Ασυ Μπήλιου: "Η οικονομική κρίση θα κρατήσει μέχρι το 2010"

05.01.2009
Η αγαπημένη αστρολόγος της μικρής οθόνης, Ασυ Μπήλιου ανοίγει την καρδιά της στο ΛΟΙΠΟΝ και μιλάει, χωρίς ενδοιασμούς, για την αστρολογία, τους τυχερούς και τους άτυχους της χρονιάς που έρχεται και για τα πρόσωπα της τηλεόρασης, ενώ προειδοποιεί ότι η οικονομική κρίση θα έχει διάρκεια και θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Η αγαπημένη αστρολόγος της μικρής οθόνης, Ασυ Μπήλιου ανοίγει την καρδιά της στο ΛΟΙΠΟΝ και μιλάει, χωρίς ενδοιασμούς, για την αστρολογία, τους τυχερούς και τους άτυχους της χρονιάς που έρχεται και για τα πρόσωπα της τηλεόρασης, ενώ προειδοποιεί ότι η οικονομική κρίση θα έχει διάρκεια και θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό.

Πώς ασχολήθηκες με την αστρολογία;

«Πάντα, από μικρή, ασχολιόμουν με την αστρολογία. Στο σχολείο είχα δημιουργήσει και κλαμπ Τοξοτών. Κάποια στιγμή μου προέκυψαν κάποιες επαγγελματικές δυσκολίες, οι οποίες έτυχαν όλες μαζί μέσα σε μία εβδομάδα. Εγώ ως Τοξότης περίμενα ότι εκείνη ήταν η χρονιά μου. Όχι μόνο δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά, αντίθετα, έγινε ό,τι χειρότερο μπορούσε. Τότε σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι δεν ξέρω καλά. Και τότε ήταν που πήρα πιο ζεστά το θέμα».

Τι έκανες τελικά;

«Γράφτηκα σε σχολή, άρχισα να διαβάζω περισσότερο για να δω τι γίνεται. Εκείνη την εποχή συνέβαινε μια τεράστια ανατροπή στη ζωή μου. Μέχρι που κάποια στιγμή άρχισα να βγάζω τα ωροσκόπια φίλων. Οι οποίοι, όπως και ο Γιώργος Πανόπουλος, που τότε δεν είχε καμία σχέση με την αστρολογία, με παρότρυναν να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά. Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω».

Η μοίρα μας είναι γραμμένη στ' άστρα;

«Ρωτάς κάτι που δεν έχει απαντήσει κανένας σε αυτή τη ζωή. Αν ήταν τόσο εύκολο να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό, θα είχαμε λύσει το υπαρξιακό μας, θα είχαμε λύσει πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που δεν χωράνε στη λογική μας. Άρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε και σε αυτό το ερώτημα».

Τότε σε ποιον τομέα βοηθάει η αστρολογία;

«Στο να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Να καταλάβεις τις διαφορές, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Με την αστρολογία καταλαβαίνεις τη διαφορετικότητα του καθένα από εμάς».

Μήπως όμως ομαδοποιεί τους ανθρώπους;

«Αντίθετα με αυτό που νομίζουν όλοι, ότι η αστρολογία ομαδοποιεί τους ανθρώπους και δεν αναφέρομαι στα ζώδια που δημοσιεύονται στα περιοδικά ή σε γενικευμένες προβλέψεις, η αστρολογία τονίζει τη μοναδικότητα του καθένα. Ο αστρολογικός χάρτης καθένα από εμάς είναι μοναδικός και διαφορετικός».

Σε ένα χάρτη, όμως, σου λένε, για παράδειγμα, φέτος είναι η χρονιά που θα παντρευτείς...

«Υπάρχει μια τάση...».

Αυτό είναι απόλυτο ή καθορίζει και ο ίδιος ο άνθρωπος τι θα γίνει στη ζωή του με τις επιλογές που κάνει;

«Νομίζω ότι περνάει και από το χέρι μας. Δεν ξέρω αν περνάει από το χέρι μας σε όλα, ίσως κάποια πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα».

Μέχρι τώρα η αστρολογία στην τηλεόραση ήταν μόνο μια ενότητα στις εκπομπές. Εσύ έκανες μια εκπομπή με κεντρικό θέμα την αστρολογία. Πώς το σκέφτηκες;

«Είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσε από ένθετο να γίνει μια αυτόνομη εκπομπή για την αστρολογία. Και είναι διαφορετικά να έχεις όλο το χρόνο για να κάνεις και άλλα πράγματα εκτός από προβλέψεις. Είναι πλέον η τρίτη χρονιά που είναι στον αέρα και, για να έχει διάρκεια, σημαίνει ότι υπήρχε χώρος στην τηλεόραση για μια τέτοια εκπομπή».

