Όλη η αλήθεια για τον Λάκη

10.04.2009
Εδώ ο Λάκης, εκεί ο Λάκης, πού θα βρίσκεται του χρόνου ο Λαζόπουλος; Τι κι αν φέτος δεν είναι συνεπής στα τηλεοπτικά ραντεβού του μαζί μας; Τι κι αν κάνουμε... μαύρα μάτια να τον δούμε;

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Εδώ ο Λάκης, εκεί ο Λάκης, πού θα βρίσκεται του χρόνου ο Λαζόπουλος; Τι κι αν φέτος δεν είναι συνεπής στα τηλεοπτικά ραντεβού του μαζί μας; Τι κι αν κάνουμε... μαύρα μάτια να τον δούμε; Ο «Mr Αλ τσαντίρι νιουζ» αναμφισβήτητα εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής χρονιάς. Συνεπείς στη δημοσιογραφική δεοντολογία απαντάμε σε όλα τα σενάρια ρίχνοντας φως στο πιο σημαντικό ίσως σημείο: γιατί ενώ κάνει επαφές, δεν έχει υπογράψει ακόμη με κανένα κανάλι. Είναι ο άνθρωπος που για χατίρι του έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν στηθεί ατελείωτες συζητήσεις στα μεσημεριανά. Όσο η σεζόν 2008-2009 θα πλησιάζει στο τέλος της, τόσο τα σενάρια γύρω από τον... Αϊ-Λάκη της Κάντζας θα φουντώνουν. Βλέπετε, ο άνθρωπος που ξέρει να σπάει το ένα μετά το άλλο τα τηλεοπτικά ρεκόρ του στους πίνακες τηλεθέασης και να κάνει θαύματα, ανασταίνοντας με τις επιδόσεις του ένα κανάλι που... ψυχορραγεί, όπως είναι, ως γνωστόν, ο Alpha, δικαιωματικά αποτελεί τον απόλυτο στόχο για μετεγγραφή. Όλα τα κανάλια σφάζονται στην ποδιά του Λαζόπουλου με πρώτο και καλύτερο το κανάλι στο οποίο ανήκει μέχρι στιγμής και αμέσως μετά το Mega.

Το συμβόλαιο του Λάκη με τον Alpha λήγει το Σεπτέμβριο κι έτσι, όπως καταλαβαίνετε, όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά είναι στον αέρα. Αν και αρχικά ο ίδιος είχε σκεφτεί μήπως κρατήσει για λίγο αποστάσεις ασφαλείας από την TV, τελικά άλλαξε γνώμη και θα κάνει πάλι τηλεόρασηλ. Το θέμα όμως είναι πού... Ποια είναι, άραγε, τα «αγκάθια» που τον εμποδίζουν και δεν υπογράφει;

Αλήθειες και ψέματα
Επειδή ήθελε να ξεκουραστεί για λίγο, να σκεφτεί και να ηρεμήσει, πετάχτηκε πριν από λίγες ημέρες μέχρι την Πάρο, στο εξοχικό του, όπου απ’ ό,τι έμαθα το διασκέδασε πολύ με όλα αυτά που άκουσε να λέγονται για εκείνον παρακολουθώντας τηλεόραση, δηλαδή, ότι έχει υπογράψει ήδη με το Mega. Όπως και ότι είχε απανωτά ραντεβού με τους υψηλά ιστάμενους του ΑΝΤ1.

Ναι μεν ο Λάκης έχει άριστες σχέσεις με τον Μίνωα αλλά και με τον Θοδωρή Κυριακού, ποτέ μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει βρεθεί να διαπραγματεύεται μαζί τους μια ενδεχόμενη τηλεοπτική συνεργασία. Άλλωστε, ως γνωστόν, το κανάλι του Αμαρουσίου είναι πιο συντηρητικό και με την καυστική σάτιρα και τα πολλά ανοιχτά μέτωπα δεν τα πάει καλά.

