Τα μυστικά όπλα των σταρ

12.11.2008
Είναι όμορφες, λαμπερές, με άψογο κορμί και τέλειες αναλογίες. Και όλοι αναρωτιόμαστε πώς τα καταφέρνουν και ποιο είναι το μυστικό τους.

Από την Ελσα Συμεωνίδου

Είναι όμορφες, λαμπερές, με άψογο κορμί και τέλειες αναλογίες. Και όλοι αναρωτιόμαστε πώς τα καταφέρνουν και ποιο είναι το μυστικό τους. Φανταζόμαστε τις τέλειες δίαιτες, τις πολύπλοκες ασκήσεις γυμναστικής και πολλά άλλα τέτοια. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά από ό,τι δείχνουν. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι σταρ του Χόλιγουντ προσέχουν τη διατροφή τους, αποφεύγουν τα λιπαρά, τρώνε μικρά και συχνά γεύματα με πολλά φρούτα και λαχανικά. Το τέλειο κορμί, όμως, δεν το αποκτούν μόνο με τη διατροφή, αλλά και με την άθληση, η οποία τις βοηθάει να κρατηθούν σε φόρμα, αλλά και να διατηρούν τον οργανισμό τους σε μια ισορροπία. Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε τον τρόπο άθλησης που σας ταιριάζει, ανάλογα με το χρόνο σας, τα χρήματα που θέλετε να δαπανήσετε, αλλά και τη σταρ που θαυμάζετε.

Ποδήλατο
Ευχάριστος, εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να γυμναστείτε και να χάσετε τα περιττά κιλά. Και αν δεν έχετε καμιά όρεξη να πάρετε τα όρη και τα βουνά ή τους δρόμους της πόλης, τότε μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ακόμη και μέσα στο σπίτι σας, βλέποντας το αγαπημένο σας σίριαλ. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να διατηρηθείτε σε φόρμα, να κάψετε θερμίδες, να αυξήσετε την αντοχή σας, αλλά και να διατηρήσετε σε πολύ καλή κατάσταση το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι όσο και αν ιδρώσετε, δεν θα καταφέρετε να γυμνάσετε αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος και να βελτιώσετε την ευλυγισία σας. Φαν του ποδηλάτου είναι η Μαντόνα, ο Γκάι Ρίτσι, αλλά και η Τζέρι Χάλιγουελ.

Βαράκια
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τα βαράκια αποτελούν την ιδανική γυμναστική για τις γυναίκες. Βοηθούν να αποκτήσετε ένα γραμμωμένο κορμί, πολύ καλή αντοχή, καλή φυσική κατάσταση, δυνατά κόκαλα και, το σημαντικότερο, να προλάβετε την οστεοπόρωση. Αυτό που δεν θα αποκτήσετε είναι ευλυγισία. Λάτρεις της γυμναστικής με βαράκια είναι η Πενέλοπε Κρουζ, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Χάλι Μπέρι.

Τρέξιμο
Πολύ καλά καταλάβατε. Το τρέξιμο ή ακόμη και το γρήγορο βάδισμα αποτελεί την καλύτερη άθληση. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Μπορείτε ακόμη, αν το βρίσκεται βαρετό να τρέξετε μόνες σας, να ξεκινήσετε μαζί με μια φίλη σας ή με το σύντροφό σας. Τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά: θα σας φτιάξει η διάθεση, θα κάψετε θερμίδες, θα αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, αλλά δεν θα έχετε ευλυγισία. Το τζόκινγκ λατρεύουν η Νικόλ Κίντμαν, η Ρενέ Ζελβέγκερ, η Σέριλ Κρόου.

Πιλάτες
Θεωρείται μία από τις καλύτερες μεθόδους άσκησης και τελευταία είναι πολύ της μόδας και στη χώρα μας. Αν και είναι γνωστή από το 1920, οπότε και την επινόησε ο Γερμανός γυμναστής Τζόζεφ Πιλάτες, τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής παγκοσμίως. Χαρίζει ευλύγιστο και δυνατό κορμί, δυνατούς μυς, χωρίς όγκο. Και όπως λένε όσοι ασχολούνται με αυτό, μέσα σε λίγους μήνες θα αποκτήσετε ένα νέο, σμιλεμένο κορμί. Η γυμναστική αυτή γίνεται σε ειδικά κέντρα πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια και με την καθοδήγηση ειδικού προπονητή. Κοστίζει βέβαια κάτι παραπάνω από τις άλλες μεθόδους. Λάτρεις του πιλάτες είναι πολλοί σταρ του Χόλιγουντ, όπως οι: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κόρτνεϊ Κοξ, Λιζ Χάρλεϊ, Σάρον Στόουν, Τζούλια Ρόμπερτς.