Σινιέ βαλίτσες για χλιδάτους προορισμούς

26.12.2008
Τι κι αν ο δήμαρχος Αθηναίων στόλισε πάλι την πόλη μας μετά από τα καταστροφικά γεγονότα; Πέρυσι τέτοιες μέρες κυριαρχούσε η εορταστική ατμόσφαιρα και επικρατούσε πυρετός προετοιμασίας για τα ατμοσφαιρικά ρεβεγιόν και τα ταξίδια

Από την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τι κι αν ο δήμαρχος Αθηναίων στόλισε πάλι την πόλη μας μετά από τα καταστροφικά γεγονότα; Πέρυσι τέτοιες μέρες κυριαρχούσε η εορταστική ατμόσφαιρα και επικρατούσε πυρετός προετοιμασίας για τα ατμοσφαιρικά ρεβεγιόν και τα ταξίδια, φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην παγκόσμια οικονομία έχει επηρεάσει τους πάντες. Ακόμη και τώρα, παραμονές των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι από εμάς είναι μουδιασμένοι και αναποφάσιστοι. Κάποιοι celebrities, ωστόσο, νιώθουν έντονη την ανάγκη να αλλάξουν περιβάλλον και να ξεχαστούν για λίγο, άλλοι να ξεκουραστούν κοντά στα πιο γραφικά χιονισμένα τοπία της Ευρώπης ή κάτω από το ζεστό ήλιο τροπικών προορισμών, άλλοι πάλι να συναντήσουν φίλους και να διασκεδάσουν μακριά από τα προβλήματα στα κοσμοπολίτικα θέρετρα που πηγαίνουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Γκστάαντ

Στο πιο φημισμένο χειμερινό θέρετρο της Ευρώπης, που έχει «ντυθεί» στα γιορτινά του, και με φόντο τα χιονισμένα έλατα και τις βουνοπλαγιές θα περάσουν τις γιορτές αρκετοί Έλληνες. Οι περισσότεροι θα μείνουν στα ιδιόκτητα σαλέ τους και κάποιοι στο φινετσάτο μέγαρο της αριστοκρατίας, το «Gstaadt Ρalace». Εκεί, όπως κάθε χρόνο, ο Ανδρέας Σερτς, ο ιδιοκτήτης, ετοιμάζει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη μεγαλόπρεπη αίθουσα με τους μοναδικούς baccarat πολυελαίους.

Φέτος, όπως κάθε χρονιά σχεδόν, παρούσα θα είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου. Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια διατηρεί ένα πολυτελέστατο σαλέ πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και επί της οδού που φέρει το όνομά της. Μια άλλη κυρία των επιχειρήσεων, η ντελικάτη Μαριάννα Λάτση, θα πάει και φέτος στο πανέμορφο χωριό, στο ιδιόκτητο επίσης σαλέ της οικογένειας, συνοδευόμενη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, τη μητέρα της Εριέττα, την κόρη της Εριέττα Κούρκουλου, καθώς και την ξαδέρφη της και διευθύντρια του «Εcali Club» Νέλλυ Δόξα.

Εκεί και η οικογένεια του βέρου αριστοκράτη John Γουλανδρή, αλλά και η Φλορέτ Καραδόντη, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, και ο σύζυγός της, εκπρόσωπος του εφοπλισμού Νικόλας Κατσίκης. Επίσης, ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Δαβίδ. Όπως και η καλλονή Γκιουλ Καντίμ με το νέο της σύντροφο και πρώην σύζυγο της Στέλλας Καπεζάνου, τον Γιάννη Φιξ. Έχει ήδη προετοιμάσει μέχρι και στην τελευταία του λεπτομέρεια το ταξίδι τους και οι αποσκευές της είναι γεμάτες με τα καινούργια γούνινα μοντελάκια του οίκου Chanel, τα οποία αγόρασε πρόσφατα στο δεκαήμερο ταξίδι της στη Ν. Υόρκη.

Σεν Μόριτς

Στο πιο γραφικό και πανέμορφο ελβετικό θέρετρο θα βρεθεί για την Πρωτοχρονιά η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη και την οικογένειά τους σε απαρτία, συμπεριλαμβανομένων της Χριστιάννας και του Γιώργου Γουλανδρή, που θα πετάξουν από το Λονδίνο για να συναντήσουν εκεί τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους.

Αθήνα - Κύπρο

Η κυρία που φώτισε αριστοτεχνικά πολλά σημεία της Αθήνας, η Άννα Παπαγιάννη, θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Αθήνα, αλλά της Πρωτοχρονιάς στην όμορφη Λευκωσία της Κύπρου μαζί με τη λατρεμένη της κόρη Βικτωρία, που βρίσκεται εκεί.

Αθήνα

Ο δυναμικός εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας Νίκος Βερνίκος κάθε χρόνο κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα πολύ ενδιαφέροντα, όπως το περσινό πανόραμα της Λατινικής Αμερικής με την οικογένειά του. Φέτος πολύ λακωνικά και με ιδιαίτερη σοβαρότητα στη φωνή του μας δήλωσε: «Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν να μείνουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας». Η αρχόντισσα της γούνας Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου θα παραμείνει κι εκείνη στην Αθήνα για να χαρεί τις ημέρες των Χριστουγέννων με τα παιδιά της, που έρχονται από τη Βοστόνη ειδικά για τις γιορτές. Καλεσμένη σε δείπνα καλών φίλων, θα ξεκουραστεί και θα χαλαρώσει ελάχιστα, αφού η δουλειά της στον οίκο γουναρικών είναι στα φόρτε της αυτές τις μέρες.

