Κλεπτομανής ηθοποιός έβαζε χέρι στο ταμείο

08.09.2008
Η πασίγνωστη ηθοποιός ήταν τακτική πελάτισσα κομμωτηρίου σε μία από τις πιο σικ συνοικίες της Αθήνας.

Η πασίγνωστη ηθοποιός ήταν τακτική πελάτισσα κομμωτηρίου σε μία από τις πιο σικ συνοικίες της Αθήνας. Ο επώνυμος κομμωτής περιποιόταν το hairstyling και το κατάξανθο look της, κι εκείνη τον αποζημίωνε με «αρπαχτές»! Ξάφριζε συστηματικά το ταμείο του και, στο τέλος, τον πλήρωνε με τα δικά του χρήματα!

Τα επαλαμβανόμενα κρούσματα κλοπής τον ανάγκασαν να στήσει παγίδα στον «ποντικό» του μαγαζιού για να τον πιάσει στα πράσα. Όταν απεδείχθη ότι ήταν η ηθοποιός, τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό τού μαγαζιού έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί τη θεωρούσαν υπεράνω πάσης υποψίας.

Όταν έγινε γνωστό, κάποιοι άλλοι κομμωτές δήλωσαν «θύματά» της και κατέθεσαν πως στο παρελθόν, κατά έναν άλλο τρόπο, είχε κατασπαράξει και τους ίδιους! Όπως είπαν, η ηθοποιός αρνιόταν να πληρώσει επειδή είχε την απαίτηση να την περιποιούνται δωρεάν! Τους έλεγε: «Εγώ είμαι ηθοποιός, άρα δεν πληρώνω»! Κι επειδή εκείνοι δεν είχαν καμία διάθεση να προσφέρουν συνέχεια αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, της ζήτησαν πολύ ευγενικά να μην... ξαναπατήσει στα μαγαζιά τους! Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα είχε εξαφανιστεί από τη σικάτη συνοικία. Μέχρι που βρήκε καινούργιο και μεγαλύτερο θύμα.

Στο κομμωτήριο η ηθοποιός πήγαινε για μαλλί και ο κομμωτής έβγαινε κουρεμένος! Για αρκετούς μήνες σημειωνόταν ένα μεγάλο «μείον» στο ταμείο του. Κάθε χτένισμά της του... στοίχιζε 200 με 300 ευρώ!

Δεν ήξεραν ποια πελάτισσα να υποπτευθούν. Οι περισσότερες πλησίαζαν το χώρο του ταμείου ιδιαίτερα τα Σάββατα, που έμενε αφύλαχτο λόγω φόρτου εργασίας μια και στον ίδιο πάγκο βρισκόταν και το τηλέφωνο. Η ηθοποιός τηλεφωνούσε από εκεί, ενώ παράλληλα με ύφος Κινέζας άπλωνε το εκπαιδευμένο χέρι της στο ταμείο! Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ημέρα σημάδεψε τα χαρτονομίσματα και περίμενε το επόμενο «χτύπημα» της μακρυχέρας πελάτισσας.

Το ίδιο απόγευμα στο κομμωτήριο είχε δώσει ραντεβού με μια φίλη της, η οποία δεν είχε ιδέα μέχρι τότε για τη δράση της ηθοποιού. Όταν κάποια στιγμή η «φίλη» πήγε στην τουαλέτα, η καλλιτέχνις ζάρωσε τα κλεψιμαίικα, τα έκανε ένα μπαλάκι και, εντελώς φυσικά, άνοιξε την τσάντα τής «κολλητής» της και τα πέταξε μέσα! Ήθελε να φορτώσει την κλοπή στην «καλή της φίλη»! Όταν η φίλη της επέστρεψε, η ηθοποιός, που είχε ήδη ειδοποιηθεί από τον κομμωτή, δείχνοντάς της έναν ψηλό τύπο, της ψιθύρισε ότι είναι αστυνομικός με πολιτικά ρούχα, ο οποίος θα την πήγαινε στο τμήμα γιατί την υποπτευόταν ότι κλέβει.

Η γυναίκα τα έχασε ακόμη περισσότερο, όταν ο αστυνομικός μαζί με την άσωτη πελάτισσα οδήγησε και την ίδια στο τμήμα! Και ο πανικός της κορυφώθηκε όταν στο ασανσέρ την ειδοποίησε, με απάθεια, ότι τα κλεμμένα χρήματα βρίσκονταν στη δική της τσάντα! Στο περιπολικό όπου οι δύο γυναίκες κάθισαν μαζί στο πίσω κάθισμα, η ηθοποιός φώναζε, ενώ σε όλη τη διαδρομή το μπαλάκι από χαρτονομίσματα άλλαζε χέρια. Η μία το έδινε κρυφά στην άλλη μέχρι που η ηθοποιός είχε τη φαεινή ιδέα να το τρυπώσει στη σχισμή κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου!

Όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας τους ζήτησε να ανοίξουν τις τσάντες τους για να κάνει έλεγχο, δεν βρήκε κανένα σημαδεμένο χαρτονόμισμα.

Πάνω όμως που πίστεψε ότι γλίτωσε, την «πάτησε»! Η φίλη, νιώθοντας μεγάλη ντροπή αλλά και οργή για τη συμπεριφορά της «κολλητής» της, επέστρεψε στο γραφείο του αξιωματικού και «κάρφωσε» το σημείο όπου η ηθοποιός είχε εξαφανίσει τα χρήματα.

Η ηθοποιός συνελήφθη και, ενώ ο δικηγόρος της προσπαθεί να τη δικαιολογήσει ως γραφική κλεπτομανή, εμείς θέτουμε το ερώτημα: ο αστυνομικός δεν έπρεπε να τους είχε κάνει σωματική έρευνα επιτόπου, στο κομμωτήριο; Κατερίνα Χριστακοπούλου