Mamma mia, τι κούκλα!

09.09.2008
Η εγκυμοσύνη ανεβάζει τις τηλεθεάσεις στα κανάλια. Είναι ένα μυστικό που το ανακάλυψε η Ελένη Μενεγάκη, δηλαδή ότι η «κοιλίτσα» χτυπάει κόκκινο στις θεαματικότητες.

Απο τη Χρύσα Αντωνίου

Η εγκυμοσύνη ανεβάζει τις τηλεθεάσεις στα κανάλια. Είναι ένα μυστικό που το ανακάλυψε η Ελένη Μενεγάκη, δηλαδή ότι η «κοιλίτσα» χτυπάει κόκκινο στις θεαματικότητες. Υστερα, όμως, αρχίζει το άγχος των παραπανίσιων κιλών, που πρέπει να χαθούν σε χρόνο ρεκόρ. Κι όμως, οι επώνυμες μανούλες της showbiz τα καταφέρνουν. Γιατί όχι κι εσείς;

Η εγκυμοσύνη εκτός από ευτυχία φέρνει και επιτυχίες. Είτε ανεβάζει νούμερα τηλεθέασης ή κασέ, είτε αυξάνει τη δημοφιλία. Το είδαμε στην περίπτωση της πιο sexy μαμάς της τηλεόρασης της Ελένης Μενεγάκη, το προσδοκά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από τη Σοφία Μουτίδου, που θα εγκυμονεί φέτος στον «Όμορφο Κόσμο». Αννίτα Πάνια, Σίσσυ Χρηστίδου, Έλλη Κοκκίνου και άλλες λαμπερές μαμάδες στον ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι αυτός της showbiz, μετά τη γέννα πρέπει να ξαναγίνουν sexy. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και βρήκε μικρά μυστικά αγαπημένων κυριών που κατάφεραν να ξαναβρούν τη φόρμα τους ή το παλεύουν.

Ελένη Μενεγάκη: Τρία παιδιά και κούκλα
Η απόλυτη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» έχει πάρει πλέον διδακτορικό στις γέννες, αφού ξέρει το μυστικό: το λιγότερο σε δύο μήνες μετά τη γέννα να χάνει δέκα με δεκαπέντε κιλά. Όταν είναι έγκυος τρώει ό,τι θέλει χωρίς ενοχές, απλώς προσπαθεί να μην είναι μεγάλες οι ποσότητες. Μετά τη γέννα, όμως, ακολουθεί το πρόγραμμα του διαιτολόγου της με στρατιωτική πειθαρχία. Ούτε ένα γλυκό δεν δοκιμάζει όταν βρίσκεται σε περίοδο δίαιτας. Το μυστικό της είναι οι μικρές ποσότητες φαγητού, που τρώει σε τακτά διαστήματα σε όλο το διάστημα της ημέρας και ότι δεν μπερδεύει τις τροφές πρωτεϊνες με άμυλο, ενώ είναι πολύ περιορισμένοι οι υδατάνθρακες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθημερινό μενού της δίαιτάς της περιελάμβανε μαγειρευτά με λίγο ελαιόλαδο, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά στον ατμό, λευκό κρέας (κοτόπουλο και ψάρια ήταν η βάση της δίαιτάς της, ώστε να μην της λείπει σχεδόν τίποτα). Τα γλυκά απαγορεύονταν και οι υδατάνθρακες επιτρέπονταν σε πολύ μικρές ποσότητες και σπάνια. Όσο για το πρωινό της ήταν ένα ποτήρι γάλα και ένας καφές.

