Κραταιή λάμψη, ομορφιά και class

12.01.2007
Πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες οικογένειες του επιχειρηματικού κόσμου τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και διεθνώς. Και βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα με αφορμή σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις ή ουσιαστική κοινωνική προσφορά.

Πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες οικογένειες του επιχειρηματικού κόσμου τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και διεθνώς. Και βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα με αφορμή σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις ή ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Πολλές φορές όμως απασχολεί και την κοσμική ζωή του τόπου, αφού τόσο στην παλιά γενιά των συζύγων των μεγάλων αντρών της οικογένειας όσο και στις νεότερες συντρόφους των γόνων τους περιλαμβάνονται πανέμορφες γυναίκες. Κι αν η παλιά γενιά επέλεγε τη συμβία από το επαγγελματικό περιβάλλον, η νέα διαλέγει κυρίως κορίτσια με πολλά χιλιόμετρα στην πασαρέλα αλλά και αμέτρητα εξώφυλλα. από τον Στέργιο Αλεξιάδη

Η παλιά γενιά
Αγάπη Βαρδινογιάννη

Η άλλοτε βολεϊμπολίστρια της Αρτέμιδος Κορυδαλλού ξεχωρίζει μέχρι σήμερα για την αφοσίωσή της στην οικογένεια. Μπορεί στον πολύ κόσμο να είναι γνωστή ως το απόλυτο «must» των κοσμικών και φιλανθρωπικών γκαλά, λίγοι όμως γνωρίζουν τη σημαντική οικονομική στήριξη που έχει προσφέρει ως πρόεδρος του πανελλήνιου αθλητικού σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και ιστορικά αθλητικά meetings έχουν υλοποιηθεί χάρη στην ιδιαίτερη ευαισθησία της Αγάπης. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό δεν υπήρξε τυχαία, αφού οι ρίζες της οικογένειας με το χώρο είναι βαθιές. Μάλιστα, η συμπαράσταση στον πρώην σύζυγό της Γιώργο Βαρδινογιάννη υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια αξιοσημείωτη, αφού δραστηριοποιήθηκε ενεργά στη μεγάλη αγάπη του, τον Παναθηναϊκό.

Η Αγάπη Πολίτη, το πατρικό της, και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Παύλο, τον Νίκο και τη Χρυσή. Σήμερα η εντυπωσιακή γαλανομάτα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην επικοινωνία καθώς πριν από λίγα χρόνια ίδρυσε μια άκρως επιτυχημένη διαφημιστική εταιρεία, την Caramella. Απέδειξε λοιπόν ότι πέρα από όλα τα υπόλοιπα χαρίσματά της ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Σάσα Βαρδινογιάννη
Η Αναστασία Καράβελα, πατρικό όνομα της μετέπειτα Σάσας Βαρδινογιάννη, γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο του μικρότερου από τα αγόρια της πρώτης γενιάς Βαρδινογιάννη, του Θεόδωρου. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νίκο και τον Γιάννη. Ο σύντροφος της ζωής της έφυγε εντελώς ξαφνικά, γεγονός που τη βύθισε στον πόνο. Ο αιφνίδιος θάνατός του στις 21 Σεπτεμβρίου 1996 δεν επέτρεψε, όπως υποστηρίζουν οι κληρονόμοι του, να συντάξει ο ίδιος διαθήκη και να μοιράσει την περιουσία του όπως επιθυμούσε.

Η Σάσα, στοργική μητέρα, στάθηκε στο πλευρό των παιδιών της και αφιέρωσε ακόμη περισσότερο χρόνο στο μεγάλωμά τους. Μοναδική της διέξοδος η Τέχνη, την οποία παρακολουθεί στενά σε όλες τις εκφράσεις της, με ιδιαίτερη αδυναμία στο ποιοτικό θέατρο και την καλή μουσική.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια ενηλικίωσής της κέρδισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της και σαν πειθαρχημένος «πολεμιστής» εστίασε το στόχο της και φρόντισε να μην τον χάνει από τα μάτια της. Το 1990 ιδρύει το Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με στόχο και τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Το πρότυπο της σύγχρονης γυναίκας για εκείνη είναι «αυτό της αφοσιωμένης συζύγου και μητέρας, στοιχεία που μάλλον σήμερα θυσιάζονται στο βωμό της φιλοδοξίας και της ματαιοδοξίας».

