Black magic showbiz

04.12.2008
Ταξίδεψαν από τη χώρα τους στην Ελλάδα ακολουθώντας το όνειρό τους για επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες τους αγκάλιασαν και δεν κόλλησαν στο διαφορετικό χρώμα της επιδερμίδας τους, γιατί οι μαύροι της ελληνικής σόουμπιζ θεωρούνται από τα καλύτερα παιδιά!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ταξίδεψαν από τη χώρα τους στην Ελλάδα ακολουθώντας το όνειρό τους για επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες τους αγκάλιασαν και δεν κόλλησαν στο διαφορετικό χρώμα της επιδερμίδας τους, γιατί οι μαύροι της ελληνικής σόουμπιζ θεωρούνται από τα καλύτερα παιδιά! Τη δεκαετία του 80 η Υβέτ Τζάρβις παρακινούσε τις Ελληνίδες να βάψουν τα νύχια τους «όπως Αμερική!», ενώ λίγο αργότερα, το 90, ήταν συμπαρουσιάστρια στους «Μύθους και πραγματικότητα» του New Channel στο πλευρό του Δημήτρη Παπανώτα. Πολλά ειπώθηκαν τότε και η ίδια πολλές φορές αργότερα σε συνεντεύξεις της παραδέχθηκε πως έχει πέσει θύμα του ρατσισμού. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι κατά τα άλλα συντηρητικοί Έλληνες αποδέχθηκαν όχι μόνο την Υβέτ, αλλά και όσους άλλους έγχρωμους μπήκαν στη συνέχεια στα σπίτια τους μέσω της μικρής οθόνης. Ας δούμε όμως ποιοι πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν, αλλά και ποιοι συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν.

Μαμά και κόρη
Το μέντιουμ Ορελί γνώρισε τη δημοσιότητα διαβάζοντας το μέλλον στις πατούσες! Επώνυμοι και ανώνυμοι περίμεναν ουρά στο γραφείο της μέχρι να έρθει η σειρά τους για να τους πει το μέλλον. Λίγα χρόνια αργότερα, ωστόσο, μια ασθένεια την ανάγκασε να αποχωρήσει από το προσκήνιο και να βρει ασφάλεια στην οικογένειά της. Τη σκυτάλη στο χώρο της σόουμπιζ, βέβαια, πήρε η κόρη της Μαέβα Μεντούς, η οποία έγινε γνωστή αρχικά από την περιπέτεια της μητέρας της και στη συνέχεια από τη μεταμεσονύκτια εκπομπή «Ντάμες Καρέ» του Καναλιού 5 (σημερινό Alter). Στην πορεία έκανε κάποια περάσματα από εκπομπές και διαφημιστικά και σήμερα τα ίχνη της αγνοούνται

Το ραδιόφωνο η μεγάλη του αγάπη
Φέτος κάνει τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική στο νεανικό σίριαλ του Λάκη Λαζόπουλου «Γ4», αλλά δεν έχει εγκαταλείψει και τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Εκτός από το ρόλο του Άμπντελ στη σειρά του Alpha, ο Στέφανος Μουαγκιέ είναι και παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό Ατλαντίς, όπου παίζει ελληνόφωνο χιπ χοπ. Πρόσφατα ξεκίνησε να γράφει και στήλη σε γνωστή free press εφημερίδα. Έχει ασχοληθεί με το break dance και την παντομίμα, ενώ στο μέλλον θα ήθελε να κάνει πολλά πράγματα... Από σινεμά μέχρι και τηλεοπτική εκπομπή.

Από τις πασαρέλες στην πολιτική
Η Υβέτ Τζάρβις ήταν η πρώτη έγχρωμη που ήρθε στην Ελλάδα από την Αμερική, όπου εργαζόταν ως μοντέλο, έπειτα από πρόταση του σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη. Στις βαλίτσες της είχε βέβαια και ένα πτυχίο ψυχολογίας-κοινωνιολογίας, το οποίο τη βοήθησε πολύ να ασχοληθεί αργότερα με την πολιτική. Το 2002 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπουτσή, ενώ το 2006 επέλεξε το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Είναι ενεργό μέλος σε πολλά σωματεία και ΜΚΟ και πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στις τηλεοράσεις μας με αφορμή τη νίκη του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα Ναόμι
Γεννημένη στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα και ρίζες που ξεκινούν από το Κονγκό, η Νίκη Σερέτη έγινε γνωστή στο πανελλήνιο αρχικά από τη σχέση της με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ και στη συνέχεια από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Μαύρος ωκεανός», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Νίκο Ψαρρά και τον Γιώργο Νινιό. Αγαπητή στο ελληνικό κοινό έγινε από τη συμμετοχή της στο σίριαλ του Γιάννη Μπέζου «Εκείνες κι εγώ», στο οποίο υποδυόταν την Ντέμπορα, την οικιακή βοηθό του Ζάχου Δόγκανου. Συνεχίζει μέχρι σήμερα με επιτυχία τη διαδρομή της στην ελληνική σόουμπιζ και συχνά τη βλέπουμε να φιγουράρει στις κοσμικές σελίδες των περιοδικών.