Άννα Ντιμιτρίεβιτς, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους :Υγιεινή διατροφή και ευτυχία
Είναι η ευτυχία μαζί με την προσεγμένη διατροφή το μυστικό για να χάνεις εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης; Απ ό,τι φαίνεται «ναι», καθώς με αυτόν τον τρόπο και χωρίς πολλές στερήσεις έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης της η Άννα Ντιμιτρίεβιτς, που από πριν λίγες ημέρες εθεάθη να κάνει βόλτες με το καροτσάκι τη μόλις δυόμιση μηνών κορούλα της, μαζί φυσικά με τον Θανάση Ευθυμιάδη, που έχει γίνει ένας τέλειος χαζομπαμπάς. Πώς; Ακολουθώντας απλά ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Το ίδιο και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, που ο φακός των παπαράτσι τη συνέλαβε πριν από μερικές μέρες έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι, με τον μόλις λίγων μηνών γιο της να περιμένει το σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη για να πάνε τον μικρό βόλτα. Με προσεκτική διατροφή έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης και ακτινοβολεί. Άλλωστε, ο λαός λέει κι αυτό φαίνεται, ότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της γυναίκας και της δίνει μια διαφορετική γλυκύτητα και ομορφιά. Και οι δύο συνδυάζουν ήπιες ασκήσεις με περπάτημα, τεχνικές χαλάρωσης και αναζωογόνησης, που σμιλεύουν το σώμα και φέρνουν εσωτερική ισορροπία.

Ελμίνα Κοπελούζου & Εβελίνα Κυράστα: Βιολογικά προϊόντα και γιόγκα
Οι δύο πολύ όμορφες μανούλες, όπως ακούγεται στους κύκλους της showbiz, έχουν κοινά μυστικά στον τρόπο που έχασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα κιλά της εγκυμοσύνης τους. Αυτά είναι το ειδικό πρόγραμμα διατροφής με πολλά βιολογικά προϊόντα και οι ασκήσεις γιόγκα.Η Ελμίνα Κοπελούζου, όταν έκανε την εμφάνισή της στο πλευρό του συζύγου της Κωνσταντή Σπυρόπουλου λίγο καιρό μετά τον ερχομό του παιδιού τους, είχε χάσει σχεδόν όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Το ίδιο και η Εβελίνα Κυράστα, που έξι μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου του Μιχάλη Κωνσταντίνου ντύθηκε νυφούλα στο πλευρό του, λάμποντας στο στενό εντυπωσιακό νυφικό της.

Σίσσυ Χρηστίδου: Συμβουλές από τη Ναταλία
Μέσα σε ενάμιση μήνα πρέπει να χάσει τουλάχιστον 15 από τα 25 κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη της η Σίσσυ Χρηστίδου για να εμφανιστεί και πάλι λεπτή δίπλα στη φίλη της Ναταλία Γερμανού, που έχει τέλειο σώμα, στην πρωινή εκπομπή του Alpha, κάθε Σαββατοκύριακο. Καθόλου εύκολος ο δρόμος, αλλά η Σίσσυ που για πολλά χρόνια απο μικρή έκανε κολύμβηση και πόλο, ξέρει να προσαρμόζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσε αμέσως σε πολύ γνωστό διαιτολόγο που της έδωσε ειδική διατροφή. Το ευτύχημα είναι ότι λατρεύει τα λαχανικά ιδιαίτερα το μαρούλι, τη ρόκα και τις ντομάτες, ενώ σιχαίνεται το αγγούρι και το βράδυ τρώει μόνο ένα μεγάλο μπολ σαλάτα με μία κουταλιά λάδι. Αν θελήσει να φάει κάτι άλλο, αυτό θα είναι μια μερίδα ψητό κρέας ή ένα γιαούρτι με φρούτα. Το πρωινό της είναι ένα μπολ γάλα 2% λιπαρά με δημητριακά και το ενδιάμεσο ύστερα από τρεις ώρες ένα με δύο φρούτα. Το μεσημέρι το μενού περιλαμβάνει μερίδα εστιατορίου ψητό κοτόπουλο, χωρίς πέτσα ή μοσχαρίσιο κρέας ή ζυμαρικά (όχι τσιγαρισμένο με λάδι ή βούτυρο) ή λαδερό, αλλά όλα σε μικρές μερίδες, ενώ δεν λείπει μία μεγάλη πράσινη σαλάτα. Από αναψυκτικά επιτρέπονται μόνο τα λάιτ με μέτρο, ο γαλλικός καφές, ο espresso, που είναι ο αγαπημένος της, πράσινο τσάι και απαραιτήτως 2 λίτρα εμφιαλωμένο νερό την ημέρα. Όμως, μόνο η διατροφή δεν φτάνει, καθώς τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα λιώνει στο διάδρομο. Μόνη της παρασπονδία, αλλά σπανιότατα, είναι ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα ή ένα μικρό κομματάκι τσίζκεϊκ της μαμάς της, που το λατρεύει. Έτσι, λοιπόν, η Σίσσυ το έχει βάλει πείσμα να αποκτήσει ξανά το όμορφο σώμα της και, βεβαίως, έχει τη φίλη της τη Ναταλία η οποία, όχι μόνο της δίνει κουράγιο, αλλά και διαιτητικές συμβουλές.

