Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

04.12.2008
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Spaνιες απολαύσεις για χαρούμενα σκυλάκια

Με μια επίσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη 139 σίγουρα θα πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις κατοικίδιο, αν δεν έχεις ήδη. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι το «Rozys Pet Spa» δεν είναι ένα απλό pet shop, αλλά ένα pet spa, δηλαδή ινστιτούτο αναζωογόνησης και ομορφιάς των μικρών μας φίλων! Πρόκειται για έναν καινούργιο χώρο, όπου το σκυλάκι ή η γατούλα σας μπορεί να απολαύσει περιποίηση, μπάνιο ή κούρεμα, ανάλογα με τη ράτσα και τις ανάγκες του. Παράλληλα, εκεί μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους αξεσουάρ, τα οποία κάποιες φορές φτάνουν στην υπερβολή, παρ όλα αυτά θα κάνουν το ζωάκι σας πιο χαρούμενο. Η Πόπη Αλεξίου, με κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη σωστή υγιεινή, φροντίζει με πολλή αγάπη το κατοικίδιό σας. Αρκετά πρωτότυπο και ξεχωριστό!

Απαράμιλλη γλύκα
Ποιος, αλήθεια, μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός γαλακτομπούρεκου ή ενός μπακλαβά; Φαντάζομαι πολύ λίγοι! Στην Παράσχου Αχιλλέως 108 βρίσκεται το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Απαράμιλλον» του κ. Αηδόνη, που λειτουργεί από το 1949. Εκεί μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακές γεύσεις ποιότητας, που όλες παρασκευάζονται με αγνά υλικά. Το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταϊφι και τα μελομακάρονα είναι από τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπει κανείς στον πειρασμό να δοκιμάσει και τις άλλες γεύσεις. Το αγνό βούτυρο, το φύλλο και τα παραδοσιακά υλικά, άλλωστε, εγγυώνται την ποιότητα και την... απαράμιλλη γεύση.

Ράβε ξήλωνε
Έχετε σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να βρούμε ένα κατάστημα με είδη ραπτικής, αν χρειαστεί να ανανεώσουμε κάτι από την γκαρνταρόμπα μας; Στη Μομφεράτου 108 βρέθηκα σε ένα κατάστημα, που, εκτός από υλικά ραπτικής, όπως κουμπιά, φόδρες και άλλα, μπορείς να επιδιορθώσεις κάθε είδους ρούχα. Έτσι, αν βαρεθήκατε ένα φόρεμά σας, πολύ εύκολα στο κατάστημα του Νίκου Καριώρη μπορείτε να το μεταμορφώσετε και όλοι να πιστέψουν ότι πρόκειται για ένα καινούργιο ρούχο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι σχεδόν αντιμετωπίζουμε, ένα τέτοιο κατάστημα είναι όχι μόνο πολύτιμο, αλλά και πρακτικό.

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.