Μπεν Μπαρνς: "Με εξαπάτησαν στη Eurovision"!

09.09.2008
O έρωτας και το... φτάρνισμα δεν κρύβονται. Στην περίπτωση του Μπεν Μπαρνς ισχύει σίγουρα το δεύτερο, καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον ταλαιπωρούσε μια επίμονη αλλεργία.

Από τον Αλέξανδρο-Ρωμανό Λιζάρδο

O έρωτας και το... φτάρνισμα δεν κρύβονται. Στην περίπτωση του Μπεν Μπαρνς ισχύει σίγουρα το δεύτερο, καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον ταλαιπωρούσε μια επίμονη αλλεργία.

Πρώτη του απόπειρα στο χώρο της showbiz ήταν η «κολυμπήθρα» της Eurovision, όπου συμμετείχε στα προκριματικά τη χρονιά που ο Σάκης με το «Shake it» μας χάρισε την τρίτη θέση. Τώρα τον απολαμβάνουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως «Πρίγκιπα Κάσπιαν», στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της «Νάρνια». Φτάρνισμα, βαθιά ανάσα, παύση και ξεκινάμε...

Φαίνεται πως περνάς δυνατό κρυολόγημα...

«Όχι, απλώς από την μέρα που ήρθα στην Τσεχία, οι αλλεργίες μου δεν μ έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί...».

Τόσο καιρό που έκανες γυρίσματα, δεν είχες αλλεργίες;

«Δυστυχώς, αυτή την περίοδο μ έπιασαν».

Στο δεύτερο μέρος του «Νάρνια» ερμηνεύεις ένα διάδοχο που αναμένει να στεφθεί βασιλιάς. Αν στην πραγματικότητα ανέβαινες στο θρόνο, τι θα έκανες για να ευχαριστήσεις τους υπηκόους σου;

«Πραγματικά δεν έχω ιδέα».

Αν μπορούσες με μια «χρονομηχανή» να ταξιδέψεις σε άλλη διάσταση, πού θα μεταφερόσουν και για ποιο λόγο;

«Σε άλλη διάσταση; Ουάου! Θα γυρνούσα σε μέρη και καταστάσεις του παρελθόντος. Σαν σκέψη με εξιτάρει. Θα ήθελα να επισκεφθώ μέρη που δεν γνώρισα ποτέ μου».

Κάποια συγκεκριμένη εποχή;

«Θα είχε πλάκα να γυρνούσα στις αρχές του 20ού αιώνα. Με φαντάζομαι σε καταχθόνια σκοτεινά τζαζ μπαρ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης».

Πώς μπορεί ένας έφηβος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα ενός βασιλιά;

«Αυτή είναι η όλη ιστορία του Νάρνια. Ο ήρωας είναι ένας απλός έφηβος, που δεν ξέρει πού βαδίζει, θεωρεί ότι δεν του αξίζει να διεκδικήσει τον τίτλο του ήρωα και δεν θέλει κανενός τύπου υπευθυνότητες. Στην πορεία μαθαίνει ότι οφείλει να γίνει υπεύθυνος, αποκτά ταπεινότητα, εξοικειώνεται στο να δρα άμεσα και με σκοπό. Όλα τα παραπάνω τον κάνουν ενδιαφέροντα χαρακτήρα».

Μάχεσαι για κάποια αξία, για κάποιο ιδανικό που θέλεις να προασπίσεις;

«Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο έχω γνωρίσει ιδιαίτερους χαρακτήρες που εκτιμούν και επικροτούν τη στάση συνανθρώπων τους, που υποστηρίζουν με σθένος μία συγκεκριμένη άποψη. Δεν θα αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη αξία, σίγουρα όμως θα έκανα κάτι για να υποστηρίξω ανθρώπους που μάχονται για τα ιδανικά τους».

Σε γοητεύει η μυθολογία;

«Η αφήγηση φανταστικών ή λιγότερο φανταστικών ιστοριών έχει πάντα ενδιαφέρον. Μεγαλύτερη, βέβαια, σημασία έχει το ταξίδι στη μαγική επίδραση των ιστοριών αυτών».

Συμμετείχες στο παρελθόν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που στην Ελλάδα έχει, όπως ξέρεις, μεγάλη απήχηση...

«Συμμετείχα μόνο στην προκριματική φάση».

Σου αρέσει σαν θεσμός;

«Καθόλου».

Τότε γιατί πήγες;

«Με εξαπάτησαν! Με έκαναν να πιστέψω ότι αυτό που θα δημιουργούσαμε θα ήταν κάτι όμορφο που θα έφερνε την αλλαγή!».

Όπως ξέρουμε, θα υποδυθείς στο άμεσο μέλλον τον Ντόριαν Γκρέι, έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες του Όσκαρ Ουάιλντ. Το θεωρείς τιμητικό ή μήπως φοβάσαι το βάρος ενός τόσο σημαίνοντα ρόλου;

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ρόλο, που μόνο μια στιγμή στη ζωή σου έχεις την ευκαιρία να ερμηνεύσεις. Το φαινόμενο Ντόριαν Γκρέι είναι διεθνές και διαχρονικό. Ωστόσο, σήμερα όλο και περισσότεροι πουλάνε την ψυχή τους για να ξανακερδίσουν τη χαμένη τους νιότη ή να διατηρήσουν τα νιάτα τους. Θέμα πάντα επίκαιρο που ενδιαφέρει τους πάντες».

Θα πουλούσες για κάτι την ψυχή σου;

«Για πολύ περιορισμένα πράγματα, μεγίστης σημασίας, θα το έκανα. Τα κρατάω όμως για τον εαυτό μου».

Περαστικά στις αλλεργίες σου...

«Σ ευχαριστώ»!