Γρ. Αρναούτογλου: "Όλη η Ελλάδα βλέπει «Όμορφο κόσμο»"!

26.11.2008
Δευτέρα πρωί γύρω στις 11:00. Το πρώτο καθαρά χειμωνιάτικο πρωινό έχει έρθει, αλλά η ατμόσφαιρα στο στούντιο του «Όμορφου κόσμου» είναι πολύ ζεστή. Στο break ο Γρηγόρης με μια κούπα καφέ στο χέρι

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Δευτέρα πρωί γύρω στις 11:00. Το πρώτο καθαρά χειμωνιάτικο πρωινό έχει έρθει, αλλά η ατμόσφαιρα στο στούντιο του «Όμορφου κόσμου» είναι πολύ ζεστή. Στο break ο Γρηγόρης με μια κούπα καφέ στο χέρι αστειεύεται με τους συνεργάτες του, μιλάει με την αρχισυντάκτρια και ρίχνει μια γρήγορη ματιά στη σκαλέτα της εκπομπής. Τα αστεία και τα πειράγματα με τον Τάκη Ζαχαράτο, καλεσμένο εκείνη την ημέρα, δεν σταματούν.

Το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συντελεστών φέτος δεν αποτυπώνεται μόνο στο γυαλί ή στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά και στα παρασκήνια. Κάτι πολύ σημαντικό και για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, που, όπως μας εξηγεί, θέλει οι συνεργάτες του να έχουν θετική ενέργεια. Ο δημοφιλής παρουσιαστής με χαλαρή διάθεση μας μίλησε για τον «Όμορφο κόσμο το πρωί», τα φετινά προγράμματα της τηλεόρασης, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Πώς σου φαίνεται η φετινή πορεία του «Όμορφου κόσμου»;

«Νομίζω πως είναι από τις καλύτερες χρονιές μας. θυμίζει τις πρώτες σεζόν. Τα παιδιά μου ξαναδώσανε ζωή. Είναι πολύ όμορφη χρονιά, αλλά δεν θέλω πάλι να το λέω. Θέλω ο κόσμος να το αντιλαμβάνεται. Και νομίζω πως το αντιλαμβάνεται».

Στα νούμερα τηλεθέασης παρουσιάστηκε στην αρχή της περσινής περιόδου κάποια κάμψη, που ωστόσο ανατράπηκε από τον Ιανουάριο. Πολλοί τότε ισχυρίστηκαν πως τα νούμερα δεν ήταν δικά σου, αλλά του Νίκου Μουτσινά. Φέτος, με διαφορετική σύνθεση στην εκπομπή, τα νούμερα είναι σαφώς υψηλότερα. Πώς το σχολιάζεις;

«Συ είπας...».

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό;

«Την πρώτη εβδομάδα, που δεν είχα ξεκινήσει εγώ και η Ελένη, είδα τον Πρωινό καφέ, αλλά ξέρεις ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν σχολιάζω τίποτα.Είναι κανόνας για μένα».

Δεν θα μου σχολιάσεις το νέο «Πρωινό καφέ»;

«Καθόλου».

Με τι κριτήρια επιλέγεις τους συνεργάτες σου;

«Πόσο θετική αύρα έχουν, πόσο όρεξη για δουλειά, πόσο χιούμορ έχουν και κατά πόσο θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, κατά πόσο μπορούν να διαθέτουν ένα ευγενικό και γλυκό προφίλ για τους ρόλους που τους χρειάζομαι, για να σταθούμε όλοι μαζί σε μια πρωινή εκπομπή».

Έκτη σεζόν για τον «Όμορφο κόσμο» και όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πάρα πολλοί συνεργάτες. Υπάρχει κάποιος που κάθετα θα έλεγες: «Δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ μαζί του»;

«Σ αυτή τη δουλειά δεν έχω μάθει να λέω τέτοιες κουβέντες. Ποτέ μη λες ποτέ, γιατί η ζωή προχωράει. Όλοι κάνουμε λάθη, ξανασκεφτόμαστε πράγματα. Για μένα η ζωή είναι σαν ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Μέσα σ' αυτό το μπορεί να μπει οποιοσδήποτε».

