Au Pre Catelan

09.09.2008
Μιας και μπήκαμε στο Σεπτέμβριο, θα σας βάλω στο βαρύ κοσμικό κλίμα, με gala, γαλαζοαίματους και σαμπάνιες των 900 ευρώ ανά φυσαλίδα!

Μιας και μπήκαμε στο Σεπτέμβριο, θα σας βάλω στο βαρύ κοσμικό κλίμα, με gala, γαλαζοαίματους και σαμπάνιες των 900 ευρώ ανά φυσαλίδα! Παρίσι, λοιπόν, και στο κυνηγετικό περίπτερο του Λουδοβίκου XIV, μέρος συναγωγής της υψηλής κοινωνίας, πιο συγκεκριμένα στην ιστορική κατοικία Le Pre Catelan για το υπερπολυτελές φιλανθρωπικό gala που παρέθεσε το υπουργείο Υγείας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με το δήμαρχο Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ με την υποστήριξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο σκοπός της δεξίωσης ήταν η συγκέντρωση αξιοσημείωτου ποσού για τη στήριξη των παιδιών της Αφρικής που πάσχουν από τη νόσο του AIDS. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης το κονσέρτο της Λενού Μούσχουρη, κόρης της Νάνας Μούσχουρη, που ερμήνευσε εξαιρετικά γαλλικά και ελληνικά τραγούδια, αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά ότι το ρόδι κάτω από τη ροδιά θα πέσει (αλλαγή φρούτου για να μείνουμε στο chic κλίμα που διακατέχει το κείμενο!).

Φυσικά, στο τέλος του δείπνου η Νάνα Μούσχουρη συνόδεψε την κόρη της ξεσηκώνοντας το κοινό με τη μαγευτική φωνή της. Το δείπνο είχε παραμυθένια σκηνοθεσία, με καλεσμένους από την αριστοκρατία, haute couture ένδυση, άκρως εντυπωσιακή διακόσμηση, με έντονα τα στοιχεία της παριζιάνικης bourgeois αισθητικής, όπως και υποδειγματικό art de la table.