Καινούργια αρχή

08.12.2008
Τολμηρή, ρεαλίστρια και αποκαλυπτική, η Anastacia έχει κερδίσει τη μάχη της ζωής της με όπλο το αστείρευτο χαμόγελό της. Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Τολμηρή, ρεαλίστρια και αποκαλυπτική, η Anastacia έχει κερδίσει τη μάχη της ζωής της με όπλο το αστείρευτο χαμόγελό της. Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. Όπως εξομολογείται, πέρασε μεγάλη μπόρα, αλλά οπλισμένη με θάρρος, υπομονή και αισιοδοξία, έδωσε τον αγώνα της και νίκησε. Με νέο λουκ, σε νέα εταιρεία και με νέους συνεργάτες κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή της, που από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι γεμάτη περιπέτειες, όπως λέει η ίδια. Με αφορμή τη μάχη που έδωσε για τη ζωή της με την επάρατη νόσο, η τραγουδίστρια έχει δηλώσει: «Όταν έμαθα από τι πάσχω, ένιωσα ότι πρέπει να πολεμήσω και να νικήσω». Το 2003 η ζωή της άλλαξε. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο στήθος της σήμανε συναγερμό. Δεν πρόλαβε καλά καλά να μάθει τη διάγνωση και το νέο κυκλοφόρησε παντού προτού να το ανακοινώσει η ίδια στα δικά της πρόσωπα.

Η περίοδος εκείνη ήταν τραυματική, καθώς, όπως λέει ηΑnastacia, κάποιες στιγμές ένιωθε ότι σερνόταν, αλλά σύντομα όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Η αντίδραση του οργανισμού της στις χημειοθεραπείες ήταν ιδανική και το καλοκαίρι του 2003 ένιωσε ελεύθερη από την ασθένεια που της χτύπησε την πόρτα. «Όλα πήγαν καλά, γιατί πρόλαβα και δεν καθυστέρησα», είπε η ίδια. Στη συνέχεια δημιούργησε και το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα, με στόχο να συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση των θυμάτων της ύπουλης ασθένειας. «Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή, αλλά με χαμόγελο και θετική διάθεση όλα μπορούν να διορθωθούν», υποστήριξε η χαμογελαστή κυρία της μουσικής.

Ανανεωμένη και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, τώρα πια η Anastacia Lyn Newkirk έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα δούμε ότι η ζωή της ήταν γεμάτη αγώνες, όπως έχει πει άλλωστε και η ίδια. Γεννήθηκε στο Σικάγο το Σεπτέμβριο του 1968 και με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπου μετακόμισε όταν χώρισαν οι γονείς της, ξεκίνησε την πορεία της προς τη διεθνή αναγνώριση. Η αρχική διάγνωση ότι πάσχει από την ασθένεια Crohn δεν τη φόβισε να τολμήσει να γίνει χορεύτρια. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του Club MTV και ξεκίνησε εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι SaltnPepa. Από το τέλος της περασμένης δεκαετίας ξεκίνησε η δισκογραφική της πορεία. «Δεν θα χάσω ποτέ και δεν θα νιώσω ποτέ νικημένη», είναι το νέο και αγαπημένο σύνθημά της και αυτό λέει και ξαναλέει η Anastacia στο κομμάτι «Defeated», το οποίο περιλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ της «Ηeavy Rotation».

Μικροσκοπική, αλλά με... μεγάλη φωνή βλέπει τη ζωή πλέον με άλλο μάτι και μετά το γάμο της, έχοντας μόνιμα δίπλα της το σύζυγό της Wayne Newton, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο όταν τη συνόδευε ως σωματοφύλακάς της. «Μου αρέσει που πολλοί δεν με αναγνωρίζουν και δεν ξέρουν ενδεχομένως ποια είμαι. Είναι σαν να αρχίζω από την αρχή», έχει δηλώσει στο παρελθόν. Έχοντας πουλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια άλμπουμ σε Ευρώπη και Αυστραλία μόνο, νιώθει δυνατή, κεφάτη και έτοιμη για νέες περιπέτειες.