Θρήνος για τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη - Τα δημόσια «αντίο» του Νίκου Γκάλη και του Βασίλη Κικίλια

04.10.2023
Θρήνος για τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη - Τα δημόσια «αντίο» του Νίκου Γκάλη και του Βασίλη Κικίλια
Η είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη γέμισε με θλίψη τον κόσμο του αθλητισμού γενικότερα και του μπάσκετ ειδικότερα, αλλά όχι μόνο!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, θρυλικός προπονητής μπάσκετ στις ομάδες του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στις 4 Οκτωβρίου 2023, υποκύπτοντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τελευταία.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο με την απώλεια του «Ξανθού», όπως τον αποκαλούσαν επί χρόνια, ενώ η απουσία του θα είναι σημαντική και από την πολιτική με την οποία ασχολήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια.

Τα social media γέμισαν με δημόσιους αποχαιρετισμούς κι εμείς ξεχωρίζουμε μερικούς.

«Ο Ξανθός ήταν μεγάλος προπονητής και έφυγε από τη ζωή ως θρύλος…Ήταν αντίπαλος στον Άρη όταν έπαιζα στον Πανιώνιο , στον Ολυμπιακό όταν έπαιζα στην ΑΕΚ. Αγάπησε και αγαπήθηκε όσοι λίγοι στο μπάσκετ. Τελικά έγινε προπονητής μου στην ομάδα της Βουλής🇬🇷 », γράφει ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπήρξε επί πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, ολοκληρώνοντας με ένα «Καλό ταξίδι Γιάννη, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές ζωής».

{https://www.instagram.com/p/Cx-v2sJsVaU/}

Και φυσικά ξεχωρίζουμε το «αντίο» του Νίκου Γκάλη, ο οποίος συνέδεσε πολλά χρόνια από την πορεία του με τον Γιάννη Ιωαννίδη, τόσο στην ομάδα του Άρη όσο και στην Εθνική.

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής», γράφει ο Νικ, υπογραμμίζοντας πως «Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός».
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου... », ολοκληρώνεται η λεζάντα με την οποία συνοδεύει μια κοινή τους φωτογραφία από τα λαμπρά χρόνια του Άρη Θεσσαλονίκης.

{https://www.instagram.com/p/Cx-wNYPsnZU/}

Μόνο καλά λόγια για τον άνθρωπο που θεωρεί (όπως και όλοι οι θρυλικοί συμπαίκτες του) οικογένεια είχε και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.10.2023 - 19:44