Μια βόλτα στο Γαλάτσι!

11.09.2008
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Λατρεία στη «Θεά Δήμητρα»
Γλυκερίας 20, στο Γαλάτσι, βρήκα τη «Θεά Δήμητρα», ένα κατάστημα προϊόντων διατροφής και υγείας.

Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Χουρμούλη ορμώμενη από την τεχνολογική και χημική παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση αποφάσισε να προσφέρει προϊόντα χωρίς χημικές, τεχνικές ή άλλες παρεμβάσεις που προασπίζουν το δικαίωμά μας στην υγιεινή διατροφή. Στο κατάστημα βρήκα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, ποτά, γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά είδη, βότανα, καθώς και προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος. Με την επίσκεψή σας στη «Θεά Δήμητρα» θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε προσιτές τιμές, που θα ικανοποιήσουν την περιέργεια σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα.

Υπογραφή του καλού γούστου
Περπατώντας στην οδό Καραϊσκάκη στο Γαλάτσι, δίπλα στο Ταχυδρομείο, ανακάλυψα ένα μαγαζί συνώνυμο του καλού γούστου και του στυλάτου design. Ο λόγος για το «Σφραγίδα και Υπογραφή», με υπέροχες συλλογές από διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και πρωτότυπα δώρα για μια φιλική συνάντηση ή μια επαγγελματική υποχρέωση. Ανάμεσα στην ποικιλία που διαθέτει το κατάστημα, ξεχώρισα τα μοναδικά κεραμικά που έχουν δημιουργήσει γνωστοί τεχνίτες του είδους όπως Πατραμάνης, Μαρίνογλου, Κολαϊτη και Συμεωνίδη. Στο «Σφραγίδα και Υπογραφή» διάφορα αντικείμενα με βάση το ξύλο, την πέτρα ή το γυαλί κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη!

Ρομαντική άποψη
Κουκλίστικο και ρομαντικό, για γυναίκες με εκλεπτυσμένο γούστο, το «Περί Οικίας... άποψη», Υψηλάντου 18. Εκεί, πράγματι, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με μια ρομαντική κρεβατοκάμαρα, με λευκή δαντέλα και ανάλαφρα υφάσματα, ένα ατμοσφαιρικό καθιστικό και ένα μπάνιο που εκφράζει τη φαντασία και το λεπτό γούστο. Πολλά από τα είδη του καταστήματος είναι χειροποίητα, από υλικά όπως δαντέλα, τούλι, μετάξι σε διάφορα απαλά χρώματα. Επίσης, σας περιμένουν παραμυθένια δώρα. Και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Πρωτότυπες δημιουργίες
Στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Γλυκερίας, στο Γαλάτσι, στον αριθμό 17, κρύβεται ένα μαγαζί αληθινό κόσμημα. Ο λόγος για το «Οπάλιο» της κ. Λαμπαδαρίου, στο οποίο βρίσκει κανείς εξαιρετικά πράγματα. Ασημένια κοσμήματα, καλοδουλεμένα σε κλασικά αλλά και μοντέρνα σχέδια, εικόνες φιλοτεχνημένες από γνωστούς αγιογράφους, αλλά και κορνίζες οι οποίες λειτουργούν πραγματικά ως το πλέον καλαίσθητο πλαίσιο ευτυχισμένων μας στιγμών από το παρελθόν. Στο «Οπάλιο», άλλες φορές ο χρόνος σε γυρνά πίσω δημιουργώντας νοσταλγικά συναισθήματα και, άλλες φορές, πολύ μπροστά, σε σημείο που εντυπωσιάζεσαι από την πρωτοτυπία ορισμένων αντικειμένων.