Λιγότερη λάμψη στη φετινή Μόστρα

05.09.2008
Η παρουσία των δύο ισχυρών «Μr» του Χόλιγουντ, του Μπραντ Πιτ και του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και η επανεμφάνιση της Έβα Χερτζίκοβα, που δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας, ήταν τα πρόσωπα που... έκλεψαν την παράσταση στην 65η Μόστρα της Βενετίας.

Η παρουσία των δύο ισχυρών «Μr» του Χόλιγουντ, του Μπραντ Πιτ και του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και η επανεμφάνιση της Έβα Χερτζίκοβα, που δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας, ήταν τα πρόσωπα που... έκλεψαν την παράσταση στην 65η Μόστρα της Βενετίας.

ΟΠιτ, που συμπρωταγωνιστεί με τον Κλούνεϊ στη νέα ταινία των αδερφών Κοέν «Καυτό απόρρητο», επισκέφθηκε τη Βενετία μαζί με τον 7χρονο Μάντοξ και τον 4χρονο Παξ, όχι όμως και την Αντζελίνα Τζολί, η οποία επέλεξε να παραμείνει στη Γαλλία με την κόρη τους Σιλό και τα νεογέννητα δίδυμα. Οι δύο γιοι του Πιτ... τράβηξαν τα φωτογραφικά φλας με τα τσουλούφια των μαλλιών τους βαμμένα μοβ και πράσινα!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πάντως, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα, αφού βρισκόταν ήδη στη βίλα του στο Κόμο της Ιταλίας και κατέφθασε στο φεστιβάλ με θαλάσσιο ταξί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη φετινή Μόστρα οι αστέρες του Χόλιγουντ ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κριτικούς και το κοινό. Ιδιαίτερα δεικτικά ήταν και τα σχόλια για την απουσία της νέας ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου», που δεν προβλήθηκε ούτε στις Κάννες. Ο σκηνοθέτης ήθελε η ταινία να συμπεριληφθεί στο διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρα, κάτι που όμως για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δεν πραγματοποιήθηκε.

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία της Σαρλίζ Θέρον στην ταινία «Η φλεγόμενη κοιλάδα» του Γκιγέρμο Αριάγα. Πολλοί μάλιστα στοιχηματίζουν από τώρα πως η υποκριτική παρουσία της στο φιλμ θα της χαρίσει μια υποψηφιότητα για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο στα Όσκαρ...

Ο Βαλεντίνο κέρδισε τις εντυπώσεις
Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχε και το διάρκειας 90 λεπτών ντοκιμαντέρ του Ματ Ρίμαουερ «Βαλεντίνο, ο τελευταίος αυτοκράτορας». Μέσα από τα μάτια του στενού του συνεργάτη Τζιαμετί παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του διάσημου Ιταλού μόδιστρου. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε ένα λαπερό πάρτι στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ, όπου δεκάδες «μούσες» του μόδιστρου έδωσαν το «παρών», φορώντας φυσικά εντυπωσιακές δημιουργίες του. Κατάλευκο στενό φόρεμα για την Έβα Χερτζίκοβα, ασημένια δημιουργία με ντεκολτέ για τη Λιζ Χάρλεϊ, μοβ τουαλέτα για την πανέμορφη Σαρλίζ Θέρον, λευκό και για τη Γερμανίδα Νταϊάν Κρούγκερ.

Ο Βαλεντίνο, βέβαια, δεν έκρυψε την προτίμησή του σε μια άλλη σταρ του Χόλιγουντ, την πλέον ακριβοπληρωμένη... «Το πρόσωπο που μου έχει χαρίσει τη μεγαλύτερη χαρά είναι η Τζούλια Ρόμπερτς την ημέρα της βράβευσής της με Όσκαρ, όταν φορούσε δική μου δημιουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μόδιστρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