Ο Αϊ-Βασίλης της ζωής μου είμαι εγώ!

21.12.2006
Είναι το πρόσωπο πίσω από την εξιχνίαση των πιο συγκλονιστικών εξαφανίσεων που κράτησαν το πανελλήνιο με κομμένη την ανάσα τη χρονιά που σε λίγες μέρες μάς αποχαιρετάει. Και είναι συνηθισμένη στην κατάρριψη πολλών ρεκόρ. Πρόσφατα μάλιστα πρόσθεσε άλλο ένα στη φαρέτρα των επιτυχιών της, εφόσον αποτελεί τη μοναδική Ελληνίδα παρουσιάστρια που θα κληθεί να «μαγέψει» και τους Ιάπωνες τηλεθεατές.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγγελική Νικολούλη δέχτηκε προ ολίγων ημερών την τηλεοπτική πρόσκληση-πρόκληση από την ιαπωνική κρατική TV να προβάλλει το «Φως στο Τούνελ» ανάμεσα στα ανθεκτικότερα προγράμματα της παγκόσμιας τηλεόρασης. «Η χαρά είναι οπωσδήποτε μεγάλη και έρχεται ακριβώς να επιβραβεύσει όλα αυτά τα χρόνια που έχω αφιερώσει και είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Χρειάζομαι αυτές τις διακρίσεις, που είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που με ρωτάνε αν έχω κουραστεί από την παρουσίαση της ίδιας εκπομπής για τόσα χρόνια», μας λέει σήμερα. Η «Μις Μαρπλ» της ελληνικής τηλεόρασης μιλάει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ και για την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με την υγεία της, τη συνάντησή της με τον Αϊ-Βασίλη και μας αποκαλύπτει ποια ευχή θα ήθελε να πραγματοποιηθεί με το νέο έτος.

Σας ταλαιπώρησε πρόσφατα μια μικρή περιπέτεια υγείας που είχατε...

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι έπαθα μια μικρή ψύξη στα γραφεία και το στούντιο της εκπομπής. Ξέρετε όλοι τις χαμηλότατες θερμοκρασίες που υπάρχουν σε ένα οποιοδήποτε πλατό. Ως αποτέλεσμα χρειάστηκε να κάνω κάποια θεραπεία για να βγω ξανά κανονικά στην εκπομπή. Τέλος καλό, όλα καλά όμως... Θέλω να σκέπτομαι μόνο θετικά πλέον».

Αν σας έλεγαν ότι «εξαφανίστηκε» ο Αϊ-Βασίλης, πού θα ψάχνατε να τον βρείτε;

«Από μικρή δεν πίστευα στην ύπαρξή του. Πάντως σήμερα θα σας έλεγα ότι η ανάγκη μου να τον αναζητήσω και να του μιλήσω ικανοποιήθηκε πέρυσι όταν πήγα στη Λαπωνία. Εκεί πήγα και τον βρήκα, του μίλησα, τον έπεισα να έρχεται πιο συχνά στην Ελλάδα και που μου έδωσε μάλιστα και τις θερμότερες ευχές του».

Για φέτος τι θα θέλατε να σας φέρει ο Αϊ-Βασίλης;

«Δεν θέλω να μου φέρει τίποτα, γιατί καταρχήν δεν πιστεύω σ' αυτόν το μύθο και κατά δεύτερον πάντα φρόντιζα τα δώρα της ζωής μου να τα φέρνω μόνη μου δουλεύοντας σκληρά».

Τι ευχή θα κάνατε για τους αναγνώστες του ΛΟΙΠΟΝ αλλά και για όλο τον κόσμο;

«Θα ήθελα να ευχηθώ κάτι πολύ τετριμμένο που μόνο όταν όμως δεχόμαστε ένα σκληρό χαστούκι καταλαβαίνουμε την αξία του. Υγεία λοιπόν πάνω απ όλα. Και όσο οξύμωρο και αν σας φανεί, εύχομαι λιγότερες εξαφανίσεις και λιγότερα λάθη από τις αστυνομικές αρχές σε σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή του μικρού Άλεξ».