"Έχει γεμίσει ο τόπος από απόλυτους σταρ"

01.12.2006
Έφτασα νωρίτερα στο ραντεβού για τη φωτογράφηση με την Παναγιώτα Βλαντή και κάθισα στο σαλόνι μπροστά από το spa του «Hilton» περιμένοντάς την. Κατάλαβα ότι είχε έρθει όταν άκουσα τις κυρίες που κάθονταν δίπλα μου να λένε για το πόσο ωραία είναι, συμπαθητική και καλό παιδί. Όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις γυναίκες να συμπαθούν ομόφυλή τους, που έχει «κάνει το έγκλημα» να είναι ωραία, διάσημη και επιτυχημένη. Από εκεί ξεκίνησε η συζήτησή μας.

Συνέντευξη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ από τον Μπάμπη Ζήνα, Φωτο Μαρία Μαράκη

Ολες οι γυναίκες στο spa λένε για το πόσο συμπαθητική και καλό παιδί είσαι.

«Αλήθεια το λες; Χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό».

Πώς τα καταφέρνεις, ενώ είσαι τόσο ωραία, να σε συμπαθούν οι γυναίκες;

«Τι εννοείς πώς τα καταφέρνω; Δεν κάνω και καμιά προσπάθεια. Οι άνθρωποι ή σε συμπαθούν ή όχι, έτσι απλά. Το να προσπαθείς να κερδίσεις τη συμπάθειά τους συνήθως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί γίνεσαι κουραστικός και βαρετός».

Το ότι είσαι εντυπωσιακά όμορφη σε βοήθησε ή σου δημιούργησε προβλήματα;

«Τα τελευταία χρόνια χαίρομαι, κατά κάποιον τρόπο, για την εξωτερική μου εμφάνιση. Παλιότερα, ειδικά στη σχολή, είχα μεγάλο πρόβλημα, γιατί όλοι μου έλεγαν: Έλα, μωρέ, εσύ με τέτοια μούρη δεν χρειάζεται να τα λες κιόλας. Με ενοχλούσε τόσο πολύ αυτό, που έκανα ό,τι μπορούσα για να τσαλακώσω την εμφάνισή μου. Ευτυχώς, το ξεπέρασα όταν άρχισα να εργάζομαι».

Γενικά πρέπει να σου αρέσει το τσαλάκωμα της εικόνας, γιατί και ο ρόλος σου στη σειρά «Πολυθρόνα για τρεις» είναι εντελώς αντίθετος με τους ρόλους που έπαιζες μέχρι τώρα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υποδύομαι μια στρίτζο. Το έκανα πρόσφατα σε μια ιστορία των 7 θανάσιμων πεθερών και πριν από καιρό στη σειρά του Alpha Μυστικά και ψέματα. Εκεί, παρόλο που απατούσα τον άντρα μου και του φόρτωνα το παιδί του εραστή μου, έβγαινα και συμπαθητική στο τέλος, λες κι εγώ ήμουν το θύμα. Ε, δεν γίνεται να παίζω συνέχεια το ρόλο της ωραίας ρομαντικής που είναι γεννημένη για να είναι θύμα. Θέλω να παίξω και άλλους ρόλους και, μεταξύ μας, οι ρόλοι των κακών έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ αυτούς των καλών».

Άρα φέτος δεν πρέπει να έχεις παράπονο, γιατί εκτός από τη σειρά έχεις και έναν πολύ καλό ρόλο στην ταινία «Πέντε λεπτά μόνο», η οποία απ ό,τι μαθαίνω έχει κόψει ήδη 300.000 εισιτήρια.

«Δεν έχω κανένα παράπονο και δεν συμμετέχω μόνο σε μια ταινία, αλλά σε δύο. Έχω έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο και Στα όρια του Καρύδα, ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης».

Ταινίες, τηλεόραση. Με το θέατρο τι κάνεις;

«Τίποτα αυτή τη σεζόν, γιατί δεν ήθελα να αναλάβω υποχρεώσεις στις οποίες δεν ήμουν σίγουρη ότι θα είμαι συνεπής και επιπλέον ήθελα λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, γιατί ήξερα ότι το πρόγραμμα των γυρισμάτων της σειράς θα ήταν πολύ φορτωμένο».

Να υποθέσω ότι δεν συμμερίζεσαι την άποψη κάποιων συναδέλφων σου πως ό,τι έχει σχέση με την τηλεόραση είναι σκουπιδαριό;

«Κοίτα, αν έχουν αυτή την άποψη για την τηλεόραση και αρνούνται να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές δουλειές, μπράβο τους. Εκείνο που είναι απαράδεκτο είναι να βγαίνουν να βρίζουν την τηλεόραση άνθρωποι που πάτησαν πάνω της για να κάνουν καριέρα και επιπλέον έβγαλαν πολλά χρήματα από αυτήν. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, στη δουλειά μας καλά χρήματα μπορείς να πάρεις μόνο από την τηλεόραση».

