Γ. Τσαλίκης: "Είμαι έτοιμος για νέα αρχή"

12.12.2008
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της σόουμπιζ και δίκαια! Όποιος και αν συναναστραφεί τον Γιώργο Τσαλίκη χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να αντιληφθεί πόσο καλό παιδί είναι. Είναι προσγειωμένος, ώριμος, γλυκός, έξυπνος και καθόλου, μα καθόλου καβαλημένος.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της σόουμπιζ και δίκαια! Όποιος και αν συναναστραφεί τον Γιώργο Τσαλίκη χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να αντιληφθεί πόσο καλό παιδί είναι. Είναι προσγειωμένος, ώριμος, γλυκός, έξυπνος και καθόλου, μα καθόλου καβαλημένος.

Γιώργος Τσαλίκης - τηλεόραση Πώς προέκυψε φέτος αυτός ο συνδυασμός;

«Η τηλεόραση μπορεί να προέκυψε φέτος σαν πράξη, όμως μαζί της είχα φλερτ εδώ και 3 χρόνια. Πολλοί έμπειροι άνθρωποι του χώρου επέμεναν να δοκιμάσω να κάνω τηλεόραση».

Όπως;

«Όπως η Ρούλα Κορομηλά, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σεμίνα Διγενή».

Γιατί τόσα χρόνια λοιπόν δεν το έκανες πράξη;

«Δεν σου κρύβω πως είμαι... κοντρόλ φρικ και θέλω να τα ελέγχω όλα. Θέλω να νιώθω σίγουρος πριν από το οποιοδήποτε βήμα μου».

Ούτε πέρυσι πάντως ήσουν έτοιμος, γιατί, απ ό,τι ξέρω, είχες πρόταση για τηλεπαιχνίδι, αλλά και για πρωινό, αυτό του Alpha, αν δεν κάνω λάθος, και παρ όλα αυτά είπες «όχι».

«Ναι, αλλά πέρυσι αυτές οι δύο προτάσεις ήταν για μένα κάτι σαν εμβόλιο. (Γέλια.) Μου έγιναν όντως και για διάφορους λόγους δεν μπόρεσα να τις αποδεχτώ».

Έτσι, ήρθε το «Ρassword» και σε έκανε να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

«Ναι, γιατί ερωτεύθηκα αυτό το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Με πήραν από τα στούντιο ΑΤΑ, μου το πρότειναν, το είδα και ενθουσιάστηκα. Έκανα το δοκιμαστικό κι έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ».

Πάντως, δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης από τους ανθρώπους του Alpha...

«Κοίταξε, το κανάλι αυτό το project το είδε, του άρεσε, το αγόρασε, το πληρώνει μέχρι και σήμερα που είναι στον αέρα, οπότε αποκλείεται να μην ήθελε να τα πάει καλά. Απλώς στην τηλεόραση υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που διαμορφώνουν τα πράγματα. Το ότι αρχικά αδικήθηκε είναι γεγονός. Δεν θα φοβηθώ να σ' το πω».

Μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να φέρει τα αναμενόμενα στο κανάλι. Εσένα τα δύσκολα σε αγχώνουν ή σε πεισμώνουν;

«Ούτε πεισμώνω ούτε αγχώνομαι. Αν κάτι το πιστεύω, δεν μου χαλάει τίποτα την ψυχολογία. Απλώς στα δύσκολα επιμένω και συνεχίζω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Το ότι αποφάσισες να κάνεις τηλεόραση είναι μια κίνηση για το μέλλον; Για να έχεις στα χέρια σου μια δεύτερη λύση όταν το τραγούδι τελειώσει;

«Η τηλεόραση, όπως ξέρεις, είναι ένα ανασφαλές και αβέβαιο μέσο. Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτή».

Ναι, αλλά δεν παύει να είναι μια λύση σε περίπτωση που αλλάξουν τα επαγγελματικά σου δεδομένα...

«Καταλαβαίνω τι εννοείς, ωστόσο λύση για μένα, αν αλλάξουν τα δεδομένα, δεν είναι η τηλεόραση, αλλά το πτυχίο ιατρικής. Πιο πιθανό σενάριο πιστεύω πως είναι αυτό, παρά η τηλεόραση σαν μακροπρόθεσμη επαγγελματική επένδυση. Η τηλεόραση, όπως και το τραγούδι, που είναι και η μεγάλη μου αγάπη, είναι για μένα μεράκι και κατάθεση ψυχής».

