Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο: «Οι γιατροί μου έλεγαν ότι είμαι υγιής και εν τω μεταξύ ο όγκος διπλασιάστηκε»

Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο: «Οι γιατροί μου έλεγαν ότι είμαι υγιής και εν τω μεταξύ ο όγκος διπλασιάστηκε»
Η Μαρία Μενούνος βιώνει μια χρονιά με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια υπάρχει η γλυκιά αναμονή του μωρού της μέσω παρένθετης μητέρας και από την άλλη η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και κατάφερε να βγει νικήτρια. Μάλιστα πρόσφατα αποκάλυψε ότι ο καρκινικός όγκος της αρχικά αγνοήθηκε από τους γιατρούς – οδηγώντας τον να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της με τον καρκίνο στο πάγκρεας από τότε που διαγνώστηκε με το δεύτερο στάδιο της νόσου τον περασμένο Ιανουάριο.

Εμφανιζόμενη στο podcast «Not Skinny But Not Fat», η Μενούνος είπε ότι ο όγκος της έγινε σημαντικά μεγαλύτερος από την πρώτη εξέταση που έκανε τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος, η οποία τελικά οδήγησε στη διάγνωσή της.

«Όταν βρήκαν τον όγκο στην μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί ρώτησαν, «Μπορούμε να επιστρέψουμε, να αναζητήσουμε τα αρχεία και να δούμε τη σάρωση του Νοεμβρίου; Βάζουμε στοίχημα ότι ήταν εκεί», εξήγησε. «Και ήταν. Στην πρώτη εξέταση ήταν δύο εκατοστά και όταν τον εντόπισαν ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά, δηλαδή είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε δύο μήνες». «Αυτό που έμαθα από τότε είναι ότι διαφορετικές σαρώσεις έχουν την ικανότητα να βλέπουν διαφορετικά πράγματα καλύτερα», είπε η παρουσιάστρια.

«Για αυτό, μια μαγνητική τομογραφία είναι αυτό που πραγματικά πρόκειται να δει τα πάντα, για άλλα πράγματα οι αξονικές τομογραφίες είναι καλύτερες ενώ για άλλα πράγματα ο υπέρηχος. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία». Η Μενούνος θυμήθηκε ότι υπέφερε από χρόνιο πόνο στην κοιλιά πριν διαγνωστεί με καρκίνο.

{https://www.instagram.com/p/CuUQZKOgpht/?hl=el}

«Είχα σοβαρή διάρροια για ενάμιση μήνα. Έκανα όλες τις εξετάσεις κοπράνων, βγήκαν αρνητικές, τίποτα δεν ήταν κακό. Πήγα και έκανα αξονική τομογραφία και μου είπαν, «Είσαι καλά», εξήγησε. «Αλλά ο πόνος μου συνέχιζε να επιμένει και κάθε φορά που παραπονιόμουν για τον πόνο, ο γιατρός μου έλεγε: "Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις"».

Η Μενούνος αποκάλυψε τη διάγνωσή της με καρκίνο στο πάγκρεας σε συνέντευξή της στο People τον περασμένο Μάιο.

Η ανακοίνωσή της ήρθε τρεις μήνες αφότου η ίδια και ο σύζυγός της, Keven Undergaro, αποκάλυψαν ότι περιμένουν κοριτσάκι μέσω παρένθετης μητέρας μετά από μια δεκαετία προσπαθειών να κάνουν παιδί.

«Ήμουν απογοητευμένη», είπε η Μενούνος όταν έμαθε τη διάγνωση. «Πώς θα μπορούσε ο Θεός να με ευλογήσει επιτέλους με ένα μωρό μετά από 10 χρόνια, και τώρα δεν πρόκειται να τη συναντήσω», θυμάται ότι σκέφτηκε το πρωί της ημέρας όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας.

Η δύναμη της την έκανε όμως να τα καταφέρει και πάλι – καθώς είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και το 2017 – και όπως δήλωσε στο People «Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη που μπορείς να πας και να προλάβεις τα πράγματα από νωρίς. Δεν πρέπει να αφήνεις τον φόβο να μπαίνει στη μέση», τονίζοντας ότι εντόπισε το πρόβλημα νωρίς.

Πλέον το ζευγάρι περιμένει το κοριτσάκι του για να ανοίξει ένα από τα ωραιότερα κεφάλαια στη ζωή του, αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες του παρελθόντος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.07.2023 - 00:27