Τo πολυάσχολο PR ζεύγος Γιώργου και Έλενας Ντάβλα φέτος θα παραμείνει στην Αθήνα, γιατί, όπως μας είπε η Έλενα, δεν υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογία τόσο σε εκείνους όσο και στην παρέα με την οποία κάθε χρόνο προγραμμάτιζαν από καιρό και με μεγάλο κέφι το χριστουγεννιάτικο ταξίδι Στην Αθήνα θα παραμείνουν για να ετοιμάσουν και το παραδοσιακό δείπνο που οργανώνουν σχεδόν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ο Θεόδωρος και η Εμμανουέλα Βασιλάκη της Aegean και της Hertz. Αλλά και το ζευγάρι Νίκου και Τιτίνας Πατέρα θα παραμείνει στην Αθήνα. Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο δείπνο που παραθέτουν κάθε χρόνο για τους εκλεκτούς φίλους τους είτε στα γραφεία τους στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας είτε στο πανέμορφο καινούργιο σπίτι τους.

Στο «κλεινόν άστυ» θα βρίσκεται και ο Βενιαμίν της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, ο Θωμάς, που δηλώνει ότι φέτος, ειδικά με όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν έχει κέφι για ταξίδια και γιορτές. Αντίθετα, προτιμάει να περάσει ήσυχα και οικογενειακά αυτές τις μέρες.

Λονδίνο - Αθήνα

Η νεαρή εγγονή του Ηλία Λαλαούνη και κόρη της Αικατερίνης Λαλαούνη, η Λάουρα Μακροπούλου, άφησε το Λονδίνο όπου σπουδάζει και ήρθε στην Αθήνα, για να χαρεί την εορταστική ατμόσφαιρα στο παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζι με όλη την οικογένεια. Εννοείται ότι παράλληλα θα χαρεί τη συντροφιά των αγαπημένων της φίλων σε κάποιο νεανικό χορευτικό κλαμπ. Σε αντίθεση με τη Λάουρα, ο... πολύς «κύριος Easy Jet» Στέλιος Χατζηιωάννου θα κάνει Χριστούγεννα στην έδρα των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, το Λονδίνο, με συντροφιά καλούς φίλους του ελληνικού εφοπλιστικού λόμπι εκεί.

Νέα Υόρκη - Μαϊάμι - Άσπεν - Μπαχάμες

Ο γνωστός αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς και η σύζυγός του επιχειρηματίας Μπουμπού Μπαρμπαλιά θα παραμείνουν στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα και για να χαρούν το καινούργιο σπίτι τους. Στη συνέχεια θα πετάξουν για τη Νέα Υόρκη και μετά για το Μαϊάμι, όπου θα υποδεχθούν με φίλους το νέο έτος. Στην Αμερική θα βρεθεί με το σύζυγό της η νεαρή επιχειρηματίας του «St. George Lycabettus» και του catering Τόνια Βασιλοπούλου-Παπανικολάου και συγκεκριμένα στο Άσπεν, για να απολαύσει λίγες μέρες ξεκούρασης και το αγαπημένο της σκι. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα βρίσκεται και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, για τα φετινά Χριστούγεννα, πιθανότατα με φιλική παρέα, τον αδερφό του Φίλιππο και τη γυναίκα του Χριστίνα. Βέβαια, έχει κάνει το ίδιο ταξίδι αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και των γυρισμάτων της καινούργιας του τηλεοπτικής σειράς, που θα δούμε με το νέο έτος. Παραμένουμε στην Αμερική, με τον εκκεντρικό, αιώνιο έφηβο της μόδας, τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος φέτος θα πάει στο Μαϊάμι και μόλις βαρεθεί, θα πετάξει με τη συντροφιά του για τις εξωτικές Μπαχάμες, όπου θα ανανεώσει το ηλιοκαμένο χρώμα του και θα υποδεχτεί την καινούργια χρονιά σε ένα κοσμοπολίτικο κατάλυμα, όπου πηγαίνουν οι πιο trendy VΙΡs.

Ντουμπάι

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση θα βρεθεί με τρία φιλικά ζευγάρια και το γιο της Στάθη η πρόεδρος των μελών του «Εcali Club» Χριστίνα Βλαχούλη για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ο λόγος για τη Νέα Υόρκη της Ανατολής, το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Από όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία της γεμάτης ουρανοξύστες πόλης διάλεξαν το φημισμένο «Βurj al Αrab» και θα επισκεφθούν το «Εl Jumeira».

Αργεντινή - Παταγονία - Ανταρκτική

Η κούκλα της Vernicos Yachting Μαρίνα Βερνίκου με τον επιχειρηματία σύζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη θα περάσουν τα Χριστούγεννα με τους γονείς του Μίλτου και τα παιδιά τους στην Κύπρο. Όσο για την Πρωτοχρονιά, έχουν προγραμματίσει εδώ και καιρό ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, που περιλαμβάνει: Αργεντινή του τανγκό, Παταγονία και στη συνέχεια Ανταρκτική των πάγων. Ένα ταξίδι που η Μαρίνα ονειρευόταν χρόνια και προγραμμάτισε εδώ και 6 μήνες μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.

Μπάντεν-Μπάντεν

Ο Στέφανος Σκούρτης, της γνωστής ασφαλιστικής οικογένειας, δήλωσε πως έχει μεγάλη ανάγκη να καταφύγει στο Μπάντεν-Μπάντεν για ξεκούραση και περισυλλογή, γιορτάζοντας με τα ντόπια παραδοσιακά έθιμα.

Αυστρία-Κίτσμπιελ

Η επιχειρηματίας Τέντι Γερουλάνου με το μνηστήρα της Σταύρο Ζαπάντη θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο γραφικό Κίτσμπιελ της Αυστρίας, όπου θα καταλύσουν στο μεγαλόπρεπο ξενοδοχείο «Μαρία Θηρεσία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