Βλεπάκη μας χάρισε μια απρόσμενη νίκη. Ούτε η ίδια δεν μπορεί να το πιστέψει.

Η ελληνική ομορφιά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους για άλλη μια φορά, αφού η Β Μις Ελλάς 2007 Δέσποινα Βλεπάκη μας χάρισε μια απρόσμενη νίκη. Ούτε η ίδια δεν μπορεί να το πιστέψει. Της μιλήσαμε τηλεφωνικά, αφού αυτόν τον καιρό συμμετέχει σε επιδείξεις μόδας στη συμπρωτεύουσα: «Είναι αδύνατο να το πιστέψω. Η νίκη ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου μετά τη διάκριση και από τα φετινά καλλιστεία. Την ένιωσα, πάντως, ως επιβράβευση των τελευταίων ετών, γιατί κουράστηκα πολύ για να καταφέρω αυτά τα λίγα πράγματα».

Μένει μόνη της στην Αθήνα και ό,τι έχει καταφέρει το έχει κατακτήσει από μόνη της. Μακριά από την οικογένειά της, που βρίσκεται μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης, πιστεύει ότι δεν έκανε περήφανους μόνο τους δικούς της ανθρώπους: «Είναι ένας σημαντικός τίτλος. Και θα κάνω πολλά πράγματα για να ακουστεί η φωνή των γυναικών τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων γειτονικών χωρών».

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στη φθινοπωρινή δροσιά της Χαλκιδικής ο ετήσιος διαγωνισμός ομορφιάς Balkan Βeauty Ambassador 2007, που διοργανώθηκε στο «Ρorto Carras Grand Resort» με την υποστήριξη της UNESCO. Στις 7 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες θαυμαστές της ομορφιάς παρακολούθησαν τη λαμπρή τελετή στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του γνωστού ξενοδοχείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Michel de Leon (Top Model 2006) από τη Μανίλα, ο γνωστός Σέρβος βαρύτονος Νικολά Μιλάλοβιτς, η κ. Καίτη Τζιτζικώστα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών και του Κέντρου UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στις βαλκανικές χώρες.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 20 διαγωνιζόμενες από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη FYROM, τη Ρουμανία, τη Βοσνία, την Ερζεγοβίνη, την Κύπρο και την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής αναγνώριση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την όμορφη Δέσποινα είναι μεγάλη, μιας και ο εν λόγω διαγωνισμός θα προβληθεί από παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το World Fashion. Για έναν ολόκληρο χρόνο το πρόγραμμα της Δέσποινας θα είναι γεμάτο ευθύνες και φιλανθρωπικές δραστηριότητες υπό τις κατευθύνσεις της UNESCO με την ιδιότητά της πλέον ως πρέσβειρας των βαλκανικών χωρών.