Πρωθυπουργός από το «Βig Βrother»

18.12.2008
Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι στην πολιτική παρεισφρύουν μόνο αστέρες του κινηματογράφου, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι δικαίωμα στον πρωθυπουργικό θώκο

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι στην πολιτική παρεισφρύουν μόνο αστέρες του κινηματογράφου, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι δικαίωμα στον πρωθυπουργικό θώκο μπορεί να έχει και ένας παίκτης ριάλιτι. Δύο μόλις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ φαίνεται πως φαβορί για την πρωθυπουργική θέση είναι ο Γιόσι Μπουμπλίλ, πρωταγωνιστής του ριάλιτι «Βig Βrother».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, κανένας δεν ασχολείται πια με τον ηγέτη της χώρας Λικούντ

Βενιαμίν Νατανιάχου και την αντίπαλό του, υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, οι οποίοι δικεδικούν την πρωθυπουργία. Αντίθετα, οι λαϊκές ατάκες του Μπουμπλίλ κάθε τόσο γίνονται αμέσως στάμπες σε μπλουζάκια και μεταδίδονται μέσω ραδιοφώνου, από το Διαδίκτυο ή μέσω SMS. Στο Διαδίκυτο πολλοί τον προτείνουν για πρόεδρο της κυβέρνησης και καλούν τον κόσμο να τον ψηφίσει. Φαλλοκράτης, αθυρόστομος, αλλαζονικός και λαϊκός, ο Γιόσι εκπροσωπεί στο τηλεπαιχνίδι τους μιζράχι, τους Εβραίους που κατάγονται από τη Μέση Ανατολή και το Μαγκρέμπ. Πρόκειται για άτομα παραδοσιακά στις αντιλήψεις τους που δεν έχουν καμιά σχέση με τους καλλιεργημένους Εβραίους της Ευρώπης. Ο 50χρονος εργολάβος θεωρείται βέβαιος νικητής στην τελική ψηφοφορία και μένει να δούμε αν όντως θα ακούσει τη φωνή του λαού και θα κυνηγήσει και τις ψήφους του κατεβαίνοντας στην πολιτική.

Ο tempora o mores!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