Με το χέρι στην καρδιά

24.11.2008
Ποιος είπε ότι οι επώνυμες δεν αγαπάνε με πάθος, δεν πληγώνονται, δεν συγχωρούν, δεν τολμούν, δεν φοβούνται, όπως εμείς οι απλές καθημερινές γυναίκες; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε αποκαλύψεις καρδιάς από αγαπημένες κυρίες της σόουμπιζ.

Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ποιος είπε ότι οι επώνυμες δεν αγαπάνε με πάθος, δεν πληγώνονται, δεν συγχωρούν, δεν τολμούν, δεν φοβούνται, όπως εμείς οι απλές καθημερινές γυναίκες; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε αποκαλύψεις καρδιάς από αγαπημένες κυρίες της σόουμπιζ.

1. Αφήνω την πόρτα ανοιχτή
Η Κάτια Δανδουλάκη παραδέχεται ότι είναι κτητική, αλλά καθόλου ζηλιάρα. Ότι ίσως, επειδή είναι εγωίστρια, δεν καταδέχεται να ζηλέψει στον έρωτα. Ποιο είναι το μυστικό που έχει εφαρμόσει στη ζωή της και, αν κρίνουμε και από άλλες περιπτώσεις, πιάνει στους άντρες; Η ίδια λέει: «Η πόρτα είναι ανοιχτή ανά πάσα στιγμή. Αν θέλει ο άλλος να φύγει, θα φύγει. Θέλω να με επιθυμούν πολύ. Αν δεν με θέλουν, δεν τους θέλω κι εγώ».

2. Εχω φάει... χυλόπιτα
Η Κατερίνα Λέχου δεν κρύβει ότι έχει φάει «χυλόπιτα» από άντρα, αλλά ότι έχει δώσει κι εκείνη. «Με έχουν πει πολύ όμορφη, αλλά και πολύ άσχημη. Έχω ακούσει να λένε: Ε όχι ότι είναι όμορφη αυτή η γυναίκα», έχει πει. Επειδή όμως βλέπουμε και η Κατερίνα είναι πραγματικά πολύ όμορφη, εμείς νομίζαμε ότι η «χυλόπιτα» θα ήταν άγνωστη για εκείνη. «Υπάρχει κανείς που να μην έχει φάει χυλόπιτα; Ή που να μην έχει ταλαιπωρήσει κάποιον άλλο; Αυτά είναι μες στη ζωή», έχει δηλώσει. Κόκαλο εμείς!

3. Δεν μετάνιωσα ποτέ
Με δύο διαζύγια στο ενεργητικό της η Άννα Αδριανού κατάφερε στον τρίτο γάμο της να βρει την ευτυχία, ενώ έμεινε καλή φίλη με τους πρώην της. Δεν μετάνιωσε ποτέ για τους έρωτές της, γιατί αυτοί ήταν η κινητήρια δύναμη για να πάει πιο πέρα. Όσο για το πότε τελειώνει μια σχέση, ακόμα κι ένας γάμος; «Τη στιγμή που η σχέση είτε πονάς είτε περνάς καλά ως άνθρωπο σε βαλτώνει, σε βολεύει, δεν σ' αφήνει να πας παραπέρα, πρέπει να φεύγεις», πιστεύει η ηθοποιός και το έχει κάνει πράξη. Άλλωστε, όπως λέει: «Όλες οι σχέσεις μας έχουν happy end. Γιατί το happy end μιας σχέσης είναι το να έχουμε γνωρίσει τον άλλο και τον εαυτό μας».

4. Γενναία στον έρωτα
Δεν αρέσουν οι εφήμεροι έρωτες στη Βίκυ Κουλιανού, που αν και είχε μόνο μακροχρόνιες σχέσεις, δεν της αρέσει το... βόλεμα. «Ούτε στις φιλικές ούτε στις ερωτικές μου σχέσεις το θέλω αυτό», έχει πει στο παρελθόν. «Με αφορά πάρα πολύ η ανταρσία της ψυχής. Εννοώ ότι κάποιος που βολεύεται η εξίσωση των πολλών που ξέρουν ότι απλώς έχουν βολευτεί δεν μπορεί να είναι γενναίος ψυχικά. Γιατί μόνο οι γενναίοι ερωτεύονται».

5. Με θεωρούν δεδομένη
Τις μακροχρόνιες σχέσεις προτιμάει και η Σοφία Αλιμπέρτη, που έχει δηλώσει ότι το παλεύει πολύ πριν πει το οριστικό «αντίο». Τι ακριβώς κάνει; «Λέω στον άλλο τι δεν μ αρέσει και περιμένω. Με θεωρούν δεδομένη, γιατί κάθομαι ακούνητη και περιμένω, ώσπου ένα πρωί έχω ανοίξει την πόρτα κι έχω φύγει. Έτσι απλά, χωρίς φωνές. Έτσι τελειώνω τη σχέση. Έχω πονέσει, έχω κλάψει και ένα πρωί σηκώνομαι και είμαι καλά. Έχω θεραπευτεί».