Ελένη Πετρουλάκη: Μητέρα και γυμνάστρια
Από τις ωραιότερες γυναίκες, μητέρα τριών παιδιών και famous γυμνάστρια, η Ελένη Πετρουλάκη ξέρει τα μυστικά για ένα σώμα που το ζηλεύουν όλες. Όπως έχει τονίσει «Το πρόγραμμα γυμναστικής, όπως και το διαιτολόγιο, πρέπει να είναι διαφορετικό για τον καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες του και το πρόβλημα που έχει. Σίγουρα, όμως, δεν είμαι υπέρ της δίαιτας-αστραπή γιατί χάνεις μυϊκό ιστό κι όχι τα κιλά που πρέπει. Είναι λάθος να παίρνουμε μια δίαιτα από κάποιον φίλο ή φίλη και να την ακολουθούμε. Ο καθένας μας χρειάζεται το δικό του αποκλειστικό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η δίαιτα πρέπει να περιέχει όλες τις τροφές για να παίρνουμε τις βιταμίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας και όχι να καταφεύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής. Πάντα τα συμπληρώματα διατροφής αν χρειάζονται πρέπει να μας τα δίνει ο ειδικός. Είναι μύθος αυτό που λένε ότι οι πρωτεϊνες με τους υδατάνθρακες δεν πάνε μαζί. Έχουν καταρριφθεί όλοι αυτοί οι μύθοι. Όπως και το όσο πιο πολύ ιδρώσεις τόσο πιο πολλά κιλά θα χάσεις. Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν πρέπει να τρώμε πολύ και βαριά φαγητά το βράδυ, γιατί δεν προλαβαίνει ο οργανισμός μας να κάψει τις θερμίδες. Αυτός που κάνει δίαιτα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή. Το κυριότερο είναι να μην περιμένουμε ένα μήνα πριν το καλοκαίρι για να ξεκινήσουμε το γυμναστήριο και την υγιεινή διατροφή. Πρέπει να το κάνουμε τρόπο ζωής».

Αννίτα Πάνια: Χαλαρά με σουβλάκια
Αν και η Αννίτα Πάνια ήταν η πρώτη παρουσιάστρια που έγινε μητέρα μέσα στο 2008, δεν έχει ακόμα καταφέρει να απαλλαγεί εντελώς από τα παραπανίσια κιλά τής εγκυμοσύνης της, που της άφησαν ένα μικρό σωσίβιο γύρω από τη μέση. Όμως, εκείνη δεν φαίνεται να άγχεται ιδιαίτερα, παρόλο που ο φακός την απαθανάτισε το καλοκαίρι σε παραλία της Καλαμάτας με μαγιό. «Χαλαρά» είναι το σύνθημα της Αννίτας και το εφαρμόζει στη ζωή της, οπότε τρώει και τα σουβλάκια της μαζί με τον αγαπημένο της Νίκο Καρβέλα. Έχει χάσει κάποια κιλά ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν, περιορίζοντας απλώς τις ποσότητες του φαγητού της, αλλά έχει εκπέμψει, όπως έμαθα «SΟS» στο στυλίστα της να της βρει άνετα ρούχα -πάντα μαύρα- για να κρύψει τα λίγα κιλάκια που της έμειναν όταν θα εμφανιστεί και πάλι στην τηλεόραση.

