Ποιός θα εκπροσωπήσει την Κύπρο;

25.09.2007
Σε προηγούμενα τεύχη γράφαμε ότι επικρατέστερος για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε ντουέτο με την αγαπημένη του Δέσποινα Ολυμπίου.

Σε προηγούμενα τεύχη γράφαμε ότι επικρατέστερος για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε ντουέτο με την αγαπημένη του Δέσποινα Ολυμπίου. Σήμερα προστέθηκε ένας ακόμη μνηστήρας για τη θέση αυτή, που ακούει στο όνομα Μάρω Λύτρα και φαίνεται ότι διεκδικεί δυναμικά την παρουσία της στον ευρωπαϊκό θεσμό του τραγουδιού! Ναι, καλά ακούσατε, η Μάρω, που ζει μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της στο πλευρό του Γιάννη Αμανατίδη, έμαθε ότι το όνομά της παίζει πολύ στο να κερδίσει τελικά το χρίσμα της εκπροσώπου της Κύπρου στο μουσικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σερβία.

Κάτι η απευθείας ανάθεση που ζητάει ο Μιχάλης από την κυπριακή κρατική τηλεόραση, κάτι οι ευρωπαϊκές βλέψεις του και οι συνεχείς υποχρεώσεις του, όπως φαίνεται, έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στους υπεύθυνους, που μελετούν την εναλλακτική λύση της Μάρως, η οποία και δοκιμασμένη είναι στο ξένο ρεπερτόριο αλλά και διαθέτει με το παραπάνω την pop εμφάνιση που απαιτεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Όπως ακούγεται μάλιστα, ο Φοίβος, που έμαθε μέσω της δισκογραφικής εταιρείας την πιθανότητα η Μάρω να λάβει το «βάπτισμα του πυρός», ήδη έχει αρχίσει να συνθέτει ένα δυο δυνατά κομμάτια στο στυλ της «Μηχανής του χρόνου», τραγούδι που αποτέλεσε και την αναγέννηση της τραγουδίστριας στη μετά «Fame Story» εποχή. Ποιος θα επικρατήσει τελικά άγνωστο, αλλά το σίγουρο είναι ότι η απόφαση θα ληφθεί πολύ σύντομα, καθώς οι υπεύθυνοι θέλουν να κάνουν ένα πολύ καλό promo, που θα βγάλει επιτέλους την Κύπρο από τη διαδικασία να περνάει κάθε χρονιά πρώτα από τον ημιτελικό του διαγωνισμού. Δημήτρης Μαυρίδησ