Μην τις ζηλεύετε, μιμηθείτε τες

25.09.2007
Αν ζηλεύετε τους γλουτούς της Χάλι Μπέρι, τους ώμους της Αντζελίνα Τζολί, τα χέρια της Τζένιφερ Άνιστον, τα πόδια της Λιζ Χάρλεϊ ή τους κοιλιακούς της Τζάνετ Τζάκσον
Αν ζηλεύετε τους γλουτούς της Χάλι Μπέρι, τους ώμους της Αντζελίνα Τζολί, τα χέρια της Τζένιφερ Άνιστον, τα πόδια της Λιζ Χάρλεϊ ή τους κοιλιακούς της Τζάνετ Τζάκσον, σας αποκαλύπτουμε τι κάνουν για να διατηρούν αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους. Δεν έχετε λοιπόν παρά να τις μιμηθείτε!


Χάλι Μπέρι: Ασκήσεις στο στεπ και στο μηχάνημα με μπάρα βάρους 7 κιλών. Ανεβαίνετε στο στεπ με το ένα πόδι και μετά ανεβάζετε το άλλο. Κατεβαίνετε με το πόδι που ανεβήκατε και μετά κατεβάζετε και το άλλο. Κάντε καθημερινά 2 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι. Απλώνετε το δεξί πόδι μπροστά, λυγίζετε τα γόνατα, έτσι ώστε οι μηροί να είναι παράλληλοι με το έδαφος, κρατάτε την πλάτη σας ίσια, στηρίζετε το βάρος σας στο δεξί πόδι και με τα χέρια σας ανασηκώνετε την μπάρα. Κάντε καθημερινά 2 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Αντζελίνα Τζολί: Ασκήσεις δικεφάλων με βαράκια 2 κιλών. Κάθεστε σε ένα χαμηλό σκαμπό με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων, σκύβετε ελαφρά μπροστά, έτσι ώστε με τον αριστερό σας αγκώνα να στηρίζεστε στο αριστερό σας γόνατο, και πιάνετε με το δεξί σας χέρι το βαράκι. Σηκώνετε το χέρι σας ψηλά και το κατεβάζετε το αργά μέχρι να ακουμπήσει ή έστω να πλησιάσει το αριστερό σας πόδι. Κάντε καθημερινά 2 σετ των 10 επαναλήψεων.

Τζένιφερ Άνιστον: Ασκήσεις τρικεφάλων με push ups. Ξαπλώνετε μπρούμυτα στο πάτωμα, τοποθετείτε τις παλάμες σας στο ύψος των ώμων, με τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά και τα πέλματα κάθετα προς το πάτωμα, έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να ακουμπούν στο πάτωμα. Τεντώνοντας τα χέρια, ανασηκώνετε το σώμα σας. Επαναλαμβάνετε 10 φορές. Κάντε καθημερινά 3 σετ.

Λιζ Χάρλεϊ: Ασκήσεις με λάστιχο. Τοποθετείτε ένα λάστιχο στους αστραγάλους και ανοίγετε τα πόδια σας στη διάσταση, ώστε να νιώθετε ότι το λάστιχο τεντώνεται. Με την πλάτη σας ίσια κάνετε 10 βήματα προς τα δεξιά και μετά 10 προς τα αριστερά κρατώντας πάντα το λάστιχο όσο το δυνατόν πιο τεντωμένο, δηλαδή με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώθετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση. Κάντε το ίδιο με βήματα μπροστά και πίσω. Κάντε καθημερινά 3 σετ.

Τζάνετ Τζάκσον: Ξαπλώνετε στο πάτωμα με τα πόδια κλειστά, λυγίζετε τα γόνατα, βάζετε τα χέρια σας στον αυχένα και με την πλάτη κολλημένη στο πάτωμα ανασηκώνετε τους ώμους περίπου 10-15 εκατοστά από το πάτωμα. Βάζετε όλη σας τη δύναμη σφίγγοντας την κοιλιά. Επαναλαμβάνετε 3 σετ των 10 άρσεων.

Διάσημα μυστικά για τρίχες
Αν νομίζετε ότι οι διασημότητες εμπιστεύονται την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών τους μόνο στους κομμωτές τους και στα ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, κάνετε λάθος.

Η Ναόμι Κάμπελ μία φορά την εβδομάδα πριν λουστεί κάνει μασάζ στα μαλλιά της με παρθένο ελαιόλαδο, τα αφήνει για μία ώρα και ύστερα τα λούζει. Έτσι, τους δίνει τροφή, στιλπνότητα και λάμψη.

Η Χάιντι Κλουμ, προκειμένου να προστατέψει την ξηρότητα που προκαλούν οι συχνές και πολύωρες πτήσεις στα μαλλιά της, πριν φύγει από το σπίτι της για το αεροδρόμιο λούζεται και βάζει κοντίσιονερ, το οποίο δεν ξεπλένει. Στη συνέχεια τα δένει σε κότσο και μόνο όταν φτάσει στον τόπο του προορισμού της τα ξεβγάζει, αφήνοντας να στεγνώσουν χωρίς πιστολάκι.

Η Άννα Μουγκλάλις μαζεύει νερό της βροχής και λούζεται με αυτό. Πιστεύει ότι σ' αυτό οφείλεται η ζωντάνια και η απαλότητα που έχουν τα μαλλιά της.

Για να διαλέξετε τα καλύτερα παπούτσια
Ποια είναι τα καλύτερα παπούτσια; Εκείνα που μπορείτε να φοράτε πολλές ώρες χωρίς να σας κουράζουν και εννοείται εκείνα που σας αρέσουν και ταιριάζουν με όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα σας. Το μυστικό για να τα επιλέξετε δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα και την κατασκευή τους, αλλά και από την ώρα που θα πάτε στο κατάστημα για να τα δοκιμάσετε. Η πιο κατάλληλη είναι το απόγευμα, τότε που έχετε ήδη περπατήσει, έχετε σταθεί αρκετή ώρα όρθια και έχετε αποκτήσει το φυσιολογικό πρήξιμο που τους προκαλούν όλες αυτές οι δραστηριότητες. Αν νιώθετε άνετα στα πόδια σας ένα ζευγάρι παπούτσια τις απογευματινές ώρες, τότε είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σας κουράσουν και να σας προκαλέσουν αίσθημα ανυπομονησίας πότε θα μπορέσετε επιτέλους να τα... πετάξετε από τα πόδια σας. Βέβαια, το πρωί ίσως τα νιώσετε λίγο χαλαρά, αλλά μην ανησυχείτε. Αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ.