Ν. Κουρκούλης: "Το 2009 θέλω να γίνω μπαμπάς"!

31.12.2008
Αν και νεαρός ακόμα σε ηλικία, ο Νίκος Κουρκούλης φέτος κλείνει 24 χρόνια στο χώρο του τραγουδιού, αφού το 1984 κράτησε για πρώτη φορά επαγγελματικά το μικρόφωνο. Ξεκίνησε από τα πανηγύρια και τις ταβέρνες

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Αν και νεαρός ακόμα σε ηλικία, ο Νίκος Κουρκούλης φέτος κλείνει 24 χρόνια στο χώρο του τραγουδιού, αφού το 1984 κράτησε για πρώτη φορά επαγγελματικά το μικρόφωνο. Ξεκίνησε από τα πανηγύρια και τις ταβέρνες, για να φτάσει στο σημείο να ηγείται με τεράστια επιτυχία σχήματος σε ένα από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας. Μια πορεία με πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές ευχάριστες στιγμές. Νίκο, τραγουδάς εικοσιτέσσερα χρόνια, από τα οποία τα δώδεκα δηλώνεις την παρουσία σου και δισκογραφικά. Ποιος είναι ο απολογισμός σου από το 1984, που τραγούδησες για πρώτη φορά επαγγελματικά μέχρι σήμερα;

«Δεν έχω καταλάβει ότι έχει περάσει τόσος πολύς καιρός. Σε λίγα χρόνια θα συμπληρωθούν τρεις δεκαετίες! Θα με πιστέψεις αν σου πω ότι είναι σαν να ξεκίνησα μόλις χθες; Τουλάχιστον η αγάπη μου για το τραγούδι δεν έχει αλλοιωθεί στο ελάχιστο. Ζω για τη μουσική και παράλληλα ζω από αυτήν! Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία που είχε η καριέρα μου».

Έχεις εμφανιστεί και σε πανηγύρια;

«Βέβαια! Στα πρώτα μου χρόνια είχα εμφανιστεί σε πολλά πανηγύρια και σε πολλές οικογενειακές ταβέρνες. Το καλύτερο σχολείο μπορεί να είναι για ένα λαϊκό τραγουδιστή το να βρεθεί στο πάλκο πανηγυριών. Χρειάζεται να είσαι διπλά μάγκας για να καταφέρεις να κερδίσεις αυτόν τον κόσμο».

Έχεις μετανιώσει ποτέ για εκείνες τις εμφανίσεις σου;

«Όχι, φυσικά! Δεν ντρέπομαι για τίποτα απ όσα έχω κάνει στη ζωή μου. Έναν τραγουδιστή που αγαπάει αυτό που κάνει δεν τον ενδιαφέρει αν τραγουδάει σε πανηγύρι, στο μπάνιο του ή σε μια μεγάλη πίστα. Πρώτα απ όλα τραγουδάς για την πάρτη σου, για να μπορέσεις στη συνέχεια να κερδίσεις το κοινό».

Ήταν όλα ρόδινα στην πορεία σου;

«Δεν ήταν ρόδινα, όπως δεν είναι για τους περισσότερους συναδέλφους μου. Θέλει κόπο και δουλειά μέχρι να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις. Χρειάστηκε να αποδείξω τι αξίζω για πάνω από δώδεκα χρόνια, έως ότου καταφέρω να κάνω την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, το 1996. Όμως, για να μην είμαι και αχάριστος, υπάρχουν πολλές στιγμές τα τελευταία δέκα χρόνια που αισθάνομαι πολύ τυχερός για ό,τι μου συμβαίνει».

Ποιος ήταν ο στόχος σου όταν ξεκίνησες τη δουλειά του τραγουδιστή;

«Στόχος μου ήταν να αρέσω στον κόσμο. Να με αγαπήσει και να τραγουδάει μαζί μου. Να τον βλέπω να διασκεδάζει και να περνάει όμορφα ακούγοντάς με. Πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει ως ένα βαθμό. Ένας άλλος στόχος μου ήταν να μην αλλοιωθώ ως χαρακτήρας».