Δεν σε πειράζει δηλαδή που τα τελευταία χρόνια πολλά θεατρικά σχήματα χρησιμοποιούν «τηλεοπτικούς ηθοποιούς» κατά κάποιον τρόπο σαν «κράχτες» για να προσελκύσουν θεατές;

«Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους και μπορούν να φέρουν και κόσμο στο θέατρο, τόσο το καλύτερο. Ποιο είναι το πρόβλημα; Καλό είναι να μπορούν να συντηρηθούν τα θέατρα από τις εισπράξεις τους και να μην έχουν ανάγκη από επιχορηγήσεις».

Τον ελεύθερο χρόνο σου πώς τον περνάς;

«Συνήθως στο σπίτι με φίλους. Αν βγω έξω, προτιμώ να πάω σε κάποιο ρεστοράν, γιατί δεν αντέχω τη βαβούρα των κλαμπ και γενικά δεν μ αρέσουν οι χώροι που έχουν πολλή φασαρία».

Γι αυτό δεν εμφανίζεσαι συχνά σε κοσμικές εκδηλώσεις;

«Και γι αυτό, αλλά κυρίως γιατί όσες φορές βρέθηκα σε κοσμικές εκδηλώσεις αισθάνθηκα έξω από τα νερά μου. Με εντυπωσίασαν όλοι αυτοί οι άγνωστοί μου άνθρωποι που έτρεχαν να ποζάρουν μπροστά από τα φλας των φωτογράφων, λες και ήταν σταρ».

Μια και μιλάμε για σταρ, δεν είναι περίεργο που ενώ στη γενιά σου είστε πολλές που διαθέτετε όλο το «πακέτο», καμιά σας δεν είναι αυτό που λέμε σταρ, όπως ήταν κάποτε η Βουγιουκλάκη και η Καρέζη;

«Μα αυτές ήταν ιερά τέρατα και είναι μάλλον απίθανο να ξαναβγούν τέτοια πλάσματα. Έπειτα έχουν αλλάξει και οι καιροί και οι άνθρωποι. Δύσκολα θα μπει κάποιος στο τριπάκι του να γίνει σταρ, γιατί αυτό θα απαιτούσε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με ανούσια και βαρετά πράγματα, με αποτέλεσμα να χάνεις την ουσία των πραγμάτων και να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη χωρίς λόγο. Άσε δε που έχει γεμίσει ο τόπος πια από σταρ και μάλιστα απόλυτους, όπως κατά καιρούς διαβάζω σε διάφορα περιοδικά».

Εσύ είσαι ευχαριστημένη με τη ζωή σου; Θα έλεγες ότι στάθηκες τυχερή μέχρι τώρα;

«Ναι, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Ειδικά στη δουλειά μού δόθηκαν ευκαιρίες αμέσως μόλις τελείωσα τη σχολή».

- Κάνεις σχέδια για το μέλλον; Έχεις προγραμματίσει κάποια πράγματα;

«Αν εννοείς να έχω φτιάξει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο να ακολουθώ πιστά, όχι δεν το έχω κάνει. Σε γενικές γραμμές θα ήθελα στο μέλλον να κάνω πιο ροκ πράγματα, πιο ακραία».

Στα προσωπικά σου ή στα επαγγελματικά;

«Κυρίως στα επαγγελματικά».

Στην προσωπική σου ζωή θα έφτανες στα άκρα για έναν έρωτα; Έχεις πέσει, που λέμε, στα πατώματα για έναν έρωτα;

«Αλίμονο σ' αυτόν που δεν έχει πέσει στα πατώματα από έρωτα».

Για έναν τέτοιο έρωτα θα έφτανες στα άκρα; Θα ήσουν διατεθειμένη να τινάξεις τη ζωή σου στον αέρα;

«Τι ακριβώς εννοείς;».

Να παρατήσεις τη δουλειά σου και να γίνεις σύζυγος και νοικοκυρά.

«Όχι... Ναι... Δεν ξέρω. Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, γιατί συνήθως η ζωή μας διαψεύδει. Εκείνο που θα μπορούσα να σου πω σίγουρα είναι ότι, αν αναγκαζόμουν να αφήσω τη δουλειά μου τώρα, θα ήμουν δυστυχισμένη μ αυτή την απόφαση. Η δουλειά μου και η οικονομική μου ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντικά για μένα. Χωρίς αυτά είναι σαν να αφαιρείς ένα κομμάτι από τον εαυτό μου».

Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια;

«Βέβαια, αλλά αυτά τα πράγματα είναι καλό να έρχονται από μόνα τους, να μην πιέζεις να γίνουν. Ευτυχώς, δεν έχω την αγωνία που βλέπω να πιάνει ορισμένες γυναίκες ότι πρέπει σώνει και καλά να γίνω μητέρα. Προς το παρόν βέβαια, γιατί, όπως είπαμε, δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες».

Μετά τη συζήτηση ξεκίνησε η φωτογράφηση κι εκεί ανακάλυψα ότι, αν οι γυναίκες τη συμπαθούν, οι άντρες τη λατρεύουν. Όλος ο αντρικός πληθυσμός που βρισκόταν στο «Hilton» μαζεύτηκε γύρω από την πισίνα και τη χάζευε που πόζαρε. Προς μεγάλη τους απογοήτευση, εξαιτίας του κρύου, η φωτογράφηση συνεχίστηκε σε εσωτερικούς χώρους.