Τι διαφοροποιεί το πρωινό του Mega από τα υπόλοιπα;

«Δεν θέλω να το κρίνω εγώ, αφήνω στους τηλεθεατές να το κάνουν αυτό».

Η μεγάλη οικονομική κρίση θα πλήξει την τηλεόραση; Πιστεύεις ότι από την επόμενη σεζόν θα έχουμε φθηνότερες τηλεοπτικές παραγωγές;

«Νομίζω πως επηρεάζει τα πάντα. Αυτό βέβαια συμβαίνει παντού και δεν μου αρέσουν οι υπερβολές με την έννοια του τρόμου και του φόβου. Νομίζω ότι θα επηρεαστούν και οι παραγωγές».

Τι βλέπεις φέτος στην τηλεόραση;

«Τα πάντα. Μου αρέσουν πολύ οι Ευτυχισμένοι μαζί, η Πολυκατοικία, ο Λάκης ο γλυκούλης, το LAPD. Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή είμαι στο σπίτι. Τετάρτη, Πέμπτη είναι ημέρες εξόδου και δεν βλέπω ΤV».

Τη φετινή περίοδο παρατηρούμε κάμψη στην τηλεθέαση των τηλεπαιχνιδιών, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Είσαι ευχαριστημένος με την πορεία του «Εισοδηματία»;

«Ο Εισοδηματίας είναι πρώτος στη ζώνη του, εκτός από την πρεμιέρα, που ήταν δεύτερος. Πέρυσι η σεζόν έκλεισε πολύ καλά, με ένα μέσο όρο 25% στο σύνολο και στο κοινό 15-44 πάλι στο 25%. Μόνο χαρούμενος δεν γίνεται να μην είμαι που πάει τόσο καλά όποια μέρα κι αν προβάλλεται».

Αναφέρθηκες στο κοινό 15-44. Πολύς λόγος γίνεται γι αυτό το κοινό, όλοι το κυνηγάνε...

«Εγώ δεν κυνηγάω μόνο αυτό το κοινό, κυνηγάω όλους τους τηλεθεατές. Εγώ κάνω τηλεόραση για όλον τον κόσμο που παρακολουθεί εκείνη την ώρα. Για το κοινό 15-44, αν τελικά αυτό είναι ζητούμενο από κάποιους ανθρώπους που έχουν σχέση με τη δουλειά μας, προσπαθούμε να είμαστε εντάξει, όπως για όλες τις ηλικίες».

Από την πορεία του «Όμορφου κόσμου» στο 15-44 είσαι ευχαριστημένος;

«Ναι, αλλά, όπως σου είπα, δεν ασχολούμαι μόνο με αυτό. Προσωπικά με ενδιαφέρει το σύνολο και στο σύνολο χαίρομαι που όλη η Ελλάδα βλέπει Όμορφο κόσμο το πρωί».

Επιστρέφω στο θέμα των τηλεπαιχνιδιών. Φέτος γίνεται πολύς ντόρος με τη «Στιγμή της αλήθειας». Θα το παρουσίαζες;

«Όχι, ποτέ».

Για ποιο λόγο;

«Για πολλούς δικούς μου λόγους, που δεν χρειάζεται να τους αναφέρω».

Ως καλεσμένος θα πήγαινες;

«Επειδή μιλάω από θέση ισχύος, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτή την ιστορία. Με την έννοια του ότι δεν ξέρω για ποιο λόγο κάποιος πηγαίνει, και ούτε θέλω να κρίνω. Με ρώτησες πριν ως επαγγελματία παρουσιαστή 18 χρόνων αν θα το παρουσίαζα. Ενώ σε προηγούμενη ερώτησή σου σου είπα ποτέ μη λες ποτέ, για το συγκεκριμένο λέω κατηγορηματικά ποτέ».

θα παρουσιάσεις την «Εκδίκηση της ξανθιάς»;

«Δεν ξέρω καθόλου, αυτή την περίοδο επικεντρώνομαι στο πρωινό. Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση από το Mega. Αλλά και τίποτα άλλο να μην παρουσιάσω και να μείνω μόνο στο πρωινό μια χαρά είμαι. Όλα αυτά τα χρόνια κάνω και πρωινό και βραδινό. Το συμβόλαιό μου για την παρουσίαση του Όμορφου κόσμου είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2010 και θέλω να σου επισημάνω πως είμαι πολύ ευτυχισμένος και υπερήφανος που εργάζομαι σε ένα κανάλι όπως το Mega, που όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δώσει τόσο ωραία πράγματα να παρουσιάζω».

