Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης - Το «αντίο» του γιου του, Αλέξανδρου

28.02.2024
Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης - Το «αντίο» του γιου του, Αλέξανδρου
Photos: NDP Photo Agency
Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης.

Την είδηση για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη έκανε γνωστή ο γιος του, επίσης ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης.

«So long blue eyes», γράφει ο ηθοποιός απόχαιρετώντας με έναν μαύρο φόντο τον γαλανομάτη πατέρα του.

1_161.png

Πολύ σύντομα ήρθε και το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος μετρά χρόνια φιλίας και συνεργασίας με τον Ηλία Λογοθέτη. Τρεις φωτογραφίες από τα παλιά μοιράστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΗ στα social media και δυο λόγια αγάπης.

«Αντιο αγαπημενε μου σπουδαιε,Ηλία.. πολυταλαντε ηθοποιέ , πανεμορφε ανθρωπε, φιλοσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκρατη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, συντροφε... Δεν υπαρχουν λόγια για να σε περιγραψουν...Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασιες μας απο παλιά στο ραφιοφωνο, στην Επιδαυρο, στο θεατρο αξεχαστες... Καλό ταξίδι φιλτατε εκει που πάς και κουραγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου..»

{https://www.instagram.com/p/C35R2WzIQVt/?img_index=1}

Οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2023 - Τα «αντίο» που μας έκαναν να δακρύσουμε

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1939 και δεν είχε στο μυαλό του την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου και με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία" και από εκεί ξεκίνησε η μακρά επαγγελματική του πορεία.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή με την οποία είχαν μαζί τον μοναχογιό τους, Αλέξανδρο, ο οποιός, ως γνωστόν ακολούθησε τα οικογενειακά βήματα στην υποκτική και φέτος τον βλέπουμε τηλεοπτικά στη σειρά της ΕΡΤ, Παραλία.

Στη φωτογραφία κάτω οι τρεις τους τον Ιανουάριο του 2024.

12_2.jpg

Η Μαρία Ζαχαρή και ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν μαζί από παιδιά και πριν από λίγο εκείνη μοιράστηκε μία φωτογρα΄φια τους από τον πρώτο καιρό της σχέσης τους αποκαλύπτοντας και με μια κουβέντα την ψυχολογική της κατάσταση.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χαμογελάει

Με δυο στίχους από το ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού «Στίχοι του Φρενοκομείου» τα είπε όλα η ηθοποιός για τη μεγάλη της απώλεια. «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου», γράφει και τα συλλυπητήρια φτάνουν από κάθε μεριά.

1_162.png

Τελευταία τροποποίηση στις 28.02.2024 - 18:13