6. «Χώμα» για τον έρωτα
Η Αθανασία Αντωναράκου, παρόλο που είναι νέα, ωραία και ταλαντούχα, έχει παραδεχτεί ότι έφτασε στο σημείο να γίνει... χώμα για να κρατήσει μια ερωτική σχέση που ήθελε πολύ. «Μου έχει συμβεί, όπως και σε πολλές γυναίκες, άλλωστε. Και δεν είναι κακό. Αυτό σημαίνει έρωτας». Η συμβουλή της προς τις γυναίκες είναι «Να παλεύουν μέχρι τέλους για την καρδιά τους. Να τα δίνουν όλα για την αγάπη, και οι πιο πολλές το κάνουν». Αν και συνήθως πονάς, αφού, όπως έχει καταλάβει, «όσο δίνεις στον έρωτα, τόσο ζητάνε και τόσο σε πατάνε». Σοφό κορίτσι!

7. Εχω περάσει καλά
Η Σμαράγδα Καρύδη είναι φειδωλή έως απαγορευτική σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή. Πάντως, έχει επισημάνει: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω περάσει καλά στις σχέσεις μου. Έχω ένα καλό ή κακό, δεν με ενδιαφέρει ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Δηλαδή, έχω τον έρωτα στο μυαλό μου σαν κάτι που θέλουν και οι δύο και φουντώνει από αυτό. Κι επειδή νιώθω έτσι, έχω πάρει και έχω δώσει πολλή αγάπη. Άλλωστε, οι άντρες είναι πολύ καλοί άνθρωποι». Και μόνο από την τελευταία φράση της πώς να μην τη λατρεύει ο ανδρικός πληθυσμός;

8. Φαίνομαι αδύναμη
Η Ταμίλα Κουλίεβα δείχνει πάντα ήρεμη και ευαίσθητη. Κι όμως, όπως αποκαλύπτει η ίδια, αυτό είναι το μυστικό της «όπλο», το οποίο έχουν κι άλλες γυναίκες. «Θεωρώ ότι η δύναμη της γυναίκας είναι στο να φαίνεται αδύναμη», υποστηρίζει κλείνοντας με σημασία το μάτι. Όπως έχει παραδεχτεί: «Αν επιθυμώ κάτι πολύ, θα το διεκδικήσω με πάθος. Δεν θα πατήσω επί πτωμάτων για να το καταφέρω, αλλά θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις».

9. Εφευγα πάντα πρώτη
Πολύ τυχερή η Βάσω Γουλιελμάκη, δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ερωτική απόρριψη. Πρόσεχε για να έχει και να μην μπει στη σκληρή δοκιμασία της «χυλόπιτας». Όπως επισημαίνει η ίδια: «Δεν θυμάμαι να έχει τύχει να μου πει ποτέ άντρας σε χωρίζω. Πάντα εγώ έλεγα το φεύγω. Είμαι πολύ τυχερή τελικά». Αλλά είχε και τα μάτια της ανοιχτά. Ναι μεν ήταν έρωτας κεραυνοβόλος με τον Σωκράτη Αλαφούζο, αλλά έπεσε διάνα... Και ωραίο και καλό παιδί!

10. Κάνω φασίνα στο σπίτι
Στους ρόλους της είναι ανατρεπτική και ροκ. Ο λόγος για τη Σάννυ Χατζηαργύρη, που λειτουργεί με λογική και ψυχραιμία ακόμα και ύστερα από έναν χωρισμό. Δεν αντιδρά με υστερίες και κλάματα. Τι κάνει; Φασίνα σε όλο το σπίτι! «Προσπαθώ να βγάλω από το μυαλό μου ό,τι έχει γίνει και καθαρίζω με μανία όλο το σπίτι. Ασχολούμαι με διάφορα πράγματα και ρίχνομαι στη δουλειά μου είκοσι φορές παραπάνω, για να ξεχαστώ», τονίζει η ηθοποιός.

11. Θέλω να με κερδίσει
Η Χριστίνα Αλεξανιάν θέλει τον άντρα... «Τολμηρό και αισθησιακό. Αρσενικό. Οι άντρες έχουν σταματήσει να τολμούν να διεκδικήσουν, που η διεκδίκηση έχει μέσα της και την απόρριψη. Και τι έγινε να απορριφθεί ένας άντρας; Αν δεν δοκιμάσει αυτό το πράγμα, δεν μετρηθεί με αυτό, τι αρσενικό θα είναι; Εμένα δεν μ αρεσει να αναλώνομαι σε εύκολες σχέσεις. Πρέπει να με διεκδικήσει για να με κερδίσει. Να κερδίσει την εκτίμηση και την εύνοιά μου». Δεν είσαι η μόνη, Χριστίνα.