Μαρίνα Βερνίκου: Δίαιτα και άθληση
Από τις πιο όμορφες μαμάδες είναι η Μαρίνα Βερνίκου, που και στις δύο εγκυμοσύνες της κατάφερε να πάρει ελάχιστα κιλά, χάρη στη σωστή διατροφή που έκανε, τα οποία και τα έχασε αμέσως μόλις βγήκε από το μαιευτήριο. Η γοητευτική σύζυγος του Μίλτου Καμπουρίδη, εκτός από το γεγονός ότι έχει άριστο μεταβολισμό, ήταν από πολύ μικρή φαν του αθλητισμού και της γυμναστικής, κάτι που τη βοήθησε να βρεί σε χρόνο dt τη φόρμα της.

Έλλη Κοκκίνου: Πειθαρχία και θέληση
Αρκετά κιλά πήρε στην εγκυμοσύνη της η Έλλη Κοκκίνου, αλλά επειδή έχει ατσάλινη πειθαρχία και θέληση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να τα χάσει και να εμφανιστεί μια θεά στην πίστα. Αυστηρή δίαιτα, γυμναστική τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα με όργανα και δύο φορές την εβδομάδα power plate και αεροβική γυμναστική ή κολύμπι τώρα το καλοκαίρι, αλλά και γιόγκα μία φορά την εβδομάδα είναι τα μυστικά της για τέλειο σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαιτολόγιό της περιλαμβάνει τρία γεύματα, πρωινό, ενδιάμεσο, απογευματινό, αλλά και τρία κυρίως γεύματα, μέχρι το βράδυ, σύνολο δηλαδή έξι (σ.σ.: μικρά και πολλά γεύματα ανά 1,5 έως 4 ώρες, ώστε να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός), ενώ πριν από κάθε γεύμα πίνει πάντα ένα ποτήρι νερό. Υποχρεωτική είναι η κατανάλωση 2 1/2-3 λίτρων εμφιαλωμένου νερού στη διάρκεια του 24ωρου, πράσινο τσάι σε όποια ποσότητα το επιθυμεί και μόνο μία φορά την εβδομάδα επιτρέπεται ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Η μαγική δίαιτα της Έλλης

Πρωινό-Ενδιάμεσο-Απογευματινό
1ο γεύμα: Μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, δύο κουταλιές του γλυκού μέλι, 6 γραμμ. ταχίνι που δίνει ενέργεια και δύο φρυγανιές ολικής αλέσεως.

2ο γεύμα: Τρία ασπράδια αυγού χτυπημένα στο μίξερ, δύο μικρές αραβικές πίτες, μια λεπτή φέτα λάιτ τυρί και μια μεσαία ντομάτα.

3ο γεύμα: 20 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ανάλατους, έναν ορό γάλακτος και 150 γραμμάρια σταφύλια ωμά.

Κυρίως γεύματα
1ο γεύμα: 200 γραμμάρια ψάρι με ωμά ή βραστά λαχανικά, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια φρυγανιά ολικής αλέσεως.

2ο γεύμα: Ένα γιαούρτι 0% και 15 γραμμ. ορό γάλακτος, 10 γραμμ. ξηρούς καρπούς ανάλατους και 25 γραμμ. αποξηραμένη παπάγια.

3ο γεύμα: 30 γραμμ. κατσικίσιο τυρί και μια μικρή ντομάτα με 3 παξιμάδια ολικής αλέσεως.

Το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να καταναλωθεί πέντε με έξι ώρες πριν από το βραδινό ύπνο, ενώ εντελώς απαγορευτικό στη δίαιτά της είναι το κρέας. Επιτρέπεται μόνο η βραστή γαλοπούλα και ένα με δύο φρούτα, γι αυτό και η Έλλη φροντίζει πάντα στο καμαρίνι της να έχει βραστή γαλοπούλα και φρέσκα φρούτα. Ακόμα κι όταν έχει εμφανίσεις και τελειώνει χαράματα από το νυχτερινό κέντρο, η Έλλη δεν «σπάει» τη δίαιτά της. Σπανιότατα αν πεινάσει θα φάει ή μια φέτα βραστή γαλοπούλα ή λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπανιότατα ένα γλύκισμα διαίτης ή ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα, αν αισθανθεί υπογλυκαιμία. Έτσι, ο «πρίγκιπάς» της, όπως αποκαλεί το γιο της, θα έχει την πιο όμορφη μαμά του κόσμου.