Μαζί και στη Εurovision

16.08.2007
Πέρυσι ήταν το φαβορί για να του αναθέσει η ΕΡΤ την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision. Η «χρυσή» συμφωνία όμως ναυάγησε, αφού ο Μιχάλης δεν προλάβαινε να γράψει τη σίγουρη επιτυχία. Φέτος πάντως φαίνεται πανέτοιμος... και, όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Οι πληροφορίες μας τον θέλουν να μην είναι μόνος στη σκηνή, αλλά παρέα με την αγαπημένη του.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το κρατικό κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ έχει ήδη προσεγγίσει τόσο τον ίδιο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη όσο και τη δισκογραφική του εταιρεία προκειμένου να «ψαρέψει» την πρόθεση του Νο 1 σε πωλήσεις τραγουδιστή για το αν θα ήθελε να σηκώσει το βάρος της κυπριακής συμμετοχής στον επόμενο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Άνθρωποι που εργάζονται στην κυπριακή τηλεόραση μας μεταφέρουν ότι πιστεύουν πολύ στην παρουσία του Μιχάλη μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα Ολυμπίου. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι θα έχει απήχηση και μαζί μπορούν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στους Ευρωπαίους τηλεθεατές.

Το δισκογραφικό «άνοιγμα» του Μιχάλη στην ευρωπαϊκή αγορά αποτελούσε εξάλλου απραγματοποίητο όνειρο και απωθημένο τα τελευταία χρόνια που σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Άλλωστε, η πρόσφατη πολύ επιτυχημένη συνεργασία του και το ντουέτο του με το συγκρότημα Reamonn εξυπηρετούσε αυτόν ακριβώς το στόχο του Μιχάλη, που πάντα λοξοκοίταζε στο εξωτερικό, αλλά περίμενε την κατάλληλη πρόταση και τη σωστή στιγμή. Αυτή λοιπόν την πρόταση που δέχτηκε τη μελετάει πολύ σοβαρά, μιας και πέρα από την προβολή που θα εξασφαλίσει για τον ίδιο, θα βοηθήσει και την πατρίδα του να ξεκολλήσει από το θρίλερ του ημιτελικού. Είναι αλήθεια ότι η διεύθυνση του καναλιού και οι τηλεθεατές έχουν απογοητευτεί από το περσινό άσχημο αποτέλεσμα που έφερε η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ετοιμάζουν... αντεπίθεση. Εξάλλου, η εμφάνιση και στα μουσικά βραβεία Κύπρου τόσο του Μιχάλη όσο και της Δέσποινας για πρώτη φορά επί σκηνής μαζί ίσως υπήρξε ένας καλός προπομπός για το τι θα δούμε στο μέλλον.