Μαλλιά και επιδερμίδα

26.09.2007
Υψηλές θερμοκρασίες, αέρας, αλάτι, χλώριο ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά και την επιδερμίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαβάστε πώς θα επανορθώσετε τα προβλήματα του καλοκαιριού εύκολα και απλά.
Υψηλές θερμοκρασίες, αέρας, αλάτι, χλώριο ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά και την επιδερμίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαβάστε πώς θα επανορθώσετε τα προβλήματα του καλοκαιριού εύκολα και απλά.

Επιδερμίδα
Μετά την επιστροφή στην πόλη η επιδερμίδα προσώπου και σώματος χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και αποτοξίνωση.

Για το σώμα:
Αν και πολλές γυναίκες το παραμελούν, το σώμα χρειάζεται περίπου την ίδια φροντίδα με το πρόσωπο:

Η απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν και η καλή ενυδάτωση αποτελούν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μια σειρά από μασάζ θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα συμβάλει στην αποβολή των τοξινών και στην προετοιμασία της επιδερμίδας για το φθινόπωρο.

Μην υποτιμάτε το ρόλο της άσκησης, όχι μόνο για τη βελτίωση της εικόνας του σώματος, αλλά και για την υγεία της επιδερμίδας σας.

Για το πρόσωπο και το λαιμό:
Αρχίστε κάνοντας απολέπιση με ένα ήπιο προϊόν δύο φορές την εβδομάδα και ολοκληρώστε τη φροντίδα με μια μάσκα ενυδάτωσης και μια καθαρισμού, που θα χρησιμοποιείτε εναλλάξ.

Μην ξεχνάτε την αντιηλιακή προστασία κάθε μέρα, όχι μόνο αυτή την εποχή αλλά όλο το χρόνο, ακόμα και αν δεν πρόκειται να εκτεθείτε άμεσα στον ήλιο.

Μια επίσκεψη στην αισθητικό για έναν επαγγελματικό καθαρισμό θα απαλλάξει την επιδερμίδα από το περιττό σμήγμα και θα της επιτρέψει να αναπνέει ελεύθερα.

Το πίλινγκ με οξέα από ένα δερματολόγο θα ανανεώσει το δέρμα και θα σβήσει τυχόν πανάδες, σημάδια και λεπτές ρυτίδες.

Μετά τις καλοκαιρινές παρεκτροπές στο διαιτολόγιό σας ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα που θα αποτοξινώσει την επιδερμίδα και ολόκληρο τον οργανισμό. Μην ξεχνάτε επίσης να πίνετε πολύ νερό.

Η σημασία της απολέπισης
Η τακτική απολέπιση είναι το πιο σπουδαίο μυστικό για την ανανέωση και τη λάμψη της επιδερμίδας μαζί με την αντιηλιακή προστασία. Μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις πανάδες, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ανανεώνει την επιδερμίδα. Επίσης, επειδή καθαρίζει τους πόρους από τους ρύπους και το σμήγμα, βοηθάει να απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης και να δράσουν αποτελεσματικά.

Φτιάξ το μόνη σου
Ενυδατώστε και μαλακώστε ξηρά χέρια, πόδια και αγκώνες με ένα απολεπιστικό μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι:

Αναμείξτε μισό φλιτζάνι χοντρό αλάτι, μία κουταλιά της σούπας λάδι ελιάς ή λάδι κανόλα και μερικές σταγόνες λεμόνι. Απλώστε το μείγμα στις ξηρές περιοχές της επιδερμίδας, τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις και ξεβγάλτε καλά.

Σέξι, ενυδατωμένα χείλη
Τα σκασμένα χείλη απασχολούν πολλές γυναίκες μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Για να προλάβετε το πρόβλημα, κόψτε την κακή συνήθεια να γλείφετε τα χείλη σας και χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό γκλος τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ, πριν κοιμηθείτε. Επίσης, απομακρύνετε το ξηρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα με ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν για τα χείλη ή απλώς τρίβοντάς τα απαλά με μια αχρησιμοποίητη βρεγμένη οδοντόβουρτσα.

Δέρμα, o καθρέφτης της υγείας
Το δέρμα είναι από τα σημαντικότερα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον οργανισμό από τις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται. Αποτελεί επίσης έναν καθρέφτη της υγείας μας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όπως αυξημένο στρες, κακή διατροφή, ορμονικές διαταραχές.

Μαλλιά
Τα μαλλιά αφυδατώνονται πολύ εύκολα το καλοκαίρι, ειδικά αν δεν τα περιποιηθήκατε όσο έπρεπε στις διακοπές. Το χλώριο, το αλάτι, το συχνό μάζεμα, η έκθεση στον ήλιο ξηραίνουν την τρίχα. Δώστε τους την υγρασία και τη λάμψη που χρειάζονται:

Λούστε τα με ένα προϊόν με ουδέτερο pH, κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας.

Μη λούζεστε με καυτό νερό.

Απλώστε μια ενυδατική μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα για 15-20 λεπτά και ξεβγάλτε.

Τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα όταν είναι βρεγμένα, γι αυτό πρέπει να τα χτενίζετε πολύ προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια φαρδιά βούρτσα ή μια πιρούνα.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι, γιατί αφυδατώνει τα μαλλιά και κάνει τις άκρες να σπάνε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα styling χωρίς οινόπνευμα.

Μην κοιμόσαστε με μαζεμένα μαλλιά. Λύστε τα πριν πέσετε για ύπνο.

Extra tip: Μετά το λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Έτσι, θα ενισχύσετε τη δράση του conditioner και θα χαρίσετε στα μαλλιά σας μοναδική λάμψη.

Το μυστικό των σταρ
Ένα τρικ που μάθαμε από τους κομμωτές των σταρ είναι ότι πρέπει να αλλάζουμε το σαμπουάν μας τακτικά, γιατί έπειτα από ένα διάστημα τα μαλλιά παύουν να ανταποκρίνονται στα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος. Βρείτε δυο τρία σαμπουάν που σας αρέσουν πολύ και ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας και χρησιμοποιείτε τα εναλλάξ.