Η μόνη αλήθεια είναι πως ο Λάκης πoλιορκείται από δύο τηλεοπτικά μέτωπα, το Mega και τον Alpha. Αυτή την εποχή μάλιστα οι επαφές του με τη διοίκηση του Mεγάλου Καναλιού είναι συχνές, κυρίως με το διευθύνοντα σύμβουλο Ηλία Τσίγκα, καθώς θέλουν πολύ να εντάξουν τον Λάκη στο δυναμικό τους. Για να μην αναφερθούμε και στη συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού Πέτρος Μπούτος, που ουσιαστικά έκανε... ανοιχτή πρόσκληση στον Λαζόπουλο.

Γιατί εκείνος, όμως, δεν θέλει να επιστρέψει στα παλιά του τηλεοπτικά λημέρια ή, μάλλον, διστάζει για την ώρα να πει το «ναι»;

Το πρώτο αγκάθι είναι ότι απαιτεί πλήρη ελευθερία λόγου, την οποία είχε στον Alpha, αλλά σε κανένα άλλο κανάλι δεν θα του την παραχωρήσουν με ευκολία. Το καυστικό του χιούμορ μερικές φορές ενοχλεί και οι υπεύθυνοι διστάζουν να του υποσχεθούν απόλυτο laisser faire.

Το δεύτερο αγκάθι έχει να κάνει με το οικονομικό. Είναι γνωστό ότι η λελογισμένη οικονομική πολιτική του Mega, που έχει αποδώσει τα μέγιστα, εφόσον είναι από τα ελάχιστα κανάλια που δεν το αγγίζει η κρίση, δεν επιτρέπει αμοιβές-μαμούθ, όπως αυτή που έπαιρνε ο «Mr Αλ τσαντίρι» στον Alpha. Με σύνεση και λογική τα στελέχη εξασφαλίζουν τα blockbuster προγράμματα που τους χαρίζουν προβάδισμα στην τηλεθέαση, γι’ αυτό και όποιος τηλεαστέρας θέλει να βρεθεί κάτω από τη σκέπη του πιο επιτυχημένου ?και κατά κάποιον τρόπο πιο ποιοτικού? τηλεοπτικού σταθμού της χώρας σίγουρα θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ την τιμή του.

Τον θέλουν για 3 χρόνια
Τι γίνεται τώρα με τις διαπραγματεύσεις του με τον Alpha; Χαμός! Ο Λάκης είναι το μοναδικό πρόσωπο που, ενώ λήγει το συμβόλαιό του, η γερμανική διοίκηση του καναλιού, όχι μόνο θέλει να τον κρατήσει κοντά της, αλλά είναι διατεθειμένη να τον πληρώσει όσο όσο.

Έτσι, ανεπιφύλακτα μπορούμε να σας πούμε πως οι άνθρωποι της Κάντζας του τάζουν γη και ύδωρ για να τον κρατήσουν, δίνοντάς του πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Το θέμα είναι, βέβαια, πως προσπαθούν να τον πείσουν να υπογράψει, δεσμεύοντάς τον για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό είναι και το βασικότερο «αγκάθι» που αυτή η συμφωνία για την ώρα δεν έχει προχωρήσει.

Ο Λάκης βρίσκει πάρα πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και για την ώρα τηρεί σιγή ιχθύος. Φέρεται, μάλιστα, να έχει αποφασίσει από εδώ και στο εξής να υπογράφει μονοετή συμβόλαια, για να μπορεί κάθε χρόνο να διαπραγματεύεται υπό άλλο πρίσμα την... τηλε-ελευθερία του. Δεν θέλει να την ξαναπάθει όπως τώρα, που άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στο κανάλι κι εκείνος είναι... χειροπόδαρα δεμένος μέχρι το Σεπτέμβριο.

Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό «αγκάθι» σε αυτό το θρίλερ ανανέωσης του συμβολαίου με τον Alpha. Το κανάλι του ζήτησε να παρεμβαίνει καθημερινά στο δελτίο και να σχολιάζει, ακόμα και να σατιρίζει με το δικό του τρόπο κάποια κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της επικαιρότητας. Μια δέσμευση που εκείνος δεν θέλει να αναλάβει, γιατί δεν ξέρει λόγω καλλιτεχνικών υποχρεώσεων αν θα μπορεί να φανεί συνεπής.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι αν τελικά πει το «ναι» θα διαπραγματευτεί εν λευκώ και το ποσό που θα συμφωνήσει να πάρει θα είναι αστρονομικό!