Σε βοήθησαν πολύ οι παρουσίες σου στις πρωινές εκπομπές για να γίνεις πιο γνωστή στον κόσμο; Πώς σταμάτησε η συνεργασία σου με τον Γρηγόρη;

«Με το Mega το θέμα δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με το πρωινό όσο με τη δική μου εκπομπή, που δεν τα βρήκαμε».

Αφέθηκε ωστόσο να εννοηθεί ότι είχε να κάνει με τον Γρηγόρη...

«Όχι, δεν είχε να κάνει με τον Γρηγόρη και τη σχέση μου μαζί του. Ότι ο Γρηγόρης δεν ήθελε να δώσει πολύ χρόνο σε ό,τι είχε να κάνει με την αστρολογία αυτό είναι γεγονός. Πίστευε ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν να του πάνε καλύτερα ή μπορούν να πουλήσουν καλύτερα... Πέρα από αυτό όμως, η αφορμή και η αιτία ήταν ότι δεν τα βρήκα με το κανάλι σε ό,τι αφορά την εκπομπή μου, άρα μοιραία έπρεπε να φύγω».

Τώρα είσαι με την Ελένη. Πώς είναι τα πράγματα;

«Η Ελένη σε αντίθεση με τον Γρηγόρη, σε ό,τι έχει να κάνει με την αστρολογία, είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται και από μόνη της. Διαβάζει, το προσπαθεί γενικότερα το θέμα και είναι πολύ δεκτική στο να δώσει χρόνο για να συζητήσουμε πράγματα πέρα από τις καθημερινές προβλέψεις».

Πίσω από τις κάμερες η Ελένη είναι εξίσου γλυκιά όπως τη βλέπουμε στην οθόνη;

«Ναι, εντελώς. Αυτόν τον ένα και παραπάνω χρόνο που είμαι μαζί της μπορώ να σου πω ότι δεν έχω νιώσει περίεργα. Θεωρώ ότι ο χρόνος που είμαι με την Ελένη με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Μας πηγαίνει και πάρα πολύ καλά. Έχει βέβαια και πολύ ενδιαφέρον, γιατί η Ελένη θα ρωτήσει, δεν θα μείνει απλώς στην πρόβλεψη».

Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Πολλοί αστρολόγοι λένε ότι την είχαν προβλέψει. Αυτή τη στιγμή τα άστρα τι προβλέπουν;

«Η οικονομική κρίση θα κρατήσει. Δηλαδή, θα κρατήσει σίγουρα μέχρι το 2010. Πιστεύω όμως ότι γενικότερα ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο που θα οδηγήσει σε αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική, τις κοινωνικές δομές και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Πρέπει να αλλάξουν πράγματα είναι η αλήθεια».

Το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πώς θα κυλήσει η νέα χρονιά; Ποιοι θα είναι ; οι ευνοούμενοι και ποιοι όχι;

«Το 2009 θα εξακολουθήσουν να περνάνε πιο δύσκολα και πιο πιεστικά τα ζώδια τα μεταβλητά, δηλαδή οι Παρθένοι, οι Ιχθύες, οι Τοξότες και οι Δίδυμοι. Και αυτό γιατί ο Κρόνος στην Παρθένο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου βρίσκεται σε φάση πολιορκίας, άρα όσοι ανήκουν σε αυτά τα ζώδια θα πρέπει να πάρουν και πιο σημαντικές αποφάσεις. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν ίσως και πιο δύσκολες συνθήκες. Από εκεί και έπειτα μια άλλη μερίδα ζωδίων, όπως είναι οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, που έχουν γεννηθεί όμως τις πρώτες μέρες του ζωδίου, οι οποίοι έχοντας τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω πλέον που θα τους επηρεάσει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα έχουν πιο ριζικές αλλαγές. Όχι με τους περιορισμούς που βάζει ο Κρόνος, είναι αλλαγές εκ βαθέων. Θεωρώ ότι πιο καλά θα είναι τα πράγματα για τους Υδροχόους, με την έννοια ότι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, είτε μια σχέση είτε ένα γάμο είτε μια καλύτερη δουλειά για τον καθένα. Πολύ καλή θα είναι η χρονιά και για τους Λέοντες σε ό,τι αφορά τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Όσο για τους Ζυγούς, εκτός από τα προβλήματα που θα έχουν αυτοί που γεννήθηκαν τις πρώτες μέρες, γενικότερα θα έχουν μια καλή χρονιά, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις και τα παιδιά, όπως και οι Κριοί. Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί νομίζω ότι θα επικεντρωθούν περισσότερο σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την καριέρα. Μπορεί ακόμη και να μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν σπίτι ή τα επαγγελματικά τους».