Νιώθεις ικανοποιημένος από το πώς τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα;

«Απολογισμό δεν έχω κάνει αν αυτό μου ζητάς, κλεφτές ματιές έχω όντως ρίξει στο παρελθόν».

Και τι βλέπεις;

«Αυτά τα 10 χρόνια βλέπω πως έχω κάνει ωραία πράγματα, αλλά και λάθη. Η στιγμή που με έκανε να αισθανθώ περήφανος και πιο ώριμος ήταν μια στιγμή μεγάλου πόνου, όταν χάσαμε τον αδερφό της Δώρας. Αυτό με έκανε να νιώσω το πόσο μαχητές της ζωής πρέπει να είμαστε. Με έκανε να δω ποιες πρέπει να είναι οι αληθινές μου προτεραιότητες. Αυτή η τόσο σκληρή στιγμή, τολμώ να σου πω, πως με άνδρωσε. Νιώθω περήφανος που μπόρεσα να ζω κανονικά μετά από αυτό το γεγονός. Αυτό που έζησα ήταν μια μεγάλη σφαλιάρα ωριμότητας».

Μέσα σ' αυτή τη δεκαετία, που ουσιαστικά ήσουν παιδί, ένιωσες να αλλοτριώνεσαι;

«Όταν πρωτοξεκίνησα, είχα μπερδευτεί αρκετά. Ήμουν 22 χρόνων παιδάκι. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε. Όμως, μπορώ να σου πω με απόλυτη ειλικρίνεια πως δεν αλλοτριώθηκα. Πάντα όταν κάτι καλό μου προέκυπτε και με απογείωνε, κάτι άλλο εξίσου δυνατό με προσγείωνε, και μάλιστα ανώμαλα».

Δεν καβάλησες ποτέ το καλάμι;

«Ποτέ και σ' αυτό πιστεύω ακράδαντα πως παίζει τεράστιο ρόλο η οικογένειά σου και οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι. Μην ξεχνάς πως είμαι παντρεμένος με τη Δώρα, που είναι εκτός καλλιτεχνικού χώρου, μια γυναίκα χαμηλών τόνων που έχει επιλέξει κι εγώ φυσικά συμφωνώ απόλυτα όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας να μένει μακριά από το σπίτι μας και τα παιδιά μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα πουλήσουμε όλα για τα παιδιά μας».

Αυτή η στάση σας με τη Δώρα είναι γενναία. Σίγουρα το έχεις πληρώσει...

«Η αλήθεια είναι πως έχω στεναχωρήσει κατά καιρούς διάφορους ανθρώπους του Τύπου ή της τηλεόρασης που εκτιμώ και όντως υπήρξαν στιγμές που το πλήρωσα ακριβά. Όμως, δεν μετανιώνω. Προτιμώ να μην προβάλλω τα παιδιά μου και να μην τα αναγκάζω να γίνονται δημόσιο θέαμα».

Οπότε, πώς η Ναταλία Γερμανού, που είναι φίλη σου και νονά του παιδιού σου, τόλμησε και έβγαλε στον αέρα φωτογραφίες των παιδιών σου; Πώς ένιωσες;

«Ένιωσα πολύ άβολα και αμήχανα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω».

Ψυχραθήκατε με τη Ναταλία;

«Ψυχραθήκαμε για 4 ώρες. Δεν της κράτησα κακία, γιατί γνωρίζω πως το έκανε από παρόρμηση και αγάπη. Λειτούργησε η ψυχολογία της χαζονονάς. Έχει μια παρόρμηση παιδική που κάποιες φορές δεν την αφήνει να σκεφτεί. Με τη Ναταλία έχουμε χτίσει μια σχέση 15 χρόνων, οπότε δεν μπορεί να ήταν κάτι άλλο. Ήταν απλώς... ένα στιγμιαίο λάθος». (Γέλια.)

Αγχώνεσαι μήπως έρθει η ώρα και διαπιστώσεις πως ο Γιώργος πια δεν είναι και τόσο της μόδας;

«Δεν θεωρώ πως είμαι μόδα. Δέκα χρόνια μόδα δεν υπάρχει. Όμως, επειδή καταλαβαίνω τι εννοείς, όλα είναι σε συνάρτηση με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, η εποχή. Ήδη η πρώτη δεκαετία έκλεισε κι εγώ είμαι πανέτοιμος για ένα δεύτερο κύκλο, για μια καινούργια αρχή».