Μπείτε στο ρυθμό...

03.12.2008
Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα τραγούδι έγινε επιτυχία ή ξαναήρθε στην επικαιρότητα μέσα από ένα σίριαλ της τηλεόρασης. Και οι φετινές σειρές, όμως, έχουν τα δικά τους τραγούδια, με κάποια από αυτά

Από τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΙΝΤΕΛΑ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα τραγούδι έγινε επιτυχία ή ξαναήρθε στην επικαιρότητα μέσα από ένα σίριαλ της τηλεόρασης. Και οι φετινές σειρές, όμως, έχουν τα δικά τους τραγούδια, με κάποια από αυτά μάλιστα να έχουν γίνει ήδη επιτυχίες. Αλλά ποιοι είναι οι συνθέτες που γράφουν και ποιοι οι τραγουδιστές που «δανείζουν» τη φωνή τους στα τραγούδια που «ντύνουν» τα ελληνικά σίριαλ της φετινής σεζόν; Πολλές επιτυχημένες ή μη σειρές έχουν ταυτιστεί με τη μουσική και τα τραγούδια που ακούγονταν σε αυτές. Παραδείγματα, όπως το «Ψίθυροι καρδιάς», που έκανε γνωστό τον Δημήτρη Μπάση στο πανελλήνιο, ή το «Λένη» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, αποδεικνύουν τη σημασία των σάουντρακ της μικρής οθόνης. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου κάποια από αυτά τα τραγούδια κατάφεραν να διακριθούν, διαγράφοντας ξεχωριστή πορεία με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος κορυφαία ονόματα της μουσικής σκηνής είναι υπεύθυνα για τη μουσική επένδυση των ελληνικών σειρών. Ανάμεσά τους οι: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Λάκης Παπαδόπουλος κ.ά.

Τα σάουντρακ των σειρών
«Βρήκα ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα / δεν είχα τύχη, είχα τα μάτια μου ορθάνοιχτα», ακούμε να τραγουδάνε η Μαρία Ιακώβου μαζί με το Θηρίο στους τίτλους της μαύρης κωμωδίας του Mega «Μαύρα μεσάνυχτα».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, από την άλλη, επενδύει μουσικά τους τίτλους της πολύ πετυχημένης φέτος «Πολυκατοικίας» με το τραγούδι του «Η αγάπη μένει». Στους «Λατρεμένους γείτονες» η Τάμτα τραγουδάει «Έλα στο ρυθμό μαζί μου», σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ στην καθημερινή σειρά «Μια στιγμή, δυο ζωές» η Βανέσσα Αδαμοπούλου ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι σε σύνθεση Βαγγέλη Τούντα και στίχους Εύης Δρούτσα.

Στα «Άγρια παιδιά» ακούμε σε διασκευή το «Ηeroes», από το ορμώμενο εκ Θεσσαλονίκης συγκρότημα Prefabricated Quartet. «Όλα στον αέρα» ερμηνεύει η Χριστίνα Αλεξάνδρου στην ομότιτλη σειρά του Mega σε σύνθεση Jeff Gonzalez και στίχους Φίλιππου Δεσύλλα. Η Πωλίνα είναι η ερμηνεύτρια στο τραγούδι των «Επτά θανάσιμων πεθερών», ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει τη σύνθεση αλλά και τους στίχους μαζί με τον Γιώργο Κανελλόπουλο.

Στη σειρά «Εφτά ζωές», όπου πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Σεϊταρίδης, τη μουσική έχει γράψει ο Κώστας Χαριτάτος, τους στίχους ο σεναριογράφος Γιώργος Φειδάς και ερμηνεύει ο Νίκος Μίχας. Στη σειρά «Πάρης και Ελένη» το ποπ συγκρότημα

C-Real ερμηνεύει με πολύ πάθος το τραγούδι «Αν είσαι εσύ».

Και οι ηθοποιοί τραγουδούν
Η σέξι, όμορφη και ταλαντούχα Σμαράγδα Καρύδη, παρέα με τον Θοδωρή Αθερίδη και τον ταλαντούχο Γιάννη Ζουγανέλη, ένωσαν τις φωνές τους και ερμηνεύουν το ομώνυμο τραγούδι της σειράς «Φίλα το βάτραχό σου» εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα. Όμως, δεν είναι η μόνη σειρά που οι ηθοποιοί γίνονται τραγουδιστές.

Η ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έχει αναλάβει την ερμηνεία του τραγουδιού της σειράς του Alpha «Βέτα Queen», στην οποία και πρωταγωνιστεί, αν και μάλλον όχι για πολύ ακόμα, αφού η σειρά φημολογείται ότι θα ρίξει σύντομα τίτλους τέλους. Στους «Αληθινούς έρωτες» η Ανδριάννα Μπάμπαλη με τους Stereo Mike τραγουδάνε «Δες καθαρά-face a la mer», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αφού το τραγούδι παίχτηκε πολύ στα νυχτερινά μαγαζιά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει τα ομώνυμα τραγούδια των σειρών «Εξαφάνιση» (στίχοι: Ελένη Πανταζή, μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος) και «Ματωμένα χώματα», σε μουσική και στίχους Βασίλη Δημητρίου.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, τώρα, ερμηνεύει στην πολύκροτη σειρά που δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα «Έχω ένα μυστικό» το «Και τι θα μείνει;» σε στίχους-μουσική Κώστα Λειβαδά. Ενώ ο Χρήστος Δάντης είναι ο στιχουργός και ο συνθέτης του τραγουδιού του σίριαλ «Ο άγγελός μου, ο διάβολός μου» και ο Λάκης Παπαδόπουλος ο ερμηνευτής και στιχουργός μαζί με τον Κυριάκο Ντούμο του τραγουδιού της κωμωδίας «Ατρόμητοι».