Ποιοι θα γελάσουν και ποιοι θα κλάψουν στην TV

Θέλω να μιλήσουμε και για την τηλεοπτική χρονιά... Γιατί διανύουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά πρόσωπα;

«Αρχικά, ο Δίας μπαίνει στον Υδροχόο και η τηλεόραση έχει να κάνει με τον Υδροχόο, με την επικοινωνία. Θεωρώ ότι αυτό είναι καλό σημάδι, ακόμη και όσον αφορά τα τεχνολογικά θέματα της τηλεόρασης».

Θα ήθελα να μιλήσουμε για κάποια πρόσωπα πιο συγκεκριμένα...

«Ναι... ας μιλήσουμε για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Ας ξεκινήσουμε από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου...

«Ωραία. Πρώτα απ όλα θεωρώ ότι έχει ένα από τα πιο ευνοϊκά και τυχερά ωροσκόπια. Τον θεωρώ πολύ τυχερό άνθρωπο. Άρα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει, γιατί ο Κρόνος είναι σε δύσκολη όψη προς το ζώδιό του και τον ωροσκόπο του, θεωρώ ότι κάτι θα βγάλει. Μπορεί να είναι κάτι καινούργιο που θα κάνει, μια επιτυχημένη επιλογή. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δει πάλι την πορεία του σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωινό, να ξαναδεί ίσως την ικανότητα που έχει να κάνει κάτι διαφορετικό, που να μην έχει σχέση με το πρωινό».

Η Ελένη Μενεγάκη;

«Νομίζω ότι έχει μια πιο εύκολη χρονιά σε σχέση με τον Γρηγόρη. Δεν έχει τις πιέσεις που έχει εκείνος από τον Κρόνο. Νομίζω ότι η Ελένη, μένοντας σταθερή σε αυτό που κάνει, μπορεί να τα πάει μια χαρά».

Επιστρέφει και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στη μικρή οθόνη...

«Κάτι έχω ακούσει... Ξέρω ότι είναι Δίδυμος. Βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της καριέρας του, αλλά και γενικότερα στα προσωπικά του θέματα. Άλλωστε, νομίζω ότι ήδη από την προηγούμενη χρονιά υπήρξαν προβλήματα και διανύει μια δύσκολη φάση. Αυτή θα τελειώσει κοντά στον Οκτώβριο. Εγώ στη θέση του δεν θα έκανα το ξεκίνημα τον Ιανουάριο, αλλά θα το άφηνα για την επόμενη σεζόν. Από εκεί και έπειτα βέβαια θα είναι πιο ευνοούμενος το 2009 σε σχέση με το 2008».

Η Μαριέττα Χρουσαλά;

«Η Μαριέττα είναι Ιχθύες... Και αυτή είναι ταλαιπωρημένη από τον Κρόνο. Το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για εκείνη. Σίγουρα θα είναι πιο ωφελημένη την επόμενη σεζόν, από το Σεπτέμβριο που έρχεται και μετά».

Και το δίδυμο Μουτσινάς - Ζαρίφη, που τόσο συζητήθηκε φέτος;

«Νομίζω ότι η Κατερίνα σε σχέση με τον Νίκο θα είναι πιο ευνοημένη το 2009. Ο Νίκος ως Παρθένος που είναι και έχει απέναντι στο ζώδιό του τον Κρόνο σίγουρα έχει να αποδείξει περισσότερα πράγματα. Ή θα είναι περισσότερες οι δυσκολίες και οι συνθήκες, που θα τον περιορίσουν και θα πρέπει να αγωνιστεί περισσότερο. Δεν είναι μια εύκολη χρονιά για εκείνον».

Θα ήθελα, για να κλείσουμε, να μου κάνεις μια ευχή για τη χρονιά που έρχεται.

«Η ευχή μου θα ήταν να βρούμε όλοι περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Και να μπορέσουμε σε αυτόν το χρόνο να αξιοποιήσουμε ο καθένας τα ταλέντα του και τις ικανότητές του, να χαλαρώσουμε λιγάκι, να νοιαστούμε περισσότερο για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και ουσιαστικά να κάνουμε καλύτερες τις σχέσεις μας».