Σταρ στα 16 της

30.12.2008
Θα τη λέγαμε παιδί-θαύμα. Ωστόσο, είναι σημείο των καιρών και μόλις στα 16 της έχει κερδίσει όλη την Αμερική. Ακόμη και τις κόρες του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Θα τη λέγαμε παιδί-θαύμα. Ωστόσο, είναι σημείο των καιρών και μόλις στα 16 της έχει κερδίσει όλη την Αμερική. Ακόμη και τις κόρες του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός, με δικό της σόου στην αμερικανική τηλεόραση, με συμμετοχές στον κινηματογράφο, με CD που κάνουν απίστευτες πωλήσεις και μια αυτοβιογραφία που θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Είναι είδωλο και σημείο αναφοράς για μικρά και μεγάλα παιδιά, μεταξύ των οποίων και οι δύο κόρες του Μπαράκ Ομπάμα. Όλα ξεκίνησαν από το περιβάλλον της οικογένειας Ομπάμα. Οι δύο πιτσιρίκες, έχοντας εκδηλώσει την εκτίμησή τους για το σόου που παρουσιάζει η τινέιτζερ κόρη του θρύλου της country μουσικής Μπίλι Ρέι Σάιρους, θέλησαν να τη γνωρίσουν. Το επιβεβαίωσε και ο πατέρας τους, λέγοντας πως οι κόρες του θαυμάζουν την πορεία της Μάιλι. Η ανερχόμενη ποπ σταρ δεν το σκέφτηκε πολύ και φρόντισε, όπως αποκάλυψε ο πατέρας της, να προσκαλέσει τις νεαρές θαυμάστριές της στην εκπομπή της για να παίξουν μαζί live στην τηλεόραση. Αυτό που συνδέει τα τρία κορίτσια είναι η αλληλοεκτίμηση και μια γερή φιλία που πάει να γεννηθεί, ενώ μένει απλώς να δούμε πότε η Μάλια και η Σάσα Ομπάμα θα πάρουν μέρος σε κάποιο επεισόδιο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η φίλη τους.

Γιατί όμως η Μάιλι Σάιρους είναι απόλυτη σταρ; Προσέξτε!

Το σόου της αλλά και το νέο άλμπουμ της «Βreakout» είναι από τα πιο εμπορικά στην Αμερική. Είναι ένα παιδί που έχει προχωρήσει περισσότερο από την ηλικία της: γράφει, παίζει μουσική, ξέρει να τραγουδάει και είναι και ηθοποιός. Προτιμάει, όπως λέει, τις μπαλάντες, αλλά δεν λέει «όχι» και σε τραγούδια με νόημα. Λογικό είναι να αποτελεί πρότυπο τόσο για παιδιά της ηλικίας της όσο και για αρκετούς γονείς. Ειδικά όταν ερμηνεύει το κομμάτι «Wake Up Αmerica», με το οποίο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους συμπατριώτες της για την προστασία του κλίματος του πλανήτη. Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1992 στο Nashville και μεγάλωσε, όπως έχει πει η ίδια, παρακολουθώντας τα κατορθώματα του πατέρα της, που είναι θρύλος της country μουσικής. Παράλληλα, η 16άχρονη Μάιλι κάνει και πετυχημένη καριέρα ως ηθοποιός. Στα 12 μόλις χρόνια της έκανε την πρώτη της οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς «Ηannah Μontana» και παρόλο που της είπαν ότι είναι πολύ νέα για να πάρει μέρος, εκείνη δεν τα παράτησε.

Έτσι, δύο χρόνια αργότερα πήρε το ρόλο, αφού, όπως είπε, δούλεψε πολύ σκληρά. Έτσι ξεκίνησε η εντυπωσιακή πορεία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η σειρά χτύπησε τεράστια νούμερα και οι ιθύνοντες στο κανάλι της Disney δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το 2006 ήρθε το πρώτο soundtrack της σειράς με οκτώ κομμάτια ερμηνευμένα από την ίδια και... σάρωσε στις πωλήσεις! Ένα χρόνο μετά ήρθε η συνέχεια με ένα ακόμη άλμπουμ της σειράς, ενώ το 2007 έκανε και την πρώτη της περιοδεία.

Η συμμετοχή της στο διάσημο σόου «Ηannah Μontana» της εξασφάλισε πλέον τεράστια δημοτικότητα, αλλά εκείνη παραμένει προσγειωμένη, ενώ δεν παραλείπει κάθε Κυριακή να πηγαίνει στην εκκλησία. Όσο για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της, δεν έχουν όρια. Το επερχόμενο «Ηannah Montana: The Μovie», που γυρίστηκε στην πατρίδα της, θα είναι μία από τις εκπλήξεις της άνοιξης του 2009.

Όμως, η μικρή Μάιλι Σάιρους δεν μένει μόνο σ' αυτά, αλλά την ίδια περίοδο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο, όπου θα περιγράφει μερικές από τις ιστορίες της ζωής της, ξεκινώντας βέβαια από τις πρώτες ημέρες ξεγνοιασιάς στο Τενεσί και φτάνοντας στη σημερινή απογείωση της καριέρας της.