Γενέθλια-βόμβα για τον Γρηγόρη

22.12.2006
Μπορεί ο δημοφιλής και αγαπητός Γρηγόρης να ετοιμαζόταν να σβήσει τα 33 κεράκια της τούρτας του την περασμένη Κυριακή, αλλά μια κακόγουστη φάρσα κατέστρεψε ολοκληρωτικά το πάρτι γενεθλίων που του ετοίμαζαν εδώ και πολύ καιρό φίλοι και συνεργάτες.

Κάθε Κυριακή με την εκπομπή του ανάβει το «φιτίλι» του πιο ξέφρενου τηλεοπτικού πάρτι. Η τελευταία εκπομπή όμως που προβλήθηκε την ημέρα των γενεθλίων του τον γέμισε αγωνία αλλά και στενοχώρια, πίκρα και απογοήτευση. Απαρηγόρητο είναι το «καλό παιδί» της ελληνικής τηλεόρασης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος σκέφτηκε αυτή την κακόγουστη φάρσα και μάλιστα τέτοια μέρα», λέει και ξαναλέει στους συνεργάτες του, που δεν ήξεραν πώς να ελαφρύνουν τον καημό του.

Τίποτα δεν προμήνυε τη δραματική εξέλιξη της βραδιάς, καθώς ο Γρηγόρης από το μεσημέρι που έφτασε στο στούντιο για να ξεκινήσει τη σύσκεψη για τη θεματολογία της εκπομπής ήταν πολύ ανεβασμένος ψυχολογικά. Συνεργάτες της εκπομπής ωστόσο δεν του άφησαν ούτε δείγμα να φανεί από την πρόθεσή τους να μετατρέψουν το πλατό σε ένα μεγάλο πάρτι, με καλεσμένο-έκπληξη που θα τραγουδούσε αποκλειστικά για τον Γρηγόρη, ευχές επωνύμων, δώρα και εμφανίσεις-εκπλήξεις από συνεργάτες του «Όμορφου Κόσμου», της οικογένειας του Γρηγόρη αλλά και της αγαπημένης του Ράνιας Θρασκιά.

Απ ό,τι φαίνεται όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο καθώς στις 12 παρά 20 λαμβάνουν απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλατό. Αμέσως ενημερώνουν τον Γρηγόρη από το ακουστικό ότι θα πρέπει να δώσει πάσα για διαφημίσεις. Μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει, ο Γρηγόρης ανενόχλητος υπακούει. Στη συνέχεια ενημερώνεται κατ ιδίαν από τους συνεργάτες του και ξεκινά η επιχείρηση να βγει ο κόσμος χωρίς πανικό έξω από το στούντιο. Ο Γρηγόρης ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε το πλατό έως ότου βεβαιωθεί ότι ακόμη και ο τελευταίος θεατής από το κοινό έχει βγει έξω. Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα από τις αστυνομικές αρχές, μόνο για να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα. «Νόμιζα ότι μου σκάρωναν κάποια έκπληξη. Και ότι όπου να ναι θα εμφανιζόταν ο Αντώνης Ρέμος ως δώρο για μένα», είπε ο Γρηγόρης ερωτώμενος για την αντίδρασή του. Ο ίδιος πάντως ήταν πολύ στενοχωρημένος. Σαν ανταμοιβή βέβαια την επόμενη μέρα κιόλας στήθηκε πάρτι για χάρη του με καλεσμένη την Έφη Θώδη να τραγουδά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και δώρο-έκπληξη ένα νεογέννητο κατσικάκι από τους γονείς του!

Και μάλιστα διαψεύστηκαν και οι κακές γλώσσες που έκαναν λόγο για στημένο σκηνικό που περίτεχνα ετοιμαζόταν εδώ και καιρό από τους υπεύθυνους της εκπομπής για να δώσει το «φιλί της ζωής» στην κυριακάτικη θεαματικότητα του Γρηγόρη που είχε πάρει τελευταία την κατιούσα. Έτσι, την καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα σχόλια έδωσαν το πρωί της επομένης της εκπομπής τα «ραβασάκια» της AGB που κατέγραφαν οριακή άνοδο της τηλεθέασης (1%) για τον Γρηγόρη. Βέβαια, το «αντίπαλον δέος» Χρήστος Φερεντίνος παραμένει ισχυρός με 8-10 μονάδες πιο μπροστά από το «Πιο πολύ την Κυριακή».