Γιάννης Φέρτης: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό

16.04.2024
Γιάννης Φέρτης: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό
Photos: NDP Photo Agency
Το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου τελέστηκε η κηδεία του Γιάννη Φέρτη, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη βύθισε σε θλίψη τους οικείους του και, φυσικά, την ευρύτερη οικογένεια του θεάτρου. Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος βρέθηκε στο Α' νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ηθοποιό συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία με ένα θερμό χειροκρότημα.

Από τους πρώτους που έφτασε στο Νεκροταφείο ήταν η Ξένια Καλογεροπούλου, πρώτη σύζυγος του εκλειπόντος, (1963 - 1972) η οποία στάθηκε στο πλάι του όλα αυτά τα χρόνια. Η κυρία Καλογεροπούλου συνοδευόταν από τον Σταμάτη Φασουλή και μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τη Μαρίνα Ψάλτη, σύντροφο του Γιάννη Φέρτη τα τελευταία 23 χρόνια.

10-1.jpg

11-1.jpg

Το «παρών» έδωσαν στην κηδεία και οι δύο άλλες γυναίκες της ζωής του Γιάννη Φέρτη, η Μιμή Ντενίση, με την οποία υπήρξε παντρεμένος από το 1981 μέχρι το 1989 και η Τάνια Τσανακλίδου με την οποία είχαν μια θυελλώδη σχέση στις αρχές της δεκαετίας του '70, σχέση που οδήγησε και στο τέλος του γάμου του με την Ξένια Καλογεροπούλου.

1-1_8.jpg

9-1_2.jpg

Στο Α' Νεκροταφείο και η Ελένη Κούρκουλα.

8-1.jpg

Η Βέρα Κρούσκα σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της.

2-1_8.jpg

Εκεί και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

3-1_4.jpg

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Κώστας Φαλελάκης.

4-1_1.jpg

Ο Γιάννης Βούρος και η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

5-1_1.jpg

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

6-1_2.jpg

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, εμφανώς αδυνατισμένος από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του πήγε επίσης στο νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει τον Γιάννη Φέρτη.

7-1.jpg

Η Κατερίνα Λέχου.

22_1.jpg

Άννα και Γιώργος Νταλάρας.

20_14.jpg

Σπύρος Μπιμπίλας και Υρώ Μανέ.

21_2.jpg

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η κηδεία τελέστηκε σήμερα αλλά η τελευταία κατοικία του Γιάννη Φέρτη θα είναι (σύμφωνα με την επιθυμία εκείνου) στο χωριό Δάφνη, του νομού Φθιώτιδος, το οποίο λάτρευε και επισκέπτονταν συχνά.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.04.2024 - 13:26