12. Κάνω το πρώτο βήμα
Η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου γοητεύεται από την ευγένεια και την ποιότητα στο χαρακτήρα του άντρα. Όταν αυτό συμβεί, δεν περιμένει να την κυνηγήσει εκείνος. Έχει δηλώσει ότι τις περισσότερες φορές εκείνη κάνει το πρώτο βήμα στον έρωτα. Θέλει να ζει αληθινά και με γνησιότητα, γι αυτό και δεν θέλει να χάνει πολύτιμο χρόνο.

13. Με έχουν απατήσει
Η Μαρία Σολωμού δεν διστάζει να λέει ότι οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της, εκτός από τον Μάριο Αθανασίου, την έχουν κερατώσει. Κάποια στιγμή το μάθαινε. Πώς αντιδρούσε; Όταν ήταν πιο νέα, πάθαινε «εγκεφαλικά», αλλά δεν έλεγε τίποτα. Τους «έβγαζε το λάδι» και μετά τους χώριζε. Μεγαλώνοντας, βαρέθηκε να κάνει τα ίδια και δεν ασχολούνταν. Ακολουθούσε την κλασική αντίδραση: «Θες την άλλη; Πήγαινε σ' αυτήν που βρήκες».

14. Εμπιστοσύνη και ελευθερία
Η Έλενα Παπαρίζου πιστεύει ότι αυτά που συντηρούν τον έρωτά της με τον Τόνι επί εννιά χρόνια είναι η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και ο χώρος που αφήνει ο ένας στον άλλο. «Επίσης, το καλό σεξ είναι σημαντικό στη σχέση», έχει πει και πιστεύει ότι με τον καιρό γίνεται πιο παθιασμένο. Γιατί με τον καιρό γνωρίζεις τον άλλο, είναι πιο πολλά τα συναισθήματα και γίνεσαι κι εσύ πιο ανοιχτός. Το σεξ δεν είναι μόνο πράξη, είναι και εγκεφαλική διαδικασία και, όταν το νιώθεις αυτό, είναι πιο σέξι, πιστεύει η όμορφη τραγουδίστρια και η «συνταγή» της έχει πετύχει.

15. Αλλαξε το, στο κρεβάτι
Η Κατερίνα Στικούδη πιστεύει ότι αν ο σύντροφός σας δεν κάνει καλό σεξ, έχετε κι εσείς μερίδιο ευθύνης. Προτρέπει λοιπόν τις γυναίκες να ψάξουν καινούργιους τρόπους για να τον ξεσηκώνουν. Και μην αφεθείτε στην παλιά κλασική συνταγή «ο έρωτας περνάει από το στομάχι». Ένας σύντροφος μπορεί να πετάξει στα ουράνια και χωρίς εσείς να γίνετε η πυργοδέσποινα της κουζίνας.

16. Κτητική και ζηλιάρα
Η Ελισάβετ Μουτάφη θεωρεί πως το μεγαλύτερο ελάττωμά της είναι πως όταν αγαπάει, ζηλεύει. «Δεν το δείχνω πολύ, αλλά με τρώει μέσα μου και με ταλαιπωρεί το... σαράκι της ζήλιας», έχει πει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κτητική και πολλές φορές και ανασφαλής. Αυτά τα συναισθήματα όμως ελαττώνονται όταν έχει δίπλα της ένα χέρι στιβαρό, για να μπορεί να κρατηθεί.

17. Φοβάμαι μόνη μου
Η Παναγιώτα Βλαντή έχει παραδεχτεί ότι δεν μπορεί τη μοναξιά και δεν ανέχεται το στρώμα της μονό. Όσο για την απιστία; Και αυτή έχει «γευτεί» στο παρελθόν αυτό το πικρό ποτήρι. Τι έκανε όταν της συνέβη; «Έφυγα... Δεν το συγχωρώ, όπως δεν θα μου το συγχωρούσαν κι εμένα. Είμαι απόλυτη στον έρωτα», τονίζει η ηθοποιός.

18. Τα ανατρέπω όλα
Δείχνει ήρεμη σαν την καλή νεράιδα του παραμυθιού η Λίνα Σακκά, αλλά, αν ο αγαπημένος της της κάνει... λαδιά, όχι μόνο θα τον περάσει από σαράντα κύματα, αλλά θα δει το άλλο της πρόσωπο. Ποιο είναι αυτό; Το έχει αποκαλύψει η ίδια: «Είμαι παρορμητική. Μπορεί σε μια στιγμή να τα διαλύσω όλα. Να χαλάσω μια σχέση. Εκεί που νομίζει ο άλλος ότι έχω ηρεμήσει, να ξεσπάσω και να τα ανατρέψω όλα».

19. Δεν έχω προδοθεί
Η Δήμητρα Παπαδήμα είναι από τις πιο τυχερές γυναίκες, γιατί, όπως λέει, δεν έχει πονέσει ποτέ στον έρωτα, ενώ η ίδια έχει κάνει άντρες στο παρελθόν να πονέσουν για εκείνη. «Αγαπήθηκα πάρα πολύ. Δεν με έχει προδώσει ποτέ άντρας. Δεν έχω νιώσει τον ερωτικό πόνο. Ήμουν τυχερή».