Ο έρωτας και ο γάμος της με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη μετράει κοντά στις πέντε δεκαετίες. Τον αγάπησε και τον ερωτεύτηκε στα 16 της. Η ανθρώπινη πλευρά της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco περιλαμβάνει μια αρμονικά δομημένη ιεραρχία προτεραιοτήτων. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η οικογένειά της. Άλλωστε, δηλώνει πως «ένας άνθρωπος νιώθει πλήρης όταν εκτιμάει την αγάπη, τη συντροφικότητα και το θείο δώρο της μητρότητας και πατρότητας». Όλα τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στα πέντε παιδιά και εννιά εγγόνια της, εκτός και αν επαγγελματικοί λόγοι την κρατούν μακριά από την οικογενειακή της εστία στην Εκάλη.

...και η νέα
Εβελίνα Παπαντωνίου
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα μεσογειακής ομορφιάς που έχει περπατήσει τις πιο διάσημες πασαρέλες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού είναι αναμφισβήτητα η Εβελίνα Παπαντωνίου. Και με την παρουσία της κλείνει αυτόν τον κύκλο της ιδιαίτερης προτίμησης των απόγονων της οικογένειας Βαρδινογιάννη για επιτυχημένα και πανέμορφα μοντέλα. Η γοητευτική Εβελίνα ξεκίνησε τους πρώτους της βηματισμούς στο χώρο του μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 15 χρόνων. Και σίγουρα δικαίως θεωρείται η δεύτερη ωραιότερη γυναίκα του κόσμου. Με το στέμμα της «Σταρ Έλλας 2001» αλλά και της «Α αναπληρωματικής Μις Υφηλίου» της χρονιάς εκείνης σίγουρα η μετέπειτα πορεία της μέχρι σήμερα δείχνει ότι κάτω από την εκπληκτική ομορφιά της βρίσκεται μια έξυπνη γυναίκα που μελετάει καλά τις επαγγελματικές κινήσεις και πλέον κάνει μόνο επιλεγμένες εμφανίσεις στο χώρο της μόδας. Έχει υπάρξει κατά το παρελθόν βασική συνεργάτις του Roberto Cavalli, του Emilio Pucci και από την πρώτη στιγμή της εισόδου της στο λαμπερό κόσμο της showbiz έδειξε ότι τα κοσμικά δεν είναι και το καλύτερό της. Και αυτός άλλωστε είναι ο βασικότερος λόγος που έχει κρατήσει πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη «σχέση ζωής» που ήδη μετρά περί τα δέκα χρόνια με τον Νίκο Βαρδινογιάννη, γιο του Γιώργου και της Αγάπης. Τον τελευταίο καιρό δε έχει αφοσιωθεί στη διαμόρφωση του καινούργιου σπιτιού που χτίζει στη Νέα Ερυθραία και το οποίο θα φέρει φυσικά τη διακοσμητική σφραγίδα της Εβελίνας, μιας και έχει κάνει σπουδές και στο χώρο της διακόσμησης.

Μελίσα Γκρόμελ- Βαρδινογιάννη
Με την εκπληκτική σεμνότητα που τη χαρακτηρίζει αλλά και με μοναδική ομορφιά, που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα όσων την αντικρίζουν, από την πρώτη στιγμή προσέλκυσε το ενδιαφέρον γύρω της ως η πρώτη γυναίκα της επόμενης γενιάς που καταφέρνει να μπει στους κόλπους της διάσημης ελληνικής οικογένειας. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για τη Μελίσα Γκρόμελ, που μόλις το 1990 κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου μοντέλου του κόσμου». Πώς ήταν λοιπόν δυνατόν για τον πρωτότοκο γιο του Βαρδή και της Μαριάννας, Γιάννη Βαρδινογιάννη, «αφεντικό» του Παναθηναϊκού σήμερα, γνωστό και με το όνομα «Τζίγκερ», καθώς υπήρξε για χρόνια πρωταθλητής σε αγώνες αυτοκινήτου, να μη μαγευτεί από τη Σκανδιναβή καλλονή! Εντυπωσιακοί και οι δύο, ο Γιάννης κλασικός μεσογειακός τύπος, μελαχρινός και πρότυπο ομορφιάς και αρρενωπότητας και η Μελίσα πρέσβειρα της βορειοευρωπαϊκής ομορφιάς, εκθαμβωτική ξανθιά, ίδια η Γκρέις Κέλι, μετρoύν ήδη δέκα χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου.

