Ο κοσμοπολίτης Κωνσταντίνος

03.05.2007
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης βρίσκεται κυριολεκτικά σε καλλιτεχνικό οργασμό. Κι επειδή, εκτός από καλλιτέχνης με σοβαρές αναζητήσεις στο χώρο

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης βρίσκεται κυριολεκτικά σε καλλιτεχνικό οργασμό. Κι επειδή, εκτός από καλλιτέχνης με σοβαρές αναζητήσεις στο χώρο, είναι και ένα άτομο με κοσμοπολίτικη άποψη για τη ζωή και τα ταξίδια της, τα καταφέρνει και τα συνδυάζει με έναν τρόπο μαγικό. Παράδειγμα, τα τηλεοπτικά γυρίσματα για την πασίγνωστη παλιά τηλεοπτική επιτυχία στην κρατική τηλεόραση, τον «Γιούγκερμαν», που επιστρέφει με γυρίσματα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Ο Κωνσταντίνος δείχνει να τα απολαμβάνει παρά την κούρασή του και μάλιστα βρήκε και μια εβδομάδα για διακοπές με τη σύζυγό του, όχι κάπου εκεί κοντά, αλλά στην εξωτική Ναμίμπια! Όπως μου είπε στο γάμο Παπακαλιάτη, θεωρεί τα ταξίδια εμπειρίες που γεμίζουν τις αποσκευές του γνώση και σοφία για τη ζωή και κατ επέκταση για το επάγγελμά του.

Ένας γάμος με λάμψη και στυλ
Στο πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Διονυσίου στο ειδυλλιακό «Ιsland», με έναν κήπο στολισμένο με λευκά κεριά και λευκές τουλίπες, πραγματοποιήθηκε ένας από τους γάμους της χρονιάς. Με προσκεκλημένους λαμπερά ονόματα του ελληνικού jet set, παντρεύτηκαν η καλλονή αρχιτέκτων Χριστίνα Μπατάγια και ο, επίσης κούκλος, επιχειρηματίας Φίλιππος Παπακαλιάτης με κουμπάρους τα αδέλφια τους, ένας εκ των οποίων, ο λαμπερός Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ξεκούραστος και ανανεωμένος μετά το ταξίδι του στην Αμερική και λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία για την ταινία που ετοιμάζει, είχε το γενικό πρόσταγμα της δεξίωσης. Αντίθετα με αυτό που θα περιμέναμε, ο κουμπάρος άφησε το πρόσταγμα των προσκλήσεων στο ζευγάρι και από τον καλλιτεχνικό χώρο παραβρέθηκε μόνο ο κολλητός του Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Στο

«Ρrivate-Ηouse», το χώρο της δεξίωσης, με διακόσμηση ανάλογη με αυτήν του κήπου, το κέφι για χορό ήταν μεγάλο, με πρωτοστατούντες το γαμπρό και τη νύφη, η οποία φορούσε ένα εκπληκτικό νυφικό δημιουργία του Elie Saab. Οι καλεσμένες μονοπώλησαν τα Roberto Cavalli, Dior, Chloe και Valentino, όπως η μητέρα του γαμπρού Βίλλυ Μαλάμη, που φορούσε λευκό κοστούμι του Ιταλού δημιουργού με λευκή δαντέλα κιπούρ και μπλούζα haute couture. μετά τη νύφη ήταν η πιο κομψή παρουσία, σε ένα γάμο που κυριάρχησε η αισθητική, το στυλ, το glamour, αλλά και οι κρητικές λύρες από ένα μουσικό και χορευτικό συγκρότημα, έκπληξη του πεθερού Μανόλη Παπακαλιάτη.

Μια Ελλάς στην Αφρική
Ποιος Έλληνας δεν θα νιώσει υπερήφανος μαθαίνοντας ότι εγκαινιάστηκε πρόσφατα η πτέρυγα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ben Suif της Αιγύπτου με την ονομασία «Ελλάς»; Και βέβαια όλοι, καθώς μάλιστα ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν χτυπηθεί από την επάρατη νόσο, έγινε με συγχρηματοδότηση της Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και προσπάθειες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», αλλά και προσωπικά της προέδρου της και προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού Μέρως Κεσεσίογλου. Τριακόσια κρεβάτια, εξοπλισμό για 150 δωμάτια και πλήρη εξοπλισμό χειρουργείου εξασφάλισαν οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, καθώς και 300.000 ευρώ σε φάρμακα, αναπηρικά καροτσάκια και σχολική ύλη για τα παιδιά της πόλης Katiola της Ακτής Ελεφαντοστού. Επιπλέον, 70.000 ευρώ διατέθηκαν στους εκδιωχθέντες από τους αντάρτες πρόσφυγες στην πόλη Guiglio, που ζουν απελπισμένοι μέσα σε τενεκέδες! Να σκεφτώ ότι κάποιες κυρίες ξοδεύουν χρόνο, κόπο και αυτά τα χρήματα για τουαλέτες, τσάντες, κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ που προσδίδουν στο κοινωνικό τους status; Μόνο άξια συγχαρητηρίων μπορεί να είναι η κυρία Κεσεσίογλου, που έχει σαν πυξίδα ζωής το μότο: «Η φιλανθρωπία δεν έχει σύνορα, διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του».

Φιλίες και business
Είναι νέοι, ωραίοι και πολύ δυναμικοί. Ο καθένας στον τομέα του λέγεται ότι είναι από τα πιο ταλαντούχα νεαρά άτομα. Ο λόγος για τον Χρήστο Ιωάννου του κυπριακού ομίλου J&P Overseas και τον Μίλτο Καμπουρίδη της Dolphin Capital. Δεν είναι μόνο συμπατριώτες, αφού κατάγονται και οι δύο από την όμορφη Κύπρο, αλλά τους συνδέει και μια ειλικρινής φιλία. Μάλιστα, οι δύο νέοι επενδυτές πέταξαν τελευταία με το ιδιωτικό αεροπλάνο του πρώτου σε ιδιόκτητη περιοχή του κυπριακού ομίλου στο Λασίθι της Κρήτης, στην οποία πρόκειται να γίνουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, προφανώς επειδή σχεδιάζουν κάποια σημαντική συνεργασία στον τουριστικό τομέα σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας.