Ποια ηθοποιός έχει το τέλειο σώμα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες

Ποια ηθοποιός έχει το τέλειο σώμα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Η συζήτηση για τις τέλειες γυναικείες αναλογίες κρατάει πολλές δεκαετίες και φυσικά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, η γυναίκα που αντιπροσωπεύει τις ιδανικές αναλογίες της εποχής μας, είναι η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Kelly Brook, η οποία, σύμφωνα με τις μελέτες, είναι η πραγματική προσωποποίηση της τελειότητας.

Πώς όμως φτάσαμε να θεωρούμε μια σιλουέτα που χαρακτηρίζεται από καμπύλες και χυμώδεις αναλογίες, ως το «τέλειο σώμα»;

{https://www.instagram.com/p/B9zHVmKHHV2/?hl=en}

Με την πάροδο του χρόνου, τα πρότυπα ομορφιάς και η έννοια του «τέλειου σώματος» έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές. Από την εμβληματική Marilyn Monroe μέχρι τη λεπτή φιγούρα που διαδόθηκε από μοντέλα όπως η Kate Moss, τα ιδανικά ομορφιάς εξελίσσονται συνεχώς. Στο παρελθόν, σώματα όπως της Elizabeth Taylor ή της Kim Kardashian αντιπροσώπευαν το ιδανικό γυναικείο σώμα, που χαρακτηρίζεται από ένα καμπυλωτό σχήμα κλεψύδρας με διαστάσεις περίπου 91-61-91 πόντους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι «ιδανικές» αναλογίες δεν είναι σταθερές και μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και περιόδους.

Πώς να ντυθείς σύμφωνα με το σωματότυπο σου

Με βάση αυτό, πρόσφατες μελέτες δίνουν μια νέα προοπτική για το τέλειο γυναικείο σώμα. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας αμφισβήτησαν την παραδοσιακή φιγούρα της κλεψύδρας και αντ’αυτού προτείνουν ότι ένα πιο καμπυλωτό και γεμάτο σώμα, θεωρείται πιο ιδανικό. Τα ευρήματά τους υποδεικνύουν ότι το τέλειο σώμα έχει ΔΜΣ 18,85, με διάμετρο στήθους 93 εκ., μέση 61 εκ. και ισχίο 87 εκ. Μια άλλη μελέτη τονίζει τη σημασία της αναλογίας ισχίου προς μέση, υποδηλώνοντας ότι ένα ιδανικό εύρος κυμαίνεται μεταξύ 0,65 και 0,75.

{https://www.instagram.com/p/BNEHn-pBD16/?hl=en}

Και εδώ έρχεται η Kelly Brook η οποία ευθυγραμμίζεται ακριβώς με αυτές τις ιδανικές αναλογίες σώματος, με 18,5 ΔΜΣ και αναλογίες που ταιριάζουν στα προτεινόμενα όρια. Η αναλογία ισχίου προς τη μέση της είναι επίσης στο ιδανικό εύρος.

Αυτό δείχνει ότι το σώμα της ηθοποιού, το οποίο ορισμένοι μπορεί να το αντιλαμβάνονται ως ελαφρώς παχουλό, σύμφωνα με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα, στην πραγματικότητα ευθυγραμμίζεται με το τέλειο μέγεθος και σχήμα.

Μπορείς να απαλλαγείς ποτέ πραγματικά από την κυτταρίτιδα; Οι ειδικοί εξηγούν

Σύμφωνα με έρευνες, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται τα λεπτά και μικροσκοπικά σώματα ως το «τέλειο σώμα» για τις γυναίκες. Ωστόσο, αυτή η αντίληψη δεν ευθυγραμμίζεται με το μέσο μέγεθος των γυναικών. Πρόσφατα, τα κινήματα Body Positivity and Body Neutrality έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα δυναμική, κρατώντας αποστάσεις από την έννοια του «τέλειου» σώματος με τον μονοσήμαντο ορισμό.

{https://www.instagram.com/p/Cm8wgPVqWRQ/?hl=en}

Ο καθορισμός της τέλειας γυναικείας φιγούρας, είναι μια αναζήτηση που συνεχίζεται για αιώνες. Οι επιστημονικές μελέτες, τα κοινωνικά πρότυπα, οι τάσεις της μόδας και οι πολιτισμικές προοπτικές για την ομορφιά, επηρεάζουν την αντίληψή μας για το ιδανικό σώμα. Ωστόσο, αν εμβαθύνουμε, συνειδητοποιούμε ότι η ομορφιά δεν είναι μια one-size έννοια που ταιριάζει σε όλους. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και μεγεθών σώματος.

{https://www.instagram.com/p/CfBydKmtVf9/}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.07.2023 - 00:26