Όταν δάκρυσε η Αντζελίνα.

18.11.2008
Η Αντζελίνα Τζολί αποφεύγει να μιλάει για την μητέρα της, την οποία λάτρευε, και την έχασε πριν από δύο χρόνια,σε σε ηλικία 56 χρονών από καρκίνο.

Η αγάπη της Αντζελίνα Τζολί για τη μητέρα της, Μαρσελίν Μπερντάντ, είναι φανερή απ' το όνομα που έδωσε στην κόρη της, Βιβιέν-Μαρσελίν, που γεννήθηκε φέτος τον Ιούλιο. Ωστόσο, αποφεύγει να μιλάει για εκείνη, ιδιαίτερα από όταν χάθηκε, πριν από δύο χρόνια, σε σε ηλικία 56 χρόνων από καρκίνο.

Αλλά στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Λονδίνο, για τη προώθηση της ταινίας της "Changeling" ("Η Ανταλλαγή", θα είναι ο ελληνικός τίτλος), η Αντζελίνα δάκρυσε αποκαλύπτοντας ότι η μητέρα της, επίσης ηθοποιός, αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσης της για να υποδυθεί το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Στο βίντεο που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, λέει σχετικά: "Δεν ήταν εύκολο για μια γυναίκα να μεγαλώνει ένα παιδί εκτός γάμου, το 1928. Δεν την σέβονταν κανείς", είπε η ηθοποιός για την Κριστίν Κόλινς, την γυναίκα που ενσαρκώνει.

Επειδή λοιπόν, δεν σχετίζομαι με το θέμα, έφερα στο μυαλό μου την μητέρα μου. Μπορεί να μην έζησε εκείνη την εποχή, υπήρχαν όμως κάποια στοιχεία που μου την θύμιζαν. Θυσίασε τα πάντα μετά τον χωρισμό της (απο τον Γιόν Βόιτ) για να μεγαλώσει τον αδερφό μου και μένα όσο πιο σωστά γίνονταν".

Καθώς συνέχισε να μιλάει για την Μαρσελίν, που πέθανε τον Ιανουάριο του 2007, η Αντζελίνα βούρκωσε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα που άρχισαν να κυλούν στα μάγουλα της.

Συγκρίνοντας την μητέρα της, με την γυναίκα που υποδύεται, βρήκε κοινά στοιχεία: "Ηταν και αυτή πολύ, πολύ γλυκιά και ποτέ δεν νευρίαζε. Δεν μπορούσε να βρίσει, ούτε για να σώσει την ζωή της. Αλλά όταν έπρεπε να υπερασπιστεί τα παιδιά της, γινόταν άλλος άνθρωπος, έβγαζε νύχια και δόντια. Οι ιστορίες τους λοιπόν μοιάζουν".

Η Αντζελίνα, αποκάλυψε επίσης ότι αρχικά είχε απορρίψει την πρόταση: "Όταν διάβασα το σενάριο, αυθόρμητα, είπα όχι. Δεν ήθελα να αγγίξω την ιστορία". Αργότερα όμως άλλαξε γνώμη και προσπάθησε να διεκδικήσει τη "δικαίωση" της Κόλινς, της γυναίκας που στην ταινία βιώνει την εξαφάνιση του γιου της.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας, αναζήτησε έμπνευση και την βρήκε στο πρόσωπο της αγαπημένης της μητέρας, Μαρσελίν, το όνομα που έχει δώσει και στο κοριτσάκι από τα δίδυμα που γέννησε το καλοκαίρι.

"Την μητέρα μου την έλεγαν Μαρσελίν και όλοι την φώναζαν χαδευτικά "μάσμελοου"(λουκουμάκι) για να την πειράξουν γιατί ήταν και αυτή πολύ μαλακιά και γλυκιά, η πιο γλυκιά γυναίκα του κόσμου. Υπήρξε πρότυπο για μένα γιατί είχε τη γνώση και τη δύναμη να ξεχωρίζει το σωστό!"... (πατήστε το play και δείτε το βίντεο)