London calling

07.11.2008
Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο καθαρά στην τέχνη και την υψηλή κοινωνία.

Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο καθαρά στην τέχνη και την υψηλή κοινωνία. Βέβαια, κάθε εβδομάδα επιχειρώ ένα mix and match διαφορετικών όψεων της κοσμικής ζωής ανακατεύοντας στις σελίδες μας σημαίνουσες κοινωνικές εκδηλώσεις με light καλέσματα, διατηρώντας όμως πάντα μια ακροβατική ισορροπία!

Ξεκινάμε όσο πιο αριστοκρατικά γίνεται, με τα δύο μοναδικά gala στο Λονδίνο που διοργάνωσε η Life Action Trust με πρόεδρο τη Χρυσάνθη Λαιμού και με τη στήριξη του ομίλου Λαυρεντιάδη, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στους Έλληνες καλλιτέχνες, κυρίως μουσικούς, που σπουδάζουν στο Λονδίνο.

Η πρώτη βραδιά μάς βρήκε στο «Royal Festival Ηall» στην έκθεση της Νίκης Παπαθεοχάρη με τίτλο «Βακχικές διαστάσεις». Η μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα εντυπωσίασε τους εκλεκτούς καλεσμένους της με δημιουργίες εμπνευσμένες από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το αιώνιο σύμβολο της ελευθερίας και αισιοδοξίας. Μετά την πρώτη επαφή με τα έργα της ακολούθησε συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και μαέστρο τον Ντογνάνι και το διεθνούς φήμης βιολιστή Ζίμερμαν.

Η επόμενη βραδιά χαρακτηρίστηκε από το παράδοξο συνδυασμό σμόκιν και Άννας Βίσση! Βέβαια, όταν βρίσκεσαι στο «Κensington Ρalace» και μάλιστα παρουσία του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μιχαήλ του Κεντ, ακούγεται λογικό. Μεγάλες προσωπικότητες του Λονδίνου και της Ελλάδας έδωσαν το «παρών» στη δεξίωση, όπου η Άννα Βίσση γέμισε το παλάτι με τη φωνή της με μοναδική συνοδεία από τον πιανίστα Πάτρικ Λέοναρντ. Ελπίζω να της άρεσε το βασιλικό πρωτόκολλο, το οποίο επιτάσσει την αναγγελία κάθε καλεσμένου πριν από την είσοδό του και να το εφαρμόσει και στα μπουζούκια για τα μπροστινά τραπέζια!