Σον Κόνερι «καλεί» Αλέξη Γεωργούλη

22.12.2006
Άλλοι πηγαίνουν στο Χόλιγουντ και άλλοι έχουν τη χάρη. Ο λόγος για τον Αλέξη Γεωργούλη, που του ανοίγεται λαμπρός ο δρόμος για καριέρα στο εξωτερικό, καθώς ο σερ Σον Κόνερι εντυπωσιάστηκε από το στυλ και την ερμηνεία του, λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Έλληνας Τζέιμς Μποντ. Πού τον είδε όμως και συνέβησαν όλα αυτά;

Στις Μπαχάμες, σε ένα λαμπερό κινηματογραφικό φεστιβάλ όπου διαγωνίστηκε η ταινία «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου και στην οποία ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνιστεί μαζί με την Ευγενία Κάπλαν. Το κινηματογραφικό αυτό φεστιβάλ συγκέντρωσε αρκετούς αστέρες του Χόλιγουντ, καθώς ήταν αφιερωμένο στον Νίκολας Κέιτζ, ενώ παρουσιαστής του ήταν ο σερ Σον Κόνερι.

Σύμφωνα με καλλιτεχνικές πηγές, ο μοναδικός ως Τζέιμς Μποντ σταρ εντυπωσιάστηκε από την ταινία και ιδιαίτερα από την ερμηνεία του Αλέξη Γεωργούλη.

Παρ όλα αυτά, ο ίδιος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει μέχρι τις Μπαχάμες, αλλά και πού να το φανταζόταν ότι θα προκαλούσε το ενδιαφέρον του Σον Κόνερι. Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα ζήτησε να τον γνωρίσει από κοντά, καθώς ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Έλληνες ηθοποιούς σε κάποια από τις επόμενες παραγωγές του.

Όταν τα νέα έφτασαν στην Αθήνα, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν πίστευε στ αυτιά του, αφού ο Σον Κόνερι δεν μίλησε μόνο με τα καλύτερα λόγια για την ερμηνεία του Έλληνα ηθοποιού στην ταινία, αλλά και για το στυλ και τον «αέρα» του, που ταιριάζει στις προδιαγραφές των σταρ του Χόλιγουντ, ακόμη και ως Τζέιμς Μποντ. Ο σερ Σον Κόνερι όμως δεν ήταν ο μόνος που εκφράστηκε θετικά για το ελληνικό ταλέντο, καθώς και ο Νίκολας Κέιτζ συμφώνησε ότι οι Έλληνες είναι πολύ ταλαντούχοι, κάτι άλλωστε που διαπίστωσε ο ίδιος όταν έκανε τα γυρίσματα για το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλλονιά.

Έτσι, μπορεί ο Αλέξης Γεωργούλης να έπαιζε στο «Νυφικό κρεβάτι» στο θέατρο «Αθηνών», αλλά η τύχη του δούλευε στις Μπαχάμες! Σύμφωνα με πηγές από τον καλλιτεχνικό χώρο, ο Σον Κόνερι ζήτησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα σταρ αλλά και με την πρώτη ευκαιρία που θα έρθει στην Ελλάδα να συναντηθούν. Ο ενθουσιασμός του Αλέξη ήταν απερίγραπτος όταν ενημερώθηκε για τα καλά λόγια του διάσημου Χολιγουντιανού ηθοποιού, αφού δεν είναι λίγο πράγμα να ακούγεται το όνομά σου με ευνοϊκά σχόλια και στο εξωτερικό, ενώ, όπως μάθαμε, και στην Ινδία όπου παίχτηκε η ταινία σε μεγάλο φεστιβάλ το ζευγάρι Γεωργούλης - Κάπλαν έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Μάλιστα, η σκηνοθέτις Λάγια Γιούργου βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για καινούργια ταινία, στην οποία θα συμμετέχουν και ξένοι παραγωγοί από την Ινδία αλλά και από άλλες χώρες.

Λέτε να γίνει «διεθνής» ο Αλέξης και να τον χάσουμε; Πάντως, αν κρίνουμε και από το φαν κλαμπ του, τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς έχει θαυμάστριες μέχρι τη μακρινή Αυστραλία!