Η μαύρη καλλονή της πίστας
Τη Σάγια τη γνωρίσαμε από το «Super Ιdol», το πρώτο talent show του Mega, και στη συνέχεια από τις Hi-5, ένα γυναικείο συγκρότημα που είχε στόχο να χτυπήσει εκείνο τον καιρό την παντοδυναμία των One. Η ζωή του συγκροτήματος (σ.σ.: όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα) ήταν πολύ σύντομη και στη συνέχεια η γεννημένη στη Δανία Σάγια ακολούθησε σόλο καριέρα. Η φετινή συνεργασία της με τους Stavento στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και την έφερε ξανά στη δημοσιότητα.

Ο Κόμματος των γηπέδων
Για να είμαστε δίκαιοι, ο πρώτος Έλληνας έγχρωμος μπασκετμπολίστας είναι ο Νέστορας Κόμματος. Γεννημένος στη Λάρισα, ο 31 χρόνων παίκτης του μπάσκετ μετά από μια σημαντική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό επέστρεψε στη γενέτειρά του μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς συμφώνησε να αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΛ. Έχει περάσει από τις ομάδες του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ενώ το 2005 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποικίλα σχόλια είχε προκαλέσει πριν από λίγα χρόνια η φωτογράφηση που είχε πραγματοποιήσει για εβδομαδιαίο περιοδικό στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά του AIDS.

Από στριπτιζέζ τραγουδίστρια!
Με την εκρηκτική είσοδό της στη «Φάρμα» του Mega πριν από αρκετά χρόνια η Τσίλα κατάφερε να σηκώσει τα πεσμένα νούμερα του ριάλιτι, ενώ αργότερα ήταν στα μόνιμα μέλη του καστ του «Je t aime» της Αννίτας Πάνια, η οποία ήταν εκείνη που την ανακάλυψε πρώτη. Βέβαια, οι θαμώνες νυχτερινών κέντρων που προσφέρουν αισθησιακό χώρο ήδη τη γνώριζαν πολύ καλά. Συνεχίζει να εμφανίζεται σε πάρτι και εκδηλώσεις της λεγόμενης trash showbiz, αλλά και στις απογευματινές εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπου μας θυμίζει την τραγική ιστορία με το χαμό του συζύγου της. Τελευταία της ασχολία η δημιουργία μιας δικής της σειράς σέξι ρούχων, που διατίθενται στο κατάστημά της κάπου στο κέντρο της Αθήνας.

Φωνή... μαύρο διαμάντι
Ο χαρακτηρισμός «μαύρος Μιχάλης Χατζηγιάννης» δεν είναι τυχαίος για το νεαρό τραγουδιστή. Ούτε το εννιάρι ο υψηλότερος βαθμός που έχει δώσει ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης! στο «Να η ευκαιρία» για την πολύ καλή ερμηνεία του στο «Δεν έχω χρόνο». Τελικά, ήταν ο νικητής του talent show και του πολυπόθητου συμβολαίου με τη Universal. Γεννημένος στα Ιωάννινα από Ελληνίδα μητέρα και πατέρα από το Ζαϊρ, ο Ησαϊας Ματιάμπα από 6 χρόνων ασχολήθηκε με τη μουσική. Αν και μόλις 25 Μαϊων, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Βig Sofo»
Πρόκειται μάλλον για το δημοφιλέστερο έγχρωμο Έλληνα, λόγω των επιτυχιών που μας έχει χαρίσει από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο 23χρονος Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, γεννημένος στο Τίκο του Καμερούν, είναι δημοφιλής στους συμπαίκτες του αλλά και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού με τα ψευδώνυμα «Βig Sofo», «Βaby Shaq» και «Οδοστρωτήρας». Πέρυσι αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με την ομάδα του, όταν φημολογούνταν ότι αρνήθηκε να πάει σε κλινική αδυνατίσματος στην Ελβετία και η ομάδα του Πειραιά τον απείλησε με διακοπή συμβολαίου. Τελικά, δέχθηκε τους όρους του Ολυμπιακού και μάλλον έχει... κόψει το αγαπημένο του φαγητό, τα μακαρόνια με τόνο.

Από την Κούβα με χιούμορ
Ήρθε πριν από δέκα χρόνια από την Κούβα, τρελά ερωτευμένος με μια Ελληνίδα, και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στη χώρα μας. Το κύριο επάγγελμα του Χουάν Κάρλος που γνωρίσαμε από την πρωινή παρέα του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «Όμορφο κόσμο» είναι μασέρ και διατηρεί εδώ και χρόνια στούντιο στο Κολωνάκι, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε επέκτεινε την επιχείρησή του και στη Μύκονο. Το αστείρευτο χιούμορ του ήταν αυτό που εκτίμησε ο Γρηγόρης.