Τα πάχη μου, τα κάλλη μου

12.12.2008
Αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι αναλογίες μοντέλου και οι τόνοι οξυζενέ στο μαλλί ήταν το αποκλειστικό διαβατήριο για μια λαμπερή καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης, σήμερα τα δεδομένα

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι αναλογίες μοντέλου και οι τόνοι οξυζενέ στο μαλλί ήταν το αποκλειστικό διαβατήριο για μια λαμπερή καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης, σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν τα κιλάκια τους και όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν μια επιτυχημένη τηλεοπτική καριέρα, αλλά ανεβάζουν και τα νούμερα της τηλεθέασης στα ύψη. Για ποιο λόγο οι χοντρούλες κερδίζουν διαρκώς έδαφος; «Δεν θεωρώ ότι πλέον υπάρχουν στερεότυπα. Στις μέρες μας πουλάνε περισσότερο η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας παρά μια λαμπερή αλλά κενή περιεχομένου εμφάνιση. Οι τηλεθεατές θέλουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, την πληθωρική παρουσία με χιούμορ, καθώς ορισμένες φορές ταυτίζονται μαζί του. Δεν είναι ωστόσο καινούργιο φαινόμενο. Θυμηθείτε την τεράστια καριέρα της Ρούλας Κορομηλά, η οποία ποτέ δεν διέθεται αναλογίες μοντέλου», τόνισε ο Σωτήρης Τσαγδής, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με τη διαμόρφωση της εικόνας επώνυμων προσώπων από το χώρο του θεάματος. Ποιες είναι όμως οι πληθωρικές παρουσίες της μικρής οθόνης που αγαπάει ο κόσμος και πώς έχουν διαχειριστεί μέχρι σήμερα την εικόνα τους; Το ΛΟΙΠΟΝ επιχειρεί ένα crash test... βαρέων βαρών.

Σερβίρει τον «Καφέ» με χιούμορ
Από τα πιο συζητημένα πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής περιόδου είναι η Κατερίνα Ζαρίφη. Ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στο πάνελ της Ελένης Μενεγάκη, όταν η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» αναζητούσε «αντίβαρο» στη Σοφία Βογιατζάκη, που είχε τότε στην πρωινή του παρέα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η Κατερίνα με το χιούμορ, τα αστεία και πολλές φορές τις καυστικές ατάκες της ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του «Καφέ με την Ελένη», με αποτέλεσμα το προηγούμενο καλοκαίρι να δεχθεί πρόταση από τον ΑΝΤ1 να αναλάβει μαζί με τον Νίκο Μουτσινά την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ». Αν και έχει... γκελ στο γυαλί και ενδείκνυται για «πάσες», όπως λένε τις ατάκες στην αργκό της τηλεόρασης, τα μέχρι στιγμής νούμερα τηλεθέασης δεν την έχουν δικαιώσει. Όσον αφορά την εμφάνισή της, άλλες φορές φοράει φαρδιά και άλλες πιο στενά ρούχα, ενώ έχει πάντα άψογο eyeliner και καλοχτενισμένο μαλλί.

Δεν τη σταματάει τίποτα
Η επιλογή της Σοφίας Βογιατζάκη στο πάνελ του Γρηγόρη Αρναούτογλου τις πρώτες σεζόν του «Όμορφου κόσμου το πρωί» ήταν το εφαλτήριο για μια αξιοσημείωτη καριέρα στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Είχε προηγηθεί βέβαια η συμμετοχή της στην κωμική σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου». Το κακαριστό γέλιο της αλλά και το σήκωμα του φρυδιού την έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή σε σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Ποιος δεν γέλασε μαζί της στο «Σεσουάρ για δολοφόνους» ή στο «Παρά πέντε» στο ρόλο αδίστακτης σχεδιάστριας μόδας που προσπαθεί να κάνει μοντέλο την Αμαλία (Ζέτα Μακρυπούλια); Φέτος την απολαμβάνουμε σε ρόλο κουτσομπόλας υπηρέτριας από τη Νίκαια, της Πετρούλας, που κάνει... πατίνι τη ζωή των «Λατρεμένων γειτόνων».

Σέξι αναλογίες
Είναι ουσιαστικά η πρώτη διδάξασα στις πληθωρικές παρουσίες των σίριαλ, με χαρακτηριστικότερη συμμετοχή της αυτή στο «Δις εξαμαρτείν» και μερικά χρόνια αργότερα στο πρόωρα κομμένο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;».

Η δήλωση της Ελένης Καστάνη πριν από μερικά χρόνια σε καθημερινή εφημερίδα λέει πολλά: «Όταν δεν ήμουν παχουλή, δεν έβρισκα δουλειά». Τις τελευταίες σεζόν ασχολείται περισσότερο με το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ κατά καιρούς τη βλέπουμε να πρωταγωνιστεί και σε τηλεοπτικά σποτ.