Είσαι ευτυχισμένος στην προσωπική σου ζωή αυτήν την περίοδο;

«Είμαι καλά. Η ηρεμία είναι ό,τι καλύτερο».

Έχει φτάσει η ώρα να κάνεις οικογένεια; Το θέλεις;

«Έχω βαρεθεί να λέω μόνο λόγια. Επειδή βαρέθηκα με τον ίδιο μου τον εαυτό και κουράστηκα και όλο αυτό κάποια στιγμή γίνεται αστείο, σκοπός είναι να το κάνεις πράξη. Είπα πολλά λόγια και θεωρώ πως δεν δικαιούμαι να πω κάτι άλλο. Μόνο πράξεις».

Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να σε δούμε μέσα στο 2009 να ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας;

«Ανέβηκα τα σκαλιά της εκκλησίας πριν από λίγες μέρες, γιατί παντρευόταν μια φίλη μου. Ανέβηκα τα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί βάφτιζε ένας φίλος μου το γιο του, ανεβαίνω τα σκαλιά της εκκλησίας συχνά».

Μια ευχή για σένα και τους συνεργάτες σου;

«Μακάρι να μη μας ματιάσουν! Τόσο καλά παιδιά είχα πολύ καιρό να συναντήσω σε ομάδα και χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό».

Τι λέει η παρέα για τη συνεργασία τους

Σοφία Μουτίδου: «Ήθελα πάντα να συμμετάσχω σε ένα ζωντανό πρόγραμμα. Άλλωστε, έχω ξανακάνει παρουσίαση, και μου αρέσει. Συνέπεσε και η εγκυμοσύνη και δέχθηκα. Η συνεργασία μου με τον Γρηγόρη είναι άριστη, περνάμε καλά, γελάμε πολύ, κάνουμε χαβαλέ, είμαστε σαν παιδική χαρά. (Γέλια.) Αν και έχω δει τα ανταγωνιστικά προγράμματα μόνο σποραδικά, από τις μεσημεριανές εκπομπές, πιστεύω πως οι διαφορές στα πρωινά είναι μόνο οι άνθρωποι που τα πλαισιώνουν. Τίποτε άλλο».

Νίκος Μανωλάς: «Η γνωριμία μου με τον Γρηγόρη έγινε στο Πολύ την Κυριακή. Αρκετό καιρό αργότερα έμαθα πως είχε εκφραστεί για μένα με πολύ καλά λόγια και επειδή με ενδιέφερε ο χώρος της τηλεόρασης, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις. Τον Ιούνιο έκανα τα πρώτα δοκιμαστικά, τους άρεσα και έτσι ξεκίνησα. Η συνεργασία μου με όλα τα παιδιά είναι καταπληκτική. Ο Γρηγόρης είναι δάσκαλος για όλους μας».

Ευα Τσουρέκα: «Η πρόταση αρχικά ήταν για κάποια οδοιπορικά. Στη συνέχεια κατέβηκα στην Αθήνα, έκανα δοκιμαστικό και αποφασίστηκε να είμαι και στο στούντιο. Τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο πάθος μου. Η συνεργασία μου με τον Γρηγόρη είναι άψογη».

Χουάν Κάρλος:«Νιώθω τα παιδιά σαν οικογένειά μου. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη και το Mega για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρεις, είναι δύσκολο κάποιος από άλλη χώρα και έγχρωμος να μπει στην ελληνική τηλεόραση. Είναι τρομερή εμπειρία για μένα».

Νάντια Μπουλέ:«Είμαστε μια παρέα που θέλουμε να κάνουμε τα πρωινά των τηλεθεατών πιο όμορφα. Μετά το Lifestyle ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και κυρίως να συμμετάσχω σε ένα ζωντανό πρόγραμμα. Η κατάλληλη ευκαιρία ήρθε όταν ο Γρηγόρης μου έκανε την πρόταση. Περνάμε πολύ καλά».