Πόλεμος για ένα ρόλο;

16.08.2007
Τι τρέχει ανάμεσα στη Βίκυ και τη Ζέτα; Όπως όλα δείχνουν, οι σχέσεις τους δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους και η ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο ξανθές καλλονές μυρίζει... μπαρούτι! Αφορμή γι αυτό στάθηκε ένας ρόλος στο πιο πολυσυζητημένο μιούζικαλ της επόμενης θεατρικής σεζόν.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Παρά την αρχική άρνησή της, η «θεά» του «So you think you can dance» είπε τελικά το «ναι» στο βασικό γυναικείο ρόλο του περίφημου «Τhe Ρroducers» (σ.σ.: ο ελληνικός τίτλος θα είναι «Δυο τρελοί, τρελοί παραγωγοί». Στην παράσταση που ετοιμάζει εδώ και μήνες ο Σταμάτης Φασουλής και θα ανέβει για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή στο θέατρο «Αλίκη» η Βίκυ Καγιά θα υποδυθεί την εκρηκτική Ούλα που είχε παίξει στην κινηματογραφική ταινία η Ούμα Θέρμαν. Δίπλα από ονόματα όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Γιάννης Βούρος ο γνωστός σκηνοθέτης αναζητούσε τη μοιραία γυναίκα που θα φέρει τα πάνω κάτω στο καμπαρέ, όπου εκτυλίσσεται και το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης του έργου.

Από κάστινγκ πέρασαν πολλές όμορφες παρουσίες του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ανάμεσά τους και η Ζέτα Δούκα. Πληροφορίες όμως λένε ότι, παρόλο που ήταν στις επικρατέστερες, «κόπηκε» την τελευταία στιγμή, αφού προβλημάτισε τους υπεύθυνους της παράστασης τόσο η κίνηση όσο και η φωνή της, καθώς ο ρόλος απαιτεί τραγούδι και χορό. Λίγες ημέρες αργότερα λοιπόν κι ενώ περίμενε επίσημη απάντηση, η Ζέτα έμαθε από τρίτους ότι ψιθυρίζεται έντονα για τον ίδιο ρόλο το όνομα της Βίκυς Καγιά. Πραγματικά, η Βίκυ ξανασκέφτηκε την πρόταση του Σταμάτη Φασουλή, πέρασε από ακρόαση και κατέπληξε όλους τόσο με την κίνησή της όσο και με τη μελωδικότητα της φωνής της.

Το συμβόλαιο λοιπόν υπογράφτηκε και μάλιστα, όπως συζητιέται στον καλλιτεχνικό χώρο, με ένα ποσό που πολλοί λένε ότι ξεπερνάει αισθητά το μέσο όρο ενός ηθοποιού με θεατρική προϋπηρεσία. Έτσι, σε λίγες ημέρες η Βίκυ θα πατήσει στο θεατρικό σανίδι για τις πρώτες πρόβες. Την απόφασή της για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα την πήρε μετά από πολλή σκέψη και όταν σιγουρεύτηκε ότι τα γυρίσματα του χορευτικού show «So you think you can dance» θα ξεκινήσουν αργότερα, αφού θα προβληθεί μετά τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε, λοιπόν, θα την απολαμβάνουμε πάνω στο σανίδι που πρωτοπάτησε η Αλίκη. Να υποθέσουμε ότι δεν θα δούμε ανάμεσα στους θεατές τη Ζέτα Δούκα;