Αριέττα Λιβανού-Βαρδινογιάννη
Είναι η αγαπημένη σύζυγος του Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη και διαμένει βέβαια μόνιμα στο Λονδίνο. Άλλωστε, στη Μεγάλη Βρετανία έκανε και όλες τις σπουδές της. Απ ό,τι γνωρίζουμε, η γηραιά Αλβιώνα είναι η χώρα που ταιριάζει περισσότερο στο lifestyle της πάντα κομψής και προσεγμένης Αριέττας. Τον περισσότερο χρόνο της βέβαια τον αφιερώνει στην ανατροφή των τριών παιδιών της. Στην Ελλάδα πλέον έρχεται τόσο συχνά, ώστε να κρατάει τις επαφές με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού πρόκειται για μια δεμένη οικογένεια. Θα τη δούμε σε όλες τις εκδηλώσεις, κοινωνικές ή φιλανθρωπικές, και πάντα θα ξεχωρίζει για το class της. Η πατρική της οικογένεια είναι κι αυτή εγκατεστημένη μόνιμα στο Λονδίνο.

Τζίνα Αλοιμόνου-Βαρδινογιάννη
Eνσαρκώνει τη σύγχρονη Σταχτοπούτα που περίμενε τον πρίγκιπα που θα της μεταμόρφωνε ολοκληρωτικά τη ζωή. Η γνωριμία τους εντελώς τυχαία. Γνωρίστηκαν σε κοσμικό πάρτι και κατάλαβαν από το πρώτο βλέμμα πως ήταν πλασμένοι για να είναι μαζί. Η επόμενη συνάντησή τους έμελλε να είναι στη Μύκονο, στο πάρτι του Παύλου, στην Ψαρού. Και από εκεί και έπειτα αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες δημόσιες κοινές εμφανίσεις. Ζουν μαζί στο σπίτι του Παύλου Βαρδινογιάννη στη Στησιχόρου και ενώ οι κακές γλώσσες που μιλούν για «σχέση με ημερομηνία λήξης» όλο και πληθαίνουν, εκείνοι αποφασίζουν το επόμενο μεγάλο βήμα τους. Να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας δηλαδή δείχνοντας να μην τους φοβίζει τίποτα, αφού και για τους δυο η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το «δις εξαμαρτείν». Η Τζίνα την περίοδο που ήταν ακόμη πολύ διάσημο μοντέλο παντρεύτηκε τον Σίμο Κεδίκογλου, δημοσιογράφο τότε του CNN, βουλευτή τώρα της Ν.Δ., και χωρίζει ύστερα από λίγο καιρό.

Ο κοσμοπολίτης επιχειρηματίας Παύλος Βαρδινογιάννης δε, από τον πρώτο γάμο του που έληξε λίγους μήνες προτού γνωρίσει την Τζίνα, απέκτησε και δυο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Νικόλαο, που αγάπησαν την Τζίνα και την αποδέχτηκαν αμέσως, αφού και η ίδια τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Και προς έκπληξη πολλών παντρεύονται στον πρώτο χρόνο της σχέσης τους, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Διονυσίου στο «Island», ενώπιον Θεού, οικογενειών και πολύ στενών φίλων. Ακολουθεί πάρτι με χιλιάδες καλεσμένους. Η νύφη, με το δυναμισμό της δυτικής ακτής των HΠΑ, φοράει δημιουργία των Deux Hommes, ενώ κουμπάροι είναι ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης και η σχεδιάστρια Κάλια Κοσιέρι. Από τότε ζούνε το παραμύθι της ευτυχίας τους.