Τα πραγματικά αίτια ενός «βελούδινου» διαζυγίου

31.10.2008
Το θάρρος και το σθένος της είναι υποδειγματικά. Είτε πρόκειται να εξιχνιάσει ένα μυστήριο που απασχολεί την κοινή γνώμη είτε να τρυπώσει στα άδυτα μιας υπόθεσης που προβληματίζει τις αρχές.

Το θάρρος και το σθένος της είναι υποδειγματικά. Είτε πρόκειται να εξιχνιάσει ένα μυστήριο που απασχολεί την κοινή γνώμη είτε να τρυπώσει στα άδυτα μιας υπόθεσης που προβληματίζει τις αρχές. Όμως, η «Μις Μαρπλ» της ελληνικής τηλεόρασης αναμφισβήτητα αυτή την εποχή τα περνάει δύσκολα. Τι είναι αυτό που σκιάζει αυτή την εποχή την τολμηρή Αγγελική Νικολούλη; Η ήρεμη και συναινετική λύση του γάμου της.

Αυτή κι αν ήταν είδηση-βόμβα! Η Αγγελική μετά από 22 ολόκληρα χρόνια έγγαμης συμβίωσης με τον Γιάννη Μουσούλη αποφάσισε να βάλει ένα τέλος και οι δυο τους πια να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε ένα πραγματικά υποδειγματικό ζευγάρι στη λύση του γάμου του; Κανείς από τους δυο τους δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για τα αίτια του χωρισμού τους. Μάλιστα, έχουν αποφύγει να εκμυστηρευτούν το οτιδήποτε στο στενό φιλικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον. Ωστόσο, άνθρωποι που τους αγαπούν και τους έχουν ζήσει από κοντά είχαν παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια η σχέση τους είχε ατονήσει. Ζούσαν μαζί, αλλά δεν μοιράζονταν κοινές στιγμές και περνούσαν όλο και πιο περίεργα, όλο και πιο αμήχανα, όλο και πιο... απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλο.

Τη βλέπαμε να κάνει διακοπές με φίλες της, να συνοδεύεται από στενούς συνεργάτες, να κάνει μοναχικές δημόσιες εμφανίσεις. Και αυτό γιατί ο σύντροφος της ζωής της είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του και επιθυμούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή, σε αντίθεση με εκείνη, που, λόγω της δουλειάς και του επαγγελματικού φόρτου, έπρεπε να περνάει πολλές ώρες μακριά του. Ο γιος τους είχε μεγαλώσει και η παρουσία της στο σπίτι δεν ήταν επιτακτική. Αυτό της είχε δώσει την ευκαιρία να ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά και να διαπρέψει. Ποτέ άλλοτε η καριέρα της δεν ήταν σε καλύτερη φάση. Πώς να «κατεβάσει» ταχύτητα και να ρισκάρει όσα με κόπο έχτισε;

Το αγαπημένο ζευγάρι έδωσε πίστωση χρόνου στο γάμο του και θέλησαν και οι δύο να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πριν πάρουν τελικές αποφάσεις. Όμως, η Αγγελική, που, ως γνωστόν, είναι μια γυναίκα που θέλει να γεύεται τη ζωή με πάθος μέχρι την τελευταία της σταγόνα, δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι θα έπρεπε να ζει τυπικά με έναν άλλο άνθρωπο κάτω από την ίδια στέγη. Καλώς ή κακώς, η ζωή είναι μόνο μία και ο χρόνος που περνάει πολύτιμος. Δυστυχώς, δεν είναι πρόβα, για να μπορέσεις να την ξαναπάς, για να μπορέσεις να την ξαναζήσεις! Έτσι, με απόλυτη ψυχραιμία και κατόπιν ωρίμου σκέψεως βέβαια, τόσο η γνωστή δημοσιογράφος όσο και ο σύζυγός της κάθισαν, τα συζήτησαν και αποφάσισαν από κοινού να βάλουν μια τελεία στο προσωπικό αδιέξοδο που βίωναν όλο αυτόν τον καιρό. Έτσι, μοιραία, οδηγήθηκαν στο διαζύγιο. Εδώ και έναν περίπου μήνα έχουν καταθέσει αίτηση συναινετικού διαζυγίου και έχουν ήδη συμφωνήσει σε όλα. Σύμφωνος με το χωρισμό των γονιών του είναι και ο γιος τους Κωνσταντίνος, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουν και δίνουν μεγάλη σημασία στην ψυχολογία του. Τόσο η Αγγελική όσο και ο Γιάννης, όπως λένε χαρακτηριστικά κάποιοι από τους πιο στενούς τους φίλους, πονάνε με αυτόν το χωρισμό και μάλιστα πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησαν να κρατήσουν αυτή την τόσο προσωπική τους υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Θέλησαν να περάσουν αυτόν το χωρισμό μόνοι τους, στο σπίτι τους, έχοντας τη συμπαράσταση αποκλειστικά και μόνο των δικών τους ανθρώπων, χωρίς να τον κάνουν... σίριαλ στις μεσημεριανές εκπομπές!

Με άλλα λόγια, θέλησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να προστατέψουν την οικογενειακή τους ζωή, όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, και με αξιοπρέπεια να καταφέρουν να βγουν από αυτή την τόσο... άχαρη, επίπονη και άκομψη διαδικασία, βάζοντας στόχο να βρουν πάλι το «φως στο τούνελ» της καρδιάς τους! Εμείς δεν έχουμε παρά να τους το ευχηθούμε ολόψυχα. Ν.Σ.

Όταν η δαιμόνια ρεπόρτερ γνώρισε τον Γιάννη Μουσούλη, εκείνος εργαζόταν στην ομάδα της προσωπικής φρουράς του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου. Επί 21 συναπτά έτη ήταν ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του και όταν έμαθε ότι παντρεύεται, θέλησε να γίνει κουμπάρος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βάφτισε και το γιο τους.