Ο Ντέμης στην πολιτική

13.08.2007
Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν κάποια λαμπερά πρόσωπα για να τα εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν κάποια λαμπερά πρόσωπα για να τα εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους. Ανάμεσά τους και ο σύζυγος της Δέσποινας Βανδή και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμης Νικολαϊδης, τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει αγώνα να πείσει προκειμένου να ενταχθεί στους υποψηφίους του στις επόμενες εκλογές. Γιατί όμως ο Ντέμης πρέπει να κατέβει στην πολιτική;

Μάχη γίνεται αυτόν τον καιρό για να πειστούν ο Ντέμης Ντικολαϊδης και η σύζυγός του Δέσποινα Βανδή να πουν το πολυπόθητο «ναι» και να κατέβουν ως υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα αναζητούν σχεδόν απεγνωσμένα celebrities να εντάξουν στο δυναμικό τους ενόψει των εθνικών εκλογών, τόσο ο πετυχημένος πρόεδρος της ΑΕΚ όσο και η κορυφαία τραγουδίστρια προβάλλουν, όπως είναι φυσικό, ως ιδανικές περιπτώσεις.

Στην περίπτωση του Ντέμη Νικολαϊδη είναι σαφές ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου αλλά και της πολιτικής, ανεξάρτητα από οπαδικές τοποθετήσεις και προτιμήσεις, θα έβλεπε πολύ θετικά το ενδεχόμενο μιας τέτοιας προοπτικής.

Όσο για τη Δέσποινα Βανδή, το μόνο που την απασχολεί αυτήν τη στιγμή είναι η κόρη της Μελίνα και η γέννηση του γιου της, που σε λίγες μέρες θα έρθει στον κόσμο. Επομένως, η ιδέα να κατέβει στην πολιτική δεν της φαίνεται τόσο δελεαστική, με αποτέλεσμα να μην πολυασχολείται με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι δεν παύει η περίπτωσή της να αποτελεί μήλον της Έριδος μεταξύ των κομμάτων.

Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι πως μετά τη γέννηση του διαδόχου της οικογένειας έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του άλμπουμ της με τον Φοίβο, καθώς μένουν λίγα μόνο τραγούδια ακόμη να ηχογραφηθούν στο στούντιο. Παράλληλα, την περίοδο των Χριστουγέννων έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη των εμφανίσεών της στο «Διογένη».

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει επίσημα κάποια πρόταση στο ζευγάρι, αλλά τους έχουν προσεγγίσει συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν ρόλο-κλειδί στη Χαριλάου Τρικούπη και, σύμφωνα με τις φήμες, το «φλερτ» είναι έντονο εδώ και πολύ καιρό.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο Ντέμης και η Δέσποινα είναι από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία εκτιμά ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ διατηρεί φιλική σχέση μαζί τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τους έχει εντοπίσει να δειπνούν παρέα στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με σοβαρή πηγή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ζητούμενο είναι η υποψηφιότητα ενός εκ των δύο για μια θέση στη λίστα της Β Αθηνών.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του προέδρου της κιτρινόμαυρης ομάδας αναφέρουν ότι προς το παρόν μοιάζει χλομή η πιθανότητα ενασχόλησής του με την πολιτική. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στις προτεραιότητες του Ντέμη είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση αναφορικά με το γηπεδικό πρόβλημα της ΑΕΚ, σε συνδυασμό πάντα με μια αξιοπρεπή πορεία της ομάδας του στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα φέτος μετά την απόκτηση του ακριβοπληρωμένου 35άχρονου Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της μπάλας Ριβάλντο. Η προτεραιότητα και η επιδίωξη, όπως έχει δηλώσει παλιότερα ο Ντέμης Νικολαϊδης, είναι να βρίσκει σε συνεργασία με το επιτελείο του λύσεις στα ποια προβλήματα παρουσιάζονται στην ΑΕΚ.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας θετικής απάντησης όσον αφορά στην πιο ουσιαστική ενασχόλησή του με τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.

Οι μέρες που έρχονται είναι σίγουρο ότι θα αποκαλύψουν εάν τελικά το ασφυκτικό μαρκάρισμα που φημολογείται ότι δέχεται το διάσημο ζευγάρι θα οδηγήσει σε κάτι πιο χειροπιαστό, όσον αφορά στην ένταξή τους σε κάποια από τις εκλογικές λίστες. Β.Λ.