Οι 23 «πρωτάρες» της υψηλής κοινωνίας

14.12.2006
Ποια έφηβη μπορεί να φοράει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής αξίας 20.000 ευρώ και να πίνει μόνο σαμπάνια; Μα βέβαια εκείνη που συμμετέχει στον πιο κοσμικό χορό του κόσμου, στο «Χορό του Κριγιόν». Και αν αναρωτιέστε τι ενώνει τις σχεδόν «γαλαζοαίματες» από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κίνα, το Λίβανο, τη Γαλλία, την Ινδία, τη Ρωσία και τόσες ακόμη χώρες, την απάντηση μας δίνει ο αλάνθαστος φωτογραφικός φακός: Κοσμήματα και φορέματα αξίας χιλιάδων ευρώ αλλά και ένας τίτλος που «απομακρύνει» κάθε κοινό θνητό ακόμη και από την ιδέα να τις πλησιάσει!

Από την Ιωάννα Χουρμουζή

Το ξενοδοχείο «Κριγιόν», το ωραιότερο παρισινό «παλάτι» πέντε αστέρων που βρίσκεται στην Πλας ντε λα Κονκόρντ και συχνά φιλοξενεί αρχηγούς κρατών, διοργάνωσε για 16η συνεχή χρονιά με τεράστια επιτυχία το επίσημο «ντεμπούτο» των 23 ομορφότερων εκπροσώπων των πιο πλούσιων οικογενειών του κόσμου.

Όλες οι δεσποινίδες που βρίσκονται λίγο πριν ή λίγο μετά από την ενηλικίωσή τους, που προέρχονται από αριστοκρατικό τζάκι και επιθυμούν να παρουσιάσουν με έναν πιο επίσημο και ακόμη πιο λαμπρό τρόπο την «είσοδό» τους στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας μπορούν να λάβουν τον τίτλο της «ντεμπουτάντ». Παλιότερα ο χορός αυτός ήταν και το έναυσμα για τους πρόθυμους εργένηδες όλου του κόσμου προκειμένου να συνάψουν σχέσεις με τις μικρές «ντεμπουτάντ», αφού η παρουσία κάθε «νεοφώτιστης» στη φανταχτερή αυτή εκδήλωση σήμαινε ότι είναι έτοιμη για γάμο και μέρος του σκοπού ήταν να δείξει σ' αυτούς και στις οικογένειές τους ότι βλέπουν θετικά την προοπτική του γάμου με κάποιον που προέρχεται φυσικά από την ανώτατη κοινωνική τάξη και είναι ικανός να ικανοποιήσει οποιαδήποτε «πανάκριβή» τους απαίτηση.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη «γνωριμία» των γοητευτικών κοριτσιών, ακολούθησε ένα δείπνο προς τιμήν τους και η λαμπερή βραδιά συνεχίστηκε με τον επίσημο χορό. Μια βραδιά που είναι χαρακτηριστική και για τα πανάκριβα φορέματα και κοσμήματα των πρωταγωνιστριών, αφού οι 23 καλλονές εμφανίστηκαν στην παραμυθένια βραδιά φορώντας τουαλέτες υψηλής ραπτικής από οίκους μόδας της επιλογής τους μαζί βέβαια με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η επιλογή του «καβαλιέρου» που θα της συνοδεύει στο χορό είναι δική τους υπόθεση. Οι κοπέλες, ηλικίας από 17 έως 21 χρονών, προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, όπως Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Σενεγάλη και Ρωσία.