Αναγνωρίστηκε ο ανεψιός της Τζένιφερ Χάντσον.

28.10.2008
Ο 7χρονος ανεψιός της Τζένιφερ Χάντσον βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 7 μ.μ. της Δευτέρας, ολοκληρώνοντας τις εντατικές έρευνες που άρχισαν μετά τις δολοφονίες της μητέρας της και του αδελφού της τρεις μέρες νωρίτερα.

Ο 7χρονος ανεψιός της Τζένιφερ Χάντσον βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 7 μ.μ. της Δευτέρας, ολοκληρώνοντας τις εντατικές έρευνες που άρχισαν μετά τις δολοφονίες της μητέρας της και του αδελφού της τρεις μέρες νωρίτερα.

Η σορός του Τζούλιαν ήταν τυλιγμένη μέσα σε νάιλον, ανάμεσα στα καθίσματα ενός λευκού 4Χ4, το οποίο ταίριαζε σ' αυτό που αναφέρονταν στον "πορτοκαλί συναγερμό" για το αγόρι. Το αυτοκίνητο ανήκε στον θείο του, Τζέισον Χάντσον και ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο σε μια οικιστική περιοχή στα δυτικά του Σικάγο, περί τα 10 χλμ. μακριά απ' το σπίτι του.

Η μάρτυρας που αναγνώρισε το 4Χ4, Λινέτ Λάουντεν, 47 ετών, είπε ότι κάλεσε την αστυνομία επειδή το σκυλί της, ράτσας τσιουάουα, γάβγιζε στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο απέναντι απ' το σπίτι της νωρίτερα την Δευτέρα. Άλλοι γείτονες είπαν ότι δεν είχαν δει το αυτοκίνητο πριν από τη Δευτέρα, αλλά η Λάουντεν λέει ότι βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον από το Σάββατο: "Ήλπιζα μόνο να μην ήταν μέσα το παιδί. Όταν είπαν ότι ήταν μέσα, έκλαψα".

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός ήταν ανάμεσα στα επτά μέλη της οικογένειας και των κοντινών φίλων που κλαίγοντας και πιασμένοι απ' το χέρι, αναγνώρισαν τη σορό του στην ασπρόμαυρη οθόνη του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, την Δευτέρα το απόγευμα.

"Η κυρία Χάντσον, χρειάζεται σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής σ' αυτή σκληρή δοκιμασία", δήλωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, μετά την αποχώρηση της οικογένειας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σικάγο, Μονίκ Μποντ είπε ότι το αγόρι είχε δεχτεί πυροβολισμούς, όπως η γιαγιά και ο θείος του. Σήμερα, θα γίνει η αυτοψία από τους ιατροδικαστές για να προσδιοριστεί ο χρόνος του θανάτου του.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία τα κίνητρα της τριπλής ανθρωποκτονίας είναι ασαφή, αλλά "δεν πρόκειται για περίπτωση κάποιου ξένου. Η υπόθεση έχει να κάνει με το στενό περιβάλλον των θυμάτων". Γι' αυτό και οι αρχές ανακρίνουν τον πατριό του Τζούλιαν, Γουίλιαμ Μπαλφούρ, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση από τη μητέρα του και κρατείται για αθέτηση των όρων της αποφυλάκισής του.

Οι υποψίες για τον Μπαλφούρ εντάθηκαν επειδή η κατάθεσή του βρέθηκε να αντικρούει εκείνη της ερωμένης του, η οποία είναι έγκυος από εκείνον και υπήρξε το βασικό του άλλοθι. Προς στιγμήν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κάποιον από το σύνολο των υπόπτων που κρατούνται ή έχουν ανακριθεί.

Η μητέρα του Μπαλφούρ, Μισέλ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον γιο της, δήλωσε ότι η Ντάρνελ Ντόνερσον -μητέρα της Χάντσον- τον είχε πετάξει έξω απ' το σπίτι τον περασμένο χειμώνα.

Όπως συνηθίζεται στις Η.Π.Α., όλες τις τελευταίες μέρες, γείτονες της οικογένειας Χάντσον βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο του σπιτιού για να προσφέρουν αρκουδάκια, ποιήματα και προσευχές σε ένδειξη συμπαράστασης. Χτες το βράδυ μάλιστα, μόλις μαθεύτηκαν τα δραματικά νέα, εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν ολονυχτία κρατώντας αναμμένα κεριά στη μνήμη του μικρού Τζούλιαν, της γιαγιάς και του θείου του. "Μας πονάει όλους να έχουν χαθεί τρεις ζωές και να μην ξέρουμε τον λόγο", δήλωσε μια γυναίκα απ' τους συγκεντρωμένους.