Το κατάφερες αυτό;

«Νομίζω πως ναι. Έχω φίλους που είχα και πριν, κάνω πολλά πράγματα που έκανα και πριν και, κυρίως, δεν έχω τύψεις για τίποτα. Δεν το παίζω το καλό παιδί, αλλά είμαι εκ φύσεως άτομο με θετική σκέψη».

Ακούγεσαι ευτυχισμένος από αυτά που μας λες. Να τολμήσω να ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένος;

«Όχι, δεν είμαι».

Οι φήμες σε θέλουν να είσαι μαζί με την Κέλλυ Κελεκίδου. «Αφού δεν είμαι ερωτευμένος όπως σου απάντησα πριν, πώς μπορώ να είμαι και δεσμευμένος;».

Ο Σάκης έγινε μπαμπάς, το ίδιο και πολλοί άλλοι φίλοι σου από το χώρο.

Εσύ σκέφτεσαι να γίνεις πατέρας άμεσα ή είναι κάτι που δεν σε ενδιαφέρει;

«Φυσικά και το σκέφτομαι, και μάλιστα πολύ έντονα. Θέλω να γίνω πατέρας και μέσα στο 2009 αν γίνεται!».

Και γιατί δεν πραγματοποιείς αυτή την επιθυμία σου;

«Ε πώς; Μόνος μου; Δεν είπαμε ότι είμαι μόνος;».

Γράφεις σενάρια;

«Ναι γράφω. Το κάνω όμως μόνο όταν έχω καλή διάθεση. Έχω γράψει αρκετά σενάρια ολοκληρωμένα και όχι μόνο ένα».

Και γιατί δεν τα καταθέτεις στα κανάλια μήπως και εγκριθούν;

«Το έχω ήδη κάνει. Έχω καταθέσει τρεις προτάσεις μου και περιμένω, αφού τα διαβάσουν, την απάντησή τους. Πάντα έγραφα και συνεχίζω να το κάνω μέχρι και σήμερα. Με ξεκουράζει, με χαλαρώνει, με μαγεύει αυτό. Μακάρι να έχω την ίδια επιτυχία όπως στο τραγούδι και στο συγγραφικό χώρο». (Γέλια.)

Φέτος εμφανίζεσαι σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές νυχτερινές πίστες, στο «Ποσειδώνιο», και για πρώτη φορά ηγείσαι του σχήματος. Πώς κι έτσι;

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα δούλευα μαζί με αξιόλογους συναδέλφους. Ήρθε όμως η πρόταση του κ. Κοντόπουλου και χωρίς σκέψη του απάντησα θετικά. Με τον κ. Κοντόπουλο είχα κάνει και το ξεκίνημά μου. Οπότε είχα ένα λόγο παραπάνω να πω ναι σε αυτή τη συνεργασία. Ευτυχώς, όλα είναι υπέροχα. Ο κόσμος μας επιβραβεύει με την παρουσία του και αυτό μας χαροποιεί».

Δεν σε άγχωσε το γεγονός ότι πρέπει να γεμίζεις έναν τόσο μεγάλο χώρο, χωρίς την υποστήριξη άλλου μεγάλου ονόματος;

«Όχι, καθόλου. Αν στον κόσμο δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε ακολουθήσει. Άλλωστε, έχουμε πολλές καλές φωνές στο μαγαζί, όπως ο Κωνσταντίνος Γαλανός, η Κωνσταντίνα Σαμαρά, ο Στάθης Ραφτόπουλος, η Ευδοκία Καδή και η Τζωρτζίνα».

Αφού είμαστε στα επαγγελματικά, αξίζει να σε ρωτήσω ποιος είχε την ιδέα να κυκλοφορήσει η νέα σου δισκογραφική δουλειά εκτός από CD και σε μορφή βινυλίου...

«Ήταν μια σκέψη που άρεσε σε όλους. Δεν ηχογραφήθηκαν πολλά κομμάτια. Τρεις χιλιάδες είναι ο αριθμός τους, αν θυμάμαι καλά. Ήθελα να το κάνω αυτό, γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν το μεράκι του βινυλίου. Έχω πάρει πολλά τέτοια e-mail».