Μαίρη Συνατσάκη: "Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, για το κοινωνικό της φύλο θα αποφασίσει εκείνη αργότερα"

08.06.2023
Μαίρη Συνατσάκη: "Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, για το κοινωνικό της φύλο θα αποφασίσει εκείνη αργότερα"
Είχε καιρό να ανεβάσει ένα βίντεο στο κανάλι της στο You Tube η Μαίρη Συνατσάκη και το έκανε χθες. Προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, όμως, με την τοποθέτησή της σχετικά με το φύλο της κόρης της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο καλωσόρισε το πρώτο της παιδί η Μαίρη Συνατσάκη και από εκείνη τη στιγμή πλέει σε πελάγη ευτυχίας, που ούτε καν φανταζόταν, όπως έχει παραδεχτεί η ίδια, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή.

Όπως και πριν γίνει μητέρα η Μαίρη διατηρεί ζωντανή τη σχέση της με τους διαδικτυακούς της φίλους τόσο μέσα από τα social media όσο και μέσα από το κανάλι της στο YouTube το οποίο, όμως, είχε παραμελήσει τελευταία.

Ανέβασε ένα βίντεο, λοιπόν, 39 λεπτών, μάλιστα μέσα από το οποίο επιχείρησε να απαντήσει σε ερωτήματα που της έθεσαν σε Q&A διαδικασία μέσω instagam.

Μεταξύ αυτών, μίλησε και για την εμπειρία της με τον θηλασμό που συνεχίζει ακόμη, αποκλειστικά, και τώρα που το μωράκι της είναι έξι μηνών, χαρακτηρίζοντάς την "εύκολη", ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως πως ενώ την εύχεται σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να θηλάσει, για εκείνη "ο οποιοσδήποτε τρόπος υπάρχει για να ταΐσεις το παιδί, είναι ο σωστός για τον κάθε άνθρωπο".

{https://www.instagram.com/p/CsgZtWvLwkY/}

Μία άλλη ερώτηση όμως προκα΄λεσε αίσθηση και αφορούσε στο φύλο της μικρής και μια διευκρίνηση που ζητήθηκε σχετικά με φράση που είχε χρησιμοποιήσει παλιότερα για το παιδί.

"Βιολογικά κορίτσι" είχε χαρακτηρίσει το "πιτσίνι" της η Μαίρη Συνατσάκη και κάποια follower τη ρώτησε αν θεωρεί φυσιολογικό να αναφέρεται στο παιδί της με αυτό τον όρο.

snapinsta.app_334670697_1145708076103952_5461783111899033749_n_1080.jpg

"Θέλω να πω ότι είναι λογικό και φυσιολογικό να εκφράζoμαι με αυτό τον τρόπο γιατί αν με ακολουθεί κάποιος πρεσβέυω κάποια πράγματα. Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα δεν θα ισχύουν για μένα, γιατί τα πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου", απάντησε η Μαίρη Συνατσάκη υποστηρίζοντας πως της φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση “βιολογικά κορίτσι”, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

"Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν αργότερα στη ζωή, αν και όχι πολύ αργότερα, γιατί οι άνθρωποι αποκτούν μια τέτοια αίσθηση κι από 4 χρονών", συνέχισε η Μαίρη καταλήγοντας πως "Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε;"

"Θέλω πολύ να υπάρξει στο δικό μου παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και την αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, κατά την άποψή μου γιατί άκουσα πολλούς στο Twitter να το κοροϊδεύουν", συνέχισε.

Ιδού το βίντεο και το εν λόγω απόσπασμα θα το βρείτε στο 15:10

{https://www.youtube.com/watch?v=FcaSw9nDrTs&t=1684s&ab_channel=MarySinatsaki}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.06.2023 - 15:57