Beverly Hills: Τότε και τώρα

10.09.2008
Τη δεκαετία του 90 έσκασαν μύτη στις μικρές μας οθόνες οκτώ νεαρές φατσούλες από το Μπέβερλι Χιλς, που έμελλε να αναθρέψουν μια ολόκληρη γενιά τηλεθεατών που τότε πήγαινε Γυμνάσιο, όπως και οι ήρωες της αλήστου μνήμης νεανικής σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς»

ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τη δεκαετία του 90 έσκασαν μύτη στις μικρές μας οθόνες οκτώ νεαρές φατσούλες από το Μπέβερλι Χιλς, που έμελλε να αναθρέψουν μια ολόκληρη γενιά τηλεθεατών που τότε πήγαινε Γυμνάσιο, όπως και οι ήρωες της αλήστου μνήμης νεανικής σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», η οποία βέβαια αργότερα κατάντησε σαπουνόπερα. Κάποιοι από την παρέα αποχώρησαν, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε νέα πρόσωπα, τα οποία προστέθηκαν στην παρέα που απέμεινε, μεγάλωσε και έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Δέκα ολόκληρα χρόνια κράτησε η σειρά που έφερε την υπογραφή του αξέχαστου παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ. Ο Μπράντον, η Μπρέντα, η Κέλι, ο Ντίλαν, η Ντόνα, ο Ντέιβιντ, ο Στιβ και η Άντρια έγιναν τα πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Σύσσωμοι οι έφηβοι εκείνης της εποχής μιμήθηκαν τον τηλεοπτικό τρόπο ζωής: κλίκες, παρέες ανάμεικτες από αγόρια και κορίτσια, trendy ρούχα και χτενίσματα γαλούχησαν μία ολόκληρη γενιά. Μάλιστα, φέτος, τους ξαναβλέπουμε στον Αlpha.

Οκτώ χρόνια μετά το τέλος της, η διάσημη σειρά επανακάμπτει στην αμερικανική τηλεόραση με καινούργιο καστ, ενώ κάποιες από τις ηρωίδες της πρώτης φουρνιάς επιστρέφουν ανανεωμένες.

Και, εντελώς ξαφνικά, μας «έφαγε» η περιέργεια να μάθουμε τι απέγιναν αυτά τα παιδιά τόσα χρόνια μετά. Αλλά και πώς είναι πια...

Σάνεν Ντόχερτι: Ως Μπρέντα παρέμεινε στο «Μπέβερλι Χιλς» για τέσσερα χρόνια (διώχθηκε κακήν κακώς λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς). Η 37χρονη, σήμερα, ηθοποιός μετά τη σειρά κράτησε το ρόλο της Πρου στις «Μάγισσες» για τρία χρόνια, ενώ παρουσίασε και δύο ριάλιτι σόου, το «Scare tactics» και το «Βreaking up with Shannen Doherty».

Ίαν Ζίρινγκ: Ο χιουμορίστας Στιβ επίσης έμεινε για μία 10ετία στη σειρά. Σήμερα είναι 44 χρονών και σύντομα θα παίξει σε μία νέα σειρά, η οποία βασίζεται στη μικρού μήκους ταινία του «Μan vs Μonday». Δεν μάθαμε να έκανε κάτι άλλο μετά το τέλος του «Μπέβερλι Χιλς».

Τζέισον Πρίσλεϊ: Ο Μπράντον και δίδυμος αδερφός της Μπρέντα έμεινε στη σειρά για περίπου οκτώ χρόνια. Πριν αποχωρήσει, πρόλαβε και τα έφτιαξε και με την Κέλι. Σήμερα είναι 38 χρονών, έχει μία κόρη και επαγγελματικά δεν κατάφερε τίποτα άξιο αναφοράς.

Μπράιαν Όστιν Γκριν: Ο μικρούλης Ντέιβιντ, επίσης, παρέμεινε στη σειρά καθ όλη τη διάρκεια της προβολής της. Ο 34χρονος σήμερα ηθοποιός έπαιξε στην κωμική σειρά «Freddie» που διήρκησε πολύ λίγο και στην ταινία «Τerminator: The Sarah Connor Chronicles», στην οποία υποδύθηκε ένα στρατιώτη του μέλλοντος.

Γκάμπριελ Καρτέρις: Η νευρωτική και σπασίκλα Άντρια εμφανίστηκε στη σειρά για πέντε χρόνια. Ήταν ερωτευμένη με τον Μπράντον. Είδε και απόειδε πως δεν πρόκειται να της δώσει σημασία και έτσι παντρεύτηκε, έκανε ένα παιδί και έμεινε εκτός σειράς. Μετά την αποχώρησή της παρουσίασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ένα talk show. Σήμερα είναι 47 χρονών, έχει δύο παιδιά, ενώ το 2006 έμεινε για μερικούς μήνες παράλυτη μετά τον τραυματισμό που υπέστη στην ταινία «Ρast tense».

Λιουκ Πέρι: Ο περιβόητος Ντίλαν με τις μακριές φαβορίτες ήταν το πρώτο αμόρε της Μπρέντα. Μετά, βέβαια, τα έφτιαξε με την καλύτερή της φίλη, την Κέλι. Σήμερα είναι 41 χρόνων και χωρισμένος μπαμπάς. Ανέλαβε την παραγωγή στο θεατρικό έργο «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», που ανέβηκε στο θέατρο «West Εnd» του Λονδίνου, και έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την επιτυχημένη κωμική σειρά «Γουίλ και Γκρέις», όπου υποδύθηκε τον γκέι.

Τόρι Σπέλινγκ: Η παρθένα Ντόνα και κόρη του παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ παρέμεινε στη σειρά έως το τέλος της. Αργότερα πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Scream» και έπαιξε και στην παρωδία του. Σήμερα είναι 35 χρονών, παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Αρχικά συμφώνησε να παίξει στη «δεύτερη έκδοση» του «Μπέβερλι Χιλς», αλλά αποχώρησε καθώς δεν ικανοποιήθηκε από την αμοιβή της.

Τζένι Γκαρθ: Η Κέλι Τέιλορ έμεινε στο πόστο της καθ όλη τη διάρκεια της σειράς. Με την Μπρέντα (Σάνεν Ντόχερτι) μπροστά από τις κάμερες ήταν οι καλύτερες φίλες. Πίσω, όμως, από τις κάμερες «τρώγονταν» σαν το σκύλο με τη γάτα. Σήμερα, η Τζένι Γκαρθ είναι μαμά τριών παιδιών και μετά το τέλος του «Μπέβερλι Χιλς» πρωταγωνίστησε στη σειρά «What Ι like about you». Και οι δύο ηρωίδες επιστρέφουν στη νέα βερσιόν.