Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της υπόθεσης Χάντσον.

03.12.2008
Μετά από ένα και πλέον μήνα ερευνών, ο γαμπρός της Τζένιφερ Χάντσον, Γουίλιαμ Μπαλφούρ -ο οποίος κρατείτο χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- παραμένει ο κεντρικός ύποπτος για τους φόνους του ανεψιού, του αδελφού και της μητέρας της.
Μετά από ένα και πλέον μήνα ερευνών, ο γαμπρός της Τζένιφερ Χάντσον, Γουίλιαμ Μπαλφούρ -ο οποίος κρατείτο χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- παραμένει ο κεντρικός ύποπτος για τους φόνους του ανεψιού, του αδελφού και της μητέρας της.

Παρότι την περασμένη Δευτέρα, 1/12 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο, κάτι που αλλάζει το νομικό καθεστώς της κράτησής του, η υπεράσπιση δηλώνει ότι: "Αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του. Οποιοδήποτε στοιχείο οδηγεί στην ενοχή του κ. Μπαλφούρ, δεν είναι απλά ασταθές: είναι αδύναμο!", δήλωσαν οι δικηγόροι του.

Το πτώμα της μητέρας της Χάντσον, Ντάρνελ Ντόνερσον και του αδελφού της, Τζέισον Χάντσον, ανακαλύφθηκαν στις 24 Οκτωβρίου, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα νότια του Σικάγο, ενώ το πτώμα του 7χρονου ανεψιού της ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα σε ένα εγκαταλελειμμένο ΙΧ, 4Χ4. Και οι τρεις τους ήταν θύματα πυροβολισμών.

Ήδη, η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μπαλφούρ. Ο Μπαλφούρ όμως, είχε μόλις αποφυλακιστεί με αναστολή από καταδίκη λόγω προηγούμενων αδικημάτων και επειδή οι αρχές δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν περισσότερο από 48 ώρες χωρίς νέα κατηγορία, τον διατήρησαν υπό κράτηση, λόγω παραβίασης των όρων της αναστολής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Γουίλιαμ Μπαλφρούρ, πατριός του 7χρονου θύματος και πρώην γαμπρός της Τζένιφερ Χάντσον, εξέτιε ποινή επτά ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αρπαγή οχήματος που είχε διαπράξει το 1999.

Στη συνέχεια, ο Μπαλφούρ αρνήθηκε να περάσει από το τεστ της αλήθειας και έπαψε να συνεργάζεται με τους ανακριτές, σύμφωνα με ομολογία αστυνομικού που είχε δεσμευτεί να μην δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρήκε το όργανο του εγκλήματος. Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε σε ένα ακάλυπτο οικόπεδο στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί το πτώμα του 7χρονου, λίγες μέρες νωρίτερα. Μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι της αστυνομίας αρνούνται να σχολιάσουν τα ευρήματα. Ωστόσο, οι αρχές ήδη καλούνταν να ξεπεράσουν το νομικό κώλυμα που θα δικαιολογούσε την κράτηση του Μπαλφούρ μετά τις 3 Δεκεμβρίου, δηλαδή σήμερα, Τετάρτη. Από την μέρα αυτή και μετά θα πρέπει να εκδικαστεί η παραβίαση της αναστολής του, αλλιώς, αν δεν υπάρξει άλλη κατηγορία, ο Μπαλφούρ θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Η μητέρα του Μπαλφούρ είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί τη Δευτέρα το βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα, ότι δεν υπάρχει έδαφος στην ενοχή του γιου της: "Αν έβρισκαν μπαρούτι στα χέρια του, θα είχαν ένα τεκμήριο. Αν έβρισκαν όπλο επάνω του , θα είχαν ακόμη ένα τεκμήριο. Αν έβρισκαν δακτυλικά αποτυπώματα στο αυτοκίνητο, θα είχαν επίσης τεκμήριο... Αλλά δεν βρήκαν τίποτα",... είπε η Μισέλ Ντέιβις-Μπαλφούρ.

Η Τζένιφερ Χάντσον, επιλαχούσα στον τελικό του American Idol, το 2004, έχει κερδίσει ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της ως πρωτοεμφανιζόμενη στο Dreamgirls, αλλά παρέμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το συμβάν. Η εκπρόσωπός της, Λίζα Κάστελερ, αρνήθηκε κάθε σχόλιο για τις εξελίξεις.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: μήπως οι αρχές προσπαθούν να ξεμπερδεύουν με την υπόθεση που έχει πάρει τόση δημοσιότητα, έχοντας στα χέρια τους ένα εξιλαστήριο θύμα, ή όντως είναι πεπεισμένες για την υπαιτιότητα του Μπαλφουρ;