Ομορφιά από την κουζίνα σας

26.12.2008
Δεν προλάβατε να πάτε στο κομμωτήριο, ούτε σε σπα, αλλά ούτε και να ψωνίσετε μάσκες και άλλα προϊόντα ανανέωσης της επιδερμίδας και των μαλλιών σας;

Δεν προλάβατε να πάτε στο κομμωτήριο, ούτε σε σπα, αλλά ούτε και να ψωνίσετε μάσκες και άλλα προϊόντα ανανέωσης της επιδερμίδας και των μαλλιών σας; Το δέρμα σας είναι θαμπό, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια εμφανείς, τα μαλλιά σας άτονα και θαμπά; Ε, πράγματι, αυτή δεν είναι εμφάνιση για ρεβεγιόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλειστείτε στο σπίτι. Προκειμένου να λάμψετε από φρεσκάδα και ομορφιά, αρκεί να πάτε μέχρι την κουζίνα σας και να φτιάξετε τα καλλυντικά εκείνα που μέσα σε 2 το πολύ ώρες θα σας μεταμορφώσουν. Αρχίστε με ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια και ξαπλώστε με κλειστά μάτια σε ήσυχο περιβάλλον ή με απαλή μουσική, για 1 περίπου ώρα μετά το μπάνιο σας. Στη συνέχεια ασχοληθείτε με τα επιμέρους προβλήματα.

Για θαμπά, άτονα και ταλαιπωρημένα μαλλιά: Θα χρειαστείτε 2 κρόκους αβγών, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη σάρκα από ένα μεγάλο αβοκάντο. Τα χτυπάτε στο μίξερ και με το μείγμα κάνετε μασάζ σε όλο το κεφάλι ? με στεγνά μαλλιά. Το αφήνετε 10-15 λεπτά και μετά λούζεστε καλά δύο φορές, βάζετε κοντίσιονερ, ξεβγάζετε και τυλίγετε τα μαλλιά με μια πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί το πολύ νερό, βγάζετε την πετσέτα, χτενίζετε τα μαλλιά και τα αφήνετε να στεγνώσουν μόνα τους.

Για θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα: Θα χρειαστείτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, τη σάρκα από 1-2 μικρά αγγουράκια και 1-2 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι πολύ κρύα ? να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο. Τα χτυπάτε στο μίξερ ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με γαλάκτωμα και λοσιόν, το ξεπλένετε με άφθονο νερό, το στεγνώνετε και απλώνετε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο για 20 λεπτά. Ξεπλένεστε καλά με άφθονο νερό, βάζετε την κρέμα σας και μετά μακιγιάρεστε.

Για τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες» γύρω από τα μάτια: Θα χρειαστείτε τη φλούδα ενός αγγουριού και χαμομήλι. Καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας, απλώνετε τη φλούδα του αγγουριού σε όλη την περιοχή των ματιών για 10-15 λεπτά, ξεπλένετε με δροσερό νερό. Βουτάτε 2 κομμάτια βαμβάκι στο χαμομήλι που βράσατε και τα βάζετε πάνω στα μάτια σας. Τα αφήνετε τα μέχρι να κρυώσουν.