Η σοφιστικέ
Για έκτη συνεχή χρονιά κρίνει σκόπιμο να παρεμβάλλεται στις δολοφονικές ατάκες των «Εφτά θανάσιμων πεθερών», που μόνο εφτά δεν είναι... Αγαπημένο παιδί του Mega, η Βίκυ Σταυροπούλου έγινε γνωστή, όπως και η Σοφία Βογιατζάκη, από το «Είσαι το ταίρι μου», ενώ στη συνέχεια συμμετείχε και σε πολλές γνωστές θεατρικές παραστάσεις. Με όπλο το καυστικό χιούμορ της μέχρι πέρυσι παρουσίαζε και το τηλεπαιχνίδι «Τaxi girl». Αν και έχει αδυνατίσει πολύ, παραμένει πάντα οπαδός της φιλοσοφίας «τα πάχη μου, τα κάλλη μου».

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας
Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ταύτισης μιας τηλεθεάτριας με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Σ αυτό βέβαια τη βοήθησε και ο ρόλος της Ζουμπουλίας, που πραγματικά απογείωσε την καριέρα της. Μιας γυναίκας απλής χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά με πολύ χιούμορ και πάθος για τις gossip εξελίξεις στη μεσημεριανή ζώνη. Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε με το «Πάρα πέντε» της έδωσε θέση ακόμη και σε γιγαντοαφίσες... Ποιος δεν θυμάται τη διαφήμιση που έκανε για μεγάλη εταιρεία ρούχων για παχουλές; Η φετινή επί της ουσίας επανάληψη της μανιέρας της Ζουμπουλίας μάλλον δεν της βγήκε... Οι περιπέτειες της Βέτας από τη Θεσσαλονίκη, που επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στο Αιγάλεω, δεν φαίνεται να συγκίνησαν ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό.

Η έκπληξη
«Νew entry» στις παχουλές κυρίες της μικρής οθόνης είναι η Μαρία Αντουλινάκη. Ο ρόλος της Ποτούλας στη μαύρη κωμωδία του Mega «Ποιος μας πιάνει» έχει πολλά χαρακτηριστικά από αυτόν της «Ζούμπι». Με πλούσιο βιογραφικό, στο οποίο περιλαμβάνεται η συμμετοχή της στην ταινία «Ουρανία» του Κώστα Καπάκα, η Μαρία Αντουλινάκη αποτελεί μία από τις ευτραφείς εκπλήξεις της φετινής σεζόν.

Η πρωτοπόρος
Η ζεστασιά και η τρυφερότητα που εκπέμπει η Άση Μπήλιου έχουν κάνει τον κόσμο να την αγαπήσει και να τη νιώθει δικό του άνθρωπο. Η Άση ξεκίνησε την καριέρα της ως ραδιοφωνική παραγωγός, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αστρολογία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Είναι ίσως η πρώτη που σκέφτηκε ότι μια εκπομπή γύρω από την αστρολογία θα μπορούσε να βρει δυνατή ανταπόκριση από τον κόσμο. Το έκανε και πέτυχε!

Τρεις πληθωρικοί κύριοι και δύο ζεν πρεμιέ που αδυνάτισανΓρηγόρης Αρναούτογλου, Νίκος Μουτσινάς, Δημήτρης Καμπουράκης. Τρεις πρωινοί κύριοι που έχουν λίγα ή περισσότερα κιλά παραπάνω, αυτό όμως δεν επηρεάζει τη μεγάλη απήχηση που έχουν στο τηλεοπτικό κοινό. Το «καλό παιδί» της μικρής οθόνης από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια (στο TV Μακεδονία) έκανε πάντα εντύπωση στο ασθενές φύλο. Δεν είναι τυχαίο πως κατά καιρούς έχει συνδεθεί ερωτικά με μερικές από τις πιο όμορφες παρουσίες της ελληνικής showbiz, ενώ η Μπέτυ Σαραντινού, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του, είναι εξίσου εντυπωσιακή. Πριν από δύο χρόνια είχε ακολουθήσει σκληρή δίαιτα χάνοντας αρκετά κιλά, τα οποία όμως στη συνέχεια ξαναπήρε. Μεγάλη απήχηση στις πρωινές τηλεθεάτριες έχει και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Ο δημοσιογράφος, ευκαιρίας δοθείσης, δείχνει την προτίμησή του στις όμορφες γυναίκες με πολύ χιούμορ, στοιχείο που τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που υποστηρίζουν ότι είναι sex symbol.

Εξ ου και η πρόσφατη συμμετοχή του στην κωμική σειρά του Mega «LΑΡD».

Η ετοιμολογία του και, φυσικά, το black χιούμορ του ανέδειξαν το Θεσσαλονικιό Νίκο Μουτσινά. Ξεκίνησε από το «Κους Κους» και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον «Όμορφο κόσμο» ανέλαβε την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ». Αν και απέδειξε ότι μπορεί να είναι κεντρικός παρουσιαστής σε μια εκπομπή, τα μέχρι στιγμής νούμερα τηλεθέασης της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 δεν τον δικαιώνουν.