Ντέλα Φώσκολου: Γράφω δικό μου σίριαλ!

18.12.2006
Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λέμε και αυτό φαίνεται να επαληθεύεται και στην περίπτωση της Ντέλας Φώσκολου, κόρης του μετρ του είδους.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λέμε και αυτό φαίνεται να επαληθεύεται και στην περίπτωση της Ντέλας Φώσκολου, κόρης του μετρ του είδους.

Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι πίσω από τις απίθανες ίντριγκες και τα ερωτικά σκάνδαλα του «Καλημέρας Ζωή» βρισκόταν η κόρη του Νίκου Φώσκολου Ντέλα. Χαμηλών τόνων άνθρωπος και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμερα αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά τα νέα τηλεοπτικά της σχέδια.

Τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες που λένε ότι επιμελείστε το σενάριο για κάποια νέα σειρά. Αληθεύει;

«Ισχύει, ναι. Εδώ και μήνες ασχολούμαι αποκλειστικά με το νέο αυτό project».

Θα μπορούσατε να μας αποκαλύψατε έστω λίγα μυστικά από την καινούργια αυτή δουλειά;

«Αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, θα έλεγα ότι μάλλον ακολουθώ τα χνάρια του πατέρα μου. Και μ αυτό εννοώ το ήθος, την εργατικότητα και τις αξίες που έχει επιδείξει τόσα χρόνια εργαζόμενος στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο ο πατέρας μου. Πάντως θα πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για μια καθημερινή σειρά».

Σ αυτή τη σειρά που ετοιμάζετε θα έχει ανάμιξη και ο πατέρας σας;

«Αυτό που θα ξεκινήσει είναι κάτι τελείως δικό μου. Κάτι που έχω σχεδιάσει μόνη μου και, όχι, δεν θα υπάρχει συμμετοχή του πατέρα μου. Σαφώς είμαι κόρη του, αλλά νιώθω τώρα την ανάγκη να κάνω κάτι τελείως δικό μου. Μια δουλειά που την πιστεύω πάρα πολύ. Πάντως δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έχω πάρει από εκείνον πάρα πολλά στοιχεία».

Θα πρόκειται για καθημερινή απογευματινή σειρά;

«Είναι τόσο νωρίς να γνωρίζω από τώρα τη ζώνη που θα προβληθεί. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το σενάριο ήδη βρίσκεται στα χέρια των στελεχών του ΑΝΤ1 και άλλων δύο μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών».

Τι άποψη έχετε για την «επόμενη γενιά» των απογευματινών σίριαλ που διαδέχτηκαν τα υπερ-επιτυχημένα «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή»;

«Η Βέρα και ο Έρωτας είναι σίριαλ που τα έχει αγαπήσει πάρα πολύ ο κόσμος. Πάντως και τα δύο ακολουθούν το παράδειγμα που πρώτος ο πατέρας μου έθεσε στα τηλεοπτικά πράγματα. Είναι λογικό να έχει αλλάξει η ματιά στα απογευματινά αυτά σίριαλ, αλλά δεν είναι κάτι διαφορετικό απ αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος και πρωτοπόρησε στην ελληνική τηλεόραση πριν από μερικά χρόνια».

Η ίδια έγραφε τους διαλόγους στο «Καλημέρα Ζωή». Η σειρά που εντάχθηκε στην απογευματινή ζώνη και προβαλλόταν πριν από τη «Λάμψη» αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό και απέκτησε τους δικούς της φανατικούς θαυμαστές. Κάποιες φορές μάλιστα ξεπερνούσε σε θεαματικότητα τη «Λάμψη», ενώ ήταν η σειρά με τον υψηλότερο δείκτη τηλεθέασης στην ώρα προβολής της, για πολλά χρόνια. Τι λέει σήμερα για το τόσο επιτυχημένο σίριαλ; «Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι δεν μου έχει λείψει. Τα πάντα από αυτό.

Οι ήρωες, τα γυρίσματα, οι πλάκες στα πλατό. Όλα Εύχομαι ειλικρινά με τη νέα μου δουλειά να ξαναδημιουργήσω αυτή τη μαγιά